Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Lilla-nap, focivébé, ünnepi könyvhét - programok a hétvégére

Nem tudja, mit csináljon a hétvégén? Megmutatjuk!

SZEGED

Délmagyarország Lilla-nap
Június 15., vasárnap, 13 órától
Napfény Park (Szabadkai út 7.)

13.00: Fiona Fitness Táncstúdió,
14.00: Rubint Réka alakreformóra,
15.30: Lilla futóverseny és eredményhirdetés,
16.00: Kállay-Saunders András,
17.00: Kökény Attila,
18.00: Takács Nikolas,
19.00: Gáspár Laci.
A legkisebbeket REGIO Játék játszósátor és Breki gyereksarok várja. 14 és 17 óra között véradás a KÓPÉ Közösségi Pontban! A Napfény Park megjelölt üzleteiben kedvezményes vásárlási lehetőség! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

Ünnepi könyvhét Szegeden
könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, dedikálások
Június 11–17., szerda–kedd
Dugonics tér

Idén Szeged az ünnepi könyvhét vidéki központja, a csütörtöki ünnepélyes megnyitón (a programok már szerdán is zajlanak) 11 órakor Végel László Kossuth-díjas író mond beszédet, a díszvendég Bereményi Géza (képünkön) Kossuth- és Balázs Béla-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró lesz. 182 programmal, a Dugonics tér mellett sok partnerhelyszínen is várják az érdeklődőket. Idén is lesz könyvkirályavatás, játszó- és olvasóliget a gyerekeknek, átadják a könyvtámogatásokat, és megünneplik az év szegedi könyvét. Olyan Kossuth-díjas szerzőket is vendégül látnak a könyvhéten, mint Temesi Ferenc, Grecsó Krisztián, Oravecz Imre vagy Závada Pál, de szombaton a REÖK-ben Karafiáth Orsolya költőnővel is találkozhatnak az érdeklődők 18.30-kor. A vasárnapi tematikus nap nőkről szól, résztvevője Görög Ibolya portokoll-tanácsadó. A részletes program elérhető a konyvhetszeged.sk-szeged.hu honlapon.

A Délmagyarország többféle meglepetéssel készül a könyvünnepre. A Könyves Kuckóban saját kiadású könyveinket mutatjuk be, a legfrissebb, Családi tűzhely című szakácskönyvünket, és a Több mint kert 150 oldalas kötetünket, amelyet DVD-melléklettel kínálunk olvasóinknak, könyvheti kedvezményes áron. Szombaton a Délmagyarország Breki Tér várja a legkisebbeket, 13 órától gyerekfoglalkoztatóval, a nagyszínpadon 14.30-tól a Kövér Béla Bábszínház előadásával. A június 6-án megjelent Breki magazinban nagy nyereményjátékot hirdettünk: a megfejtők között egy két éjszakára szóló kétfős nyaralást sorsolunk ki 14-én, szombaton 18.30-kor a nagyszínpadon a négycsillagos Lifestyle Hotel Mátrába. Akik a helyszínre hozzák el a megfejtésüket, további garantált ajándékot kapnak.

Az ünnepi könyvhét részletes programjáért kattintson ide! >>

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

Zsonglőrvilágnap
Június 14., szombat, 9 órától
Újszegedi Partfürdő

10 órakor zsonglőrjátszóházzal nyit a rendezvény kezdőknek és kicsiknek, a nap folyamán lesz lufizsonglőr, workshopok, örletelés és beszélgetés a színpadi műsorok felépítéséről, szabadfoglalkozás, csapatjátékok, gólyalábas, a megnyitó után Görögországból jelentkezik be a Flame Flowers szegedi tűzzsonglőrcsapat. 21 órától bemutatók: kontaktlabda, tűztánc, tüzes virágbot, tüzes poi, tüzes gyöngyfüggöny, utána örömtüzezés. A nap folyamán a hangulatot zenészek biztosítják autentikus hangszerekkel (kannák, dobok, szitár, didgeridoo, perkák). A helyszínre a belépés 200 forint, amely a Partfürdő bármely szolgáltatásából levásárolható. Részletes program: http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/zsonglor-vilagnap/18461/. A Partfürdőn a Zöld Diófa grillteraszon 20 órától retro party lesz DJ Edgarral.

Úszás
Június 15., vasárnap, 8.30 órától
Maty-éri Szegedi Olimpiai Központ

Érj át! – távúszás a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával megvalósuló rendezvényre elsősorban szabadidős úszókat várnak a szervezők, akik 2000 (szintidő: 1 óra 15 perc) és 4000 méteres (szintidő: 2 óra 40 perc) távok közül választhatnak. A regisztráció a pálya céltornyában 8.30-kor nyílik, 10.30-ig lehet nevezni. Rajt: 9.00–11.00 között folyamatosan a céltorony melletti stégről. Szolgáltatások az első 400 regisztráló számára: vonalkódos időmérés, folyamatosan frissülő időeredmény-lista, az Érj át! emblémázott pólója és célcsomag. A rendezvényen fellép a Szegedi Leung Ting Wing Tsun Iskola kungfubemutató csoportja Si-Mei Kovács Eszter vezetésével. A távot teljesítők ajándéksorsoláson vehetnek részt. A rendezvény hivatalos kiírása a www.szegedsport.hu honlapon olvasható.

