Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Limuzinnal ballagott a baksi óvodás

Baks - Bakson, a Mária-telepen 1200 fős, ballagással összekötött születésnapi mulatságon ünnepelték az egyik búcsúzó óvodást. A leendő kisiskolást a faluház előtt 13 méteres limuzin és Kis Grófo várta.
„Elérkezett a ballagás napja, az a nap, amely meghatározza a gyermekük életét" – mondta a búcsúzó óvó néni szombaton a baksi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ballagasán.

Az útravalót egy család nagyon komolyan vette, 13 méteres limuzint küldtek a leendő kisiskolásért.

A 6 éves kislány nagypapája mindent megtett, hogy emlékezetessé tegye unokája ballagását: pezsgőt, zenekart, különleges Hummert is hozatott a baksi faluház elé, otthon ökröt sütöttek, az esti bulira pedig még Gáspár Lacit is elhívták.

– Egybeesik a ballagás az egyik családtag 60. születésnapjával. Ezért a nagy felhajtás – mondta egy baksi férfi lapunknak, amikor a 2000 lelkes zsákfaluban nem mindennapi mulatságról kérdeztük, amelyen 1200-an vettek részt.

Limuzinnal ballagott a baksi óvodás. Fotó: DM
Limuzinnal ballagott a baksi óvodás.
Fotó: DM

A ballagás közben többen is elmesélték, a településen gyorsan híre ment, hogy a Mária-telepen nagy dolog készülődik. Napok óta építik a sátrakat, „viakolorral" rakták ki az udvart. – A falu felét meghívták, azt beszélik, a ballagó óvodás házat is kap ajándékba – mondta egy másik helybeli. Szinte mindenki szívesen beszélt a romák bulijáról, névvel viszont senki sem akart nyilatkozni. Lapunk kereste a ballagó családot, de nem akartak beszélni.

Az óvodai ballagás nyilvános részére lapunk is ellátogatott. A faluközpontban tartott eseményre az ünnepelt 6 évest csak szűk családja kísérte el. Miközben a leendő kisiskolások az épületben Szent Erzsébet legendáját adták elő, a romák a bulit szervezték. – Azt mondta az óvó néni, csak akkor induljon a zenekar, ha felengedték a lufikat. Hozzál pezsgőt meg poharat – utasította az egyik rokon a faluház előtt várakozó férfi családtagot, aki annyit válaszolt: hozok húsz ezüstpoharat. Végül aranyszélűekkel tért vissza.

A kétórás ballagási műsor végén a gyerekek a faluház előtt egy-egy lufit engedtek fel, így búcsúztak el az óvodától. Ahogy az utolsó is felszállt, Kozák László, azaz Kis Grófo és zenekara rázendített, a romák selyemvirágok tucatjaival halmozták el a 6 éves óvodást.

Táncolva, mint egy lakodalmi menet vonultak a 22 személyes, felnyíló oldalajtókkal is rendelkező 13 méteres Hummer limunzinhoz. A rokonok arany fülbevalót dugtak a kislány fülébe, a menet minden lépését fotósok és videósok örökítették meg. A zenés menet végigvonult a falun, meg sem álltak a Mária-telepi családi házig. A mulatság vasárnap reggel 7-ig tartott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz évnél hamarabb nem húzhat talárt

Tovább olvasom