Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Ligeti majális a májusi esőben

A hűvös idő és a szemerkélő eső ellenére több ezren töltötték a május elsejét az újszegedi ligetben, ahol a vidámparkban egy menetért ötszáz forintot kellett fizetni. Tíz deka sült kolbászt háromszáz, egy korsó sört 250-350 forintért mértek.
A sör a nyirkos, hűvös idő ellenére is kelendő volt. Fotó: Schmidt Andrea
Bár tegnap az időjárás kissé hűvösebbre fordult, és az eső is szemerkélt, ez nem zavarta a majálisozókat, már kora délelőtt több ezer ember látogatott ki az újszegedi ligetbe. Nagy vonzerőnek bizonyult Korda György és Balázs Klári koncertje, amit az újonnan megválasztott szegedi országgyűlési képviselők beszéde követett a liget zöld gyepén felállított MSZP-s sátorban. – Ne menjünk még, gyerekek! Gyurcsányt meg akarom nézni – mondta egy nagymama családjának, akik a koncert után inkább a pecsenyesütők felé próbáltak utat törni a tömegben. – Mama, nem jön a Gyurcsány – mondták a családtagok. – De gyün! – makacsolta meg magát a nagymama, akit végül unokája győzött meg arról, hogy nem jön a kormányfő.

A rossz idő ellenére is megtelt a liget Újszegeden. Fotó: Schmidt Andrea
A miniszterelnök valóban nem tette tiszteletét a szegedi majálison, látni-, de legfőképpen enni- és innivaló azonban bőven akadt. – Fél tízre jöttünk ki, mert meg akartuk nézni Kordáékat is. Nagyon jól éreztük magunkat, még az eső sem vette el a kedvünket – mondta Fomin Emma, aki két barátnőjével töltötte május első napját a ligetben. Miután a nyugdíjas nők kitombolták magukat a koncerten, végigsétáltak az árusok között, majd ebédidőben ismét a szocialisták sátránál kötöttek ki. – Marhapörkölt és valami baconös fehérhús lesz a menü. Ezen a napon még egy korsó sör is belefér a programba, hiszen hozzátartozik a majális hangulatához – mondta Fomin Emma.

A szemerkélő eső a majálisozók legnagyobb örömére kérészéletűnek bizonyult. Déltájban egyre kevesebb szabad asztalt, azokon viszont egyre több sült kolbászt és sört lehetett látni.

– Dóra, felejtsd el az ugrálóvárat, mert tiszta víz – mondta Bánfi Zoltán lányának a vidámpark közelében. Ilyenkor nagyon nehéz visszafogni a kislányt. Ha jól számolom, ez már a negyedik forgó, amire befizetünk, de ilyenkor a pénz nem számít – magyarázta az apa. A sárkányos hullámvasútra az édesanyjával ült fel Dóra.

– Ne nyávogjál, Gabika, mert soha az életben nem jövünk többet majálisozni – mondta egy anyuka szipogó gyermekének, aki így akart újabb lufikat és édességeket kiharcolni magának. – Most már tényleg elég legyen, inkább együnk – teremtette le a gyereket édesapja is, majd eltűntek az egyik pecsenyesütős sátor füstjében.

Bár ezen a napon a kilátogatók többségének tényleg nem számított a pénz, a ligetbe újonnan érkezőket hol ismerősök, hol ismeretlenek állították meg. Az önjelölt kalauzok azt mondták el, mutatták meg, melyek azok a sátrak, ahol a legjobb ételt és italt mérik.


Árak a ligetben

Az emberek többsége a majális programja és a nézelődés mellett a szabad ég alatt költötte el ebédjét, aminek a különböző pecsenyesütők árusai örültek a legjobban. Tíz deka sült kolbászt háromszáz, egy korsó sört 250-350 forintért mértek. Hatalmas volt a választék csülökből, halból és nyársakból is. Édesség iránti vágyunkat 400 forintos kürtőskaláccsal és 250 forintos vattacukorral enyhíthettük. Félliteres üdítőért 300-320 forintot kellett fizetni. A vidámparkos élményekért 400-500 forintot kellett forgónként leszurkolni. A lufik – formától és nagyságtól függően – 500-2500 forintba kerültek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majális idején könnyebben nyílik a pénztárca

Ismét birtokukba vették a ligetet a szegediek. A háromnapos majálisra már szombaton sokan… Tovább olvasom