Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Liliána lett a könyvkirálylány

Szeged - Zenés műsor köszöntötte a Somogyi-könyvtár betűbirodalmát pénteken a városháza dísztermében.
Mint a tartományok őrzőitől megtudhattuk, a több mint 100 ostromló közül az újjáalakuló udvarban az idei könyvkirály a 9 esztendős Sebők Liliána Hajnalka lett, aki a Tabán Általános Iskolába jár. Palánkainé Sebők Zsuzsanna könyvtárigazgató illesztette fel fejére a koronát.

Az udvarmesterek azt is kiszámolták, hogy az ifjú uralkodó egy év alatt 84 könyvet olvasott el, ezek összesen 24 kilót nyomnak, bennük több mint 10 ezer 984 oldalnyi betű van, és ha egymásra tornyozzák a köteteket, 123 centi magasra nyúlik a könyvtorony.

Királynők, hercegek, grófok. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

A tavalyi főkönyvherceg, Paczuk Milán, a Tisza-parti Általános Iskola ötödikese alkönyvkirályi méltóságot szerzett. Főkönyvhercegi rangot ért el Riesing Eszter és Kredics Levente, mindketten a Tisza-parti iskola negyedikesei.

Könyvhercegből 11 állhatott a trón köré: Riesing Borka, Gulkai Barna Tádé, Gulkai Janka Flóra, Gulkai Blanka Lili , Hajas Barbara, Palusek Gábor, Németh Hanna, Vígh Jázmin, Sekhon Noel, Sebők Nóra és Simon Zsófia. Számos új tag is bebocsátást nyert a könyves birodalomba.

Sebők Liliána Hajnalka, a könyvkirálylány

Az újjáalakult udvart zeneszó köszöntötte, majd a méltóságok fogadalmat tettek, hogy gyarapítják a tagok táborát, és maguk sem kalandoznak messzire az olvasnivalóktól. Idén a birodalom leghűségesebb tagjait lovaggá ütötte a könyvkirály, a bronz- és aranylovagokat térdszalagrenddel tüntette ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáraó a múzeum elé - fekete macska a megőrzőbe

III. Amenhotep fáraó 8 és fél méteres szobra érkezett meg elsőként péntek délután a szegedi Móra-múzeumhoz. Pár óra múlva felesége, Tije követte. Tovább olvasom