Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Lezárják a szegedi Belvárosi hídat: dugók és káosz várható

Szeged - Július 18-ától augusztus 1-jéig részleges, augusztus 1–9. között teljes közlekedési tilalom lesz a szegedi Belvárosi hídon, majd augusztus 18-áig újabb részleges útzár következik. Egy hónapig óriási dugókra lehet majd számítani a második Tisza-híd, a Bertalan környékén. A Belvárosi híd dilatációs szerkezetét kell kicserélni, mert tönkrement.
– Nagy lesz a felzúdulás a Belvárosi híd lezárása miatt, mert aki számít, az Újszegeden lakik, és Szegeden, a belvárosban dolgozik – ez egy gúnyos megjegyzés az utca emberétől.

– Lesznek dugók, de túléli a város – ez pedig egy másik vélemény, amibe sikerült mindent belesűríteni. Biztos, hogy óriási dugók lesznek, az élet viszont megy tovább.

A tények: július 18. és augusztus 18. között cserélik majd a Belvárosi híd elavult dilatációs elemeit. Mint ahogy azt a kivitelező cég, a Betonplasztika Kft. ügyvezetője, Boros Péter elmondta, 2 dilatációt megszüntetnek, 3-at cserélnek. Július 18. és augusztus 1., valamint augusztus 9. és 18. között félpályás útzárral csak a tömegközlekedés járműveit, továbbá a mentőket, a tűzoltókat, a bicikliseket és a gyalogosokat engedik át a Tisza egyik oldaláról a másikra. A munkavégzés kellős közepén, augusztus 1-jétől 9-éig pedig teljes hídzárat rendelnek el, és csak a madár kelhet, pontosabban repülhet át a folyó egyik partjáról a másikra a Belvárosi híd magasságában.

A munkát a város rendelte meg, az önkormányzat költségvetése állja a cechet, a felújítás nettó 70 millió forintba kerül.

Molnár Lászlótól, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetőjétől azt kérdeztük, mi a baja a hídnak, és miért pont most újítják fel. A szakember azt válaszolta, elodázhatatlanná vált a feladat, mert tönkrementek a hőtágulást kiküszöbölő dilatációs szerkezetek. Már évek óta halogatják a munkát. Hozzátette: még szerencse, hogy csúszik a Kossuth Lajos sugárúti csomópont felújítása – ezt a munkát elnapolták a nyár derekáról.

Hogyan tömegközlekedünk majd?

A szegedi városházán még nem mondták rá az áment a közlekedési vállalatok forgalom-elterelési javaslataira, ezért egyelőre csak az elképzelésekről írhatunk. Az SZKT-tól azt a választ kaptuk, hogy az 5-ös és a 7-es trolibuszpótlók az egyhetes hídzár idején ugyanúgy járnának, mint a hídi vásár alatt. A Tisza Volán Zrt. 2, 60, 60Y, 70 és 71 jelzésű autóbuszai a kritikus héten a Bertalan hídon mennek át, de a részleteken még dolgoznak a szakemberek.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. ifj. Nagy Gábor 2009. június 22. 10:44
  „"a teljes útzár és az hogy csak galamb mehet át repülve, mégis kinek jelenti azt, hogy a gyalogos mehet??????????"

  Nyugi.

  Ezt a Délmagyar szvsz kicsit benézte, az ütősnek szánt szövegnél az ütősség a hitelesség rovására ment, ugyanis a járdákon nem fognak dolgozni, amint azt az első hozzászólásban is leírtam.”
 • 54. hb 2009. június 21. 17:50
  „itt mindenki hülye?
  a teljes útzár és az hogy csak galamb mehet át repülve, mégis kinek jelenti azt, hogy a gyalogos mehet??????????
  ott rohadjon meg az önkormányzat ahol van!!!!
  legyen ingyenes a tömegközlekedés ezen idő alatt!!!!
  sok barom állat!”
 • 53. flexsnake 2009. június 20. 19:40
  „Lövölde utca ;)”
 • 52. FodDom 2009. június 20. 14:51
  „Én újszegedi vagyok, de ha történetesen nem szakad az eső és nincs -20 C, a kis Apriliámmal ha nem is a KRESZ minden szabályát betartva ugyan, de pár perc alatt akármelyik hídon átérek. :)

