Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Leventeoktatót játszik Szarvas József a Dóm téren

Elsőre igent mondott a Valahol Európában leventeoktatójának szerepére Szarvas József. Sosem lépett még fel a Dóm téren, de szakmailag izgalmas kihívásnak tartja a felkérést.
– Eddigi pályám során el voltam kényeztetve, hiszen kiváló rendezőkkel és színésztársakkal dolgozhattam együtt. A Valahol Európában rendezője, Béres Attila tehetséges és sikeres rendező – mondja Szarvas József, aki a leventeoktató szerepét játssza nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában. A színész – akinek ez lesz a debütálása a Dóm téren – a darabot látta már többször is, szerepelni viszont most fog benne először.

Az Üvegtigris-filmek népszerű sztárja, a Nemzeti Színház megbecsült színésze hozzáteszi: rendkívül jó baráti viszonyt ápol a rendezővel, bár még sosem dolgoztak együtt. Reméli, a szakmai kapcsolat is ugyanilyen tartalmas lesz. A felkérésre elsőre igent mondott, hiszen – ahogy fogalmaz – ez egy bizalmi kérdés, és teljes mértékben bízik abban, hogy Béres Attila szép és tartalmas koncepcióban viszi színre az édes-bús történetet.

– Egyfajta kalandvágy is van bennem a nyári szerepléssel kapcsolatban. Szakmailag nagyon izgalmasnak találom, hogy hogyan lehet bejátszani azt a hatalmas teret, ami egyszerűen lenyűgözi az embert – hangsúlyozza Szarvas József, aki nagyon szereti a nyarat, de azt mondja: kalapot kell emelni azok előtt a színészek előtt, akik abban a hőségben folyamatosan a tűző napon próbálják az előadást, hogy a közönség minél tökéletesebb produkciót láthasson.

Szarvas József a Nemzeti Színház nyitóelőadásának Ádámja volt Az ember tragédiájában.
Szarvas József a Nemzeti Színház nyitóelőadásának Ádámja volt Az ember tragédiájában.

A kollégák legtöbbjével, akik a Valahol Európában hat, nyári előadásában partnerei lesznek, már sokszor dolgozott együtt. Alföldi Róbert és Tompos Kátya a Nemzeti Színházban kollégái. Kátya a nyáron Hosszú szerepét alakító Szőcs Artúrral ráadásul Szarvas József Őrségben található pajtaszínházának fellépője volt korábban – nagyszerű színészeknek tartja őket. Mácsai Pállal még nem dolgozott együtt a Valahol Európában leventeoktatója, úgyhogy nagyon várja a közös munkát.

A többi szuperprodukció is páratlan szereposztással kerül színre. A szegediszabadteri.hu oldal folyamatosan frissülő információkkal szolgál az előadásokkal kapcsolatban. A jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő pontokon.

Üdülő a REÖK-ben

Battonyai tapasztalatai alapján írta Esther Kinsky német írónő Üdülő című regényét. A könyvet a REÖK-ben mutatja be Balog József újságíró és a szerző kedden 18 órakor. Az üdülő a nagy vágyódás színtere, ahol megjelenik egy titokzatos idegen nő is.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több iskolafenntartó társulás is megszűnhet

Több intézményfenntartó oktatási társulás is megszűnhet idén Csongrád megyében. Tovább olvasom