A víz várható hőmérséklete 25–28 Celsius-fok. A rendezvény időjárásfüggő, esetleges halasztásáról szombaton 13 órakor dönt a Szegedi Sport és Fürdők, amelyet a www.szegedsport.hu honlapon tesz közzé.

Gyerekprogramok
Június 14., szombat, 16 órától
Alsóvárosi Napsugaras Tájház

Nyári Mulatság a Napsugaras Tájházban. 16 órától kézműves-foglalkozásokat tartanak (gyertyamártás és -öntés, levendulazacskók, párnák, állatfigurák varrása, bőrözés, csomózott karkötők készítése), lesz frászkarikasütés, szappankészítés, kalandozás öt kontinens gyermekjátékainak világában, 17 órakor a Barboncás Társulat adja elő a Halálian jó történet című vásári komédiát.

Liliomfesztivál
Június 14., szombat
Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont

A Szent Antal-napi liliomfesztivállal egy több évszázados, egészen 1950-ig élő hagyományt idéznek meg újra Szegeden. Szent Antal ünnepnapján, június 13-án liliomot szenteltek Alsóvároson, majd a növényt gyógyászati céllal használták fel.

Ízelítő a programokból:

10.00–18.00: kézműves portékák vására a templomtéren, a templom és a ferences kolostor megtekintése tárlatvezetés keretében, pokrócos piknik a gyógynövényes kertben, különböző kézműves-foglalkozások, 14–17 óra között liliomos játszóház,
10.00–12.00: virágkötő verseny kerti virágokból,
14.00–16.30: érdekességek: a Biblia növényei, a liliom mint gyógynövény: legendák, hiedelmek, gyógymódok, valamint Szent Antal kultusza,
15.00: a Kapisztrán Szent János Íjászkör bemutatója,
17.00: ehető virágok gasztronómiai bemutatója,
18.00: szentmise, liliomszentelés,
19.00: Szent Antal tisztelete Alsóvároson (előadás a templomban),
20.00: gyertyafényes gitárkoncert a Quadrumban (fellép: Németh Csaba gitárművész), Az eleven kövek temploma című film vetítése. Bővebb információ: www.latogatobarat.hu, info@latogatobarat.hu.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Kertész-regény színpadon
Június 15., vasárnap, 19 óra
Régi zsinagóga

Kaddis – Kertész Imre Kaddis a meg nem született gyermekért című regényének színpadi változata angol nyelven, magyar felirattal. Előadja: Jake Goodman. Fordította: Tim Wilkinson. Rendezte: Barbara Lanciers. A Kaddis a rituálé, a veszteség és a kínzó belső konfliktusok egyfajta felfedezőútja, melyben a sarokba szorított ember egy kudarcot vallott házasságban soha meg nem született gyermeke hiányát siratja – miután mantrája mindvégig az volt, hogy nem segíthet gyermeket olyan világra, ahol a holokauszthoz hasonló borzalom megtörténhet. A produkció szófiai, várnai és nagyszebeni vendégjátékok után érkezik Szegedre.

Focivébé
Szeged, Rongy kocsma

Elkezdődött az egy hónapos fociőrület, amit a Rongyban is számos háttérprogram és buli kísér majd: 35 négyzetméteres kivetítő az udvaron, zene, egy hónapon keresztül folyamatos italpromóciók, nyereményjátékok, akciók, tippmix és buli! A belépés ingyenes.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

Magyar termékek fesztiválja
Június 13–15., péntek–vasárnap
Kossuth tér

Június 14., szombat

10.00–12.00 Kézműves játszóház gyermekeknek (vasárnap is),
15.00: Ki a legény a gáton? – erőpróba Toldi Miklós leszármazottainak,
16.00: magyar kutyafajták bemutatója (képünk illusztráció),
17.30: Péter Szabó Szilvia (ex-NOX együttes),
18.30: nyereménysorsolás (vasárnap 17 órakor is),
19.00: orosz rulett magyar módra – bátorságpróba csípős paprikával és kerítésszaggató pálinkával,
19.30: Nosztalgiaműsor a Pop Filter zenekarral, majd borkóstoló a Villa Negrával.

Június 15., vasárnap

15.00: magyar termékek bemutatója – családi vetélkedő,
16.00: zenés délután – Villa Negra
18.00: a 80-as évek slágerei – Retrock zenekar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem igazán népszerű a szegedi szabad strand

A vízminőség mindenhol jó Csongrád megyében, az összes természetes fürdőhelyen. Tovább olvasom