  Egyébként a Fülemüle utcában dolgozom, a Marostői városrészben. Ott valóban szinte csak Dr. Sznob-ok élnek, akik rendesen fent is hordják az orrukat, és még a következő sarokra is autóval mennek. Majd most hátha egy-kettő leszáll a magas lóról, és felmerészkedik a buszokra. Merthogy 2 busz is jár arra, nem is ritkán...”
 • 51. 620829 2009. június 20. 14:11
  „most lesz igazán jó újszegedi és szöreginek lenni.....gratula előre is!!!!!!!!!”
 • 50. gardista33 2009. június 20. 13:14
  „hát nagy káosz lesz az biztos ,majd az autosok nyugodtan telefonálgathatnak a kis forro kocsikájukban. :P”
 • 49. flexsnake 2009. június 20. 12:00
  „A harmadik híd parti részét meg lehet csodálni kifelé menet a fúvészkert felé ;) Ajánlom szíves figyelmébe a dm fotósának. Képaláírásnak meg: Ez itt mi?”
 • 48. Gollam 2009. június 20. 11:44
  „Piszkosul elkelne még egy híd, ami tehermentesítené a várost. Át kellett menjek a hídi vásár alatt a Bertalan-hídon...Szombat délután!!! minden irányból be volt dugulva, mi lesz hétköznapokon??? Adja Isten ,hogy a teljes útzár alatt senkit se kelljen mentővel átvinni az egyetlen üzemelgető hídon!”
 • 47. Gollam 2009. június 20. 11:35
  „Flexsnake!
  Kivételesen tökéletesen egyet értek Veled!!! (#44#) Bár még kiegészítenélek a Temesvári-körúton, Közép-fasoron levő ötszintesekkel + a 120 (35-37 nm-es!) bérlakással a "toronyházban" , ill. az Odessza lakótelepi "sznobnegyeddel". Kedves fikáskodók, TI melyikben szeretnétek lakni???”
 • 46. Lúdasmatyi 2009. június 20. 11:08
  „Ha leszakadna a híd az még nagyobb felháborodást keltene,hogy miért nem újították fel időben.”
 • 45. CsImre 2009. június 20. 10:47
  „Újszegeden most és épülnek be a nagy osztások a sznobtelepeken, kétlem, hogy az ottaniak busszal járnának, azt meg méginkább, hogy gyalogolnának onnan kintről. Híd pedig még a ködös távolban sem látszik. Még nagyobb dugók lesznek ergo, és ezt már most lehet látni.”
 • 44. flexsnake 2009. június 20. 10:08
  „Akkor tessék már elgondolkodni rajta hogy ki a sznob. Az újszegedi garzonsor lakója a Tisza vonalán lévő sor panelok lakói vagy azok akik kint a legvégén a kiskertekben laknak mert nincs pénzük másra? Úgye ezek a ,,milliomos" negyedek.”
 • 43. varadipal 2009. június 20. 09:15
  „Eddíg nem hallottam, hogy a Kossuth sugárúti-Rókus körúti csomópont átépítése csúszna. El vagyok maradva, vagy a sok szép számítógépes körforgalmat ábrázoló fénykép az etetés része. Tisztelt tájékoztató média! Hol jelent meg eddíg, hogy az átépítés határideje csúszik, és nem július 1-je a kezdési időpont.
  Már azt hittem, legalább nyáron nyitott ablaknál lehet aludni, mert a rengeteg kamion nem az ablak alatt fog eldübbenni a terelés miatt.A múlt héten már azt is kitálalták, és leírták, hogy az Izabelláról balra terelik a közlekedést. Most akkor mi van? Az EU-s pénz is /el/ csúszik, amit határidőhöz kötöttek?DM választ is várok!!”
 • 42. Porter 2009. június 20. 09:09
  „És méghogy nem hülye az aki több pénzt fizet azért, hogy Újszegeden lakhasson. Itt látszik most is mekkora szívás ott lakni. Ha ez idő alatt valami miatt le kell zárni a z új hídat(pl baleset) akkor mindenki marad ahol van. Vagy lehet kompozni! Egyébként meg nem is értem miért nem úgy ütemezték ezt a dolgot, hogy a 3. híd kész legyen. Bár az ki tudja mikor készül el.... Sebaj hajrá Újszeged! Minden sznob megérdemli, hogy még fél órát üljön a dugóba!!!!! :))I”
 • 41. morci 2009. június 20. 05:24
  „Azért még mindíg hihetetlen,hogy egy ekkora forgalmú város 2db híddal szarakodik...min.3 de leginkább 4 kellene már rég!”
 • 40. Zsoltee0716 2009. június 19. 23:24
  „Mérnők urain aztán nehogy elszabják a dilatációt, most nyáron szét van tágulva, nagyobb a hézag, mint télen.
  Ugyan úgy is lehet csinálni a tömegközlekedést ahogy a hídi vásár idején volt, nem értem mit kell rajta bonyolítani.”
 • 39. flexsnake 2009. június 19. 22:49
  „34. akkor el vagy maradva egy csomó lakbérrel.”
 • 38. flexsnake 2009. június 19. 22:48
  „28. Aki számít új-szegeden, aki számítgat az szegeden :) pest-buda effektus :D”
 • 37. CsImre 2009. június 19. 22:26
  „"Július 18. és augusztus 1., valamint augusztus 9. és 18. között félpályás útzárral csak a tömegközlekedés járműveit, továbbá a mentőket, a tűzoltókat, a bicikliseket és a gyalogosokat engedik át a Tisza egyik oldaláról a másikra. A munkavégzés kellős közepén, augusztus 1-jétől 9-éig pedig teljes hídzárat rendelnek el,"

  "Egyebkent a varosvezetest sem ertem, hogy legalabb most miert nem mondja ki, hogy szemelygepkocsik irany a masik hid: belvarosin csak tomegkozlekedes!"

  Kimondta. :)”
 • 36. vuk 2009. június 19. 21:18
  „Akinek van egy csopp esze, az biciklizni fog, vagy torontal teri parkolo+gyalog.
  Egyebkent a varosvezetest sem ertem, hogy legalabb most miert nem mondja ki, hogy szemelygepkocsik irany a masik hid: belvarosin csak tomegkozlekedes! Es akkor nem az van (mint amugy minden nap), hogy a busz all a dugoban a kocsikkal..”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százak búcsúztak Nagy Alberttől

Szeged - A szegedi Belvárosi temetőben péntek délben eltemették Nagy Albert egykori néptáncost. Tovább olvasom