Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Limuzinnal ballagott egy óvodás, balesetek és Scooter

Szeged - Júniusi egyik legolvasottabb cikkünk az lett, amelyben arról a baksi óvodásról írtunk, aki limuzinnal ballagott. Emellett sok balesetről írtunk, és arról, hogy kinyit a régi Hungária.
A limuzinnal ballagó baksi óvodás történetére voltak a legtöbben kíváncsiak idén júniusban. Bakson, a Mária-telepen 1200 fős, ballagással összekötött születésnapi mulatságon ünnepelték ugyanis az egyik búcsúzó óvodást. A leendő kisiskolást a faluház előtt 13 méteres limuzin és Kis Grófo várta.

Limuzinnal ballagott a baksi óvodás. Fotó: DM
Limuzinnal ballagott a baksi óvodás. Fotó: DM

Kölcsönszerződést kötött a vásárhelyi nyugdíjas, Imre Sára Borbás Zoltán üzletemberrel – ő az, akihez júniusban beállítottak a Tolvajkergetők. Az asszony elbukta a lakását. A rendőrség vizsgálódott, majd megszüntette a nyomozást. Kollégánk pillanatfelvételt mutatott olvasóinknak arról a világról, amelyben valaki mindig veszít.

Imre Sára: Hibás voltam. Fotó: Bakos András
Imre Sára: Hibás voltam. Fotó: Bakos András

Több balesetről is írtunk a hónapban, az ezekről szóló tudósításainkat sokan olvasták (egyébként ez jellemző az egész évre). Júniusban többek között elütöttek egy diáklányt zebránál, halálos baleset volt a Széksósi úton és visszapattant egy kamionról egy BMW a 47-esen, az Algyői úton. Viszont arról is hírt adtunk, hogy ismét kinyitották a Régi Hungáriát. A bérlő cég képviselői Szeged új sörkertjét álmodták meg az évtizedek alatt lepusztult falak közé.

Sörkert nyílt a lepusztult falak között. Fotó: Frank Yvette
Sörkert nyílt a lepusztult falak között. Fotó: Frank Yvette

Júniusi legnézettebb galériák

A Scooter mellett, Betty Love, a SOHO Party és a Kerozin koncertjével nyílt meg a második Deja Vu nosztalgiafesztivál Szegeden június elején. Az ötnapos bulin a 90-es évek legnagyobb külföldi kedvencei idézték vissza a házibulik hangulatát a Postás-sporttelepen.

Scooterrel kezdődött a Deja Vu nosztalgiafesztivál. Fotó: Schmidt Andrea (Galéria)

Volán családi nap a Szikin június második felében. Ebben a szervezeti formában az utolsó Volán-napot rendezte meg a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központhoz tartozó Tisza Volán Zrt. Sziksósfürdőn. Az idén 64 éves megyei közlekedési társaság a Volán-napok sorozatában az eddigi legnagyszabásúbb, tömegeket megmozgató, sztárfellépőket felvonultató, egész napos kikapcsolódást nyújtott a cég dolgozóinak és családtagjaiknak.

Bazi nagy Volán buli a Szikin. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)
És persze idén júniusban is volt rózsaünnep Szőregen, ahol az 53 felvonuló 17 percig szórakoztatta a szőregi Magyar utcán összegyűlt több mint ezer látogatót a hagyományos ünnepi felvonulásán. A magyar korona, jogar és címer mellett megfért Elvis is, egy férfi pedig a cigány vajdát is látni vélte a díszített hintón.

Rózsaünnep Szőregen. Fotó: Segesvári Csaba (Galéria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így járnak a buszok és a villamosok az ünnepek alatt

Útnak indulna karácsonykor és szilveszterkor? Íme az ünnepi menetrendek. Tovább olvasom