Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

LMP: háromkulcsos adórendszer, maximált birtokméret

Szeged – Háromkulcsos adórendszert vezetne be, felülvizsgálná a földpályázatokat, és minden száz forintból ötöt a felsőoktatásra költene az LMP - derült ki a párt választási programbemutatóján a szegedi Ifjúsági Házban.
Az LMP választási programját mutatták be a Szegedi Ifjúsági Házban a párt megyei országgyűlési képviselőjelöltjei és tagjai. Gurdon Lajos, a szentesi választókerület jelöltje hangsúlyozta, alkotmányos szabályban írnák elő, hogy - 200 ezer választópolgár kezdeményezésére - megerősítő népszavazást kell tartani, ha a parlament új alkotmányt vagy alaptörvény-módosítást fogad el.

LMP: háromkulcsos adórendszer, maximált birtokméret. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Málovics György megyei szóvivő elmondta, elképzelésük szerint az adó harmadik százalékát a szakszervezeteknek lehetne felajánlani, hogy igazán függetlenek legyenek. Paksról azt mondta, drága, soha nem térül meg és óriási kockázatot jelent az üzemi balesetek és a kiégett fűtőelemek tárolása miatt, ezért határozottan ellenzik az atomerőmű bővítését. Tanács Eszter, a szegedi 1-es körzet jelöltje arról beszélt, hogy bevezetnék a női kvótát, 21. századi, rugalmas oktatási rendszert alakítanának ki, és visszaállítanák a 18 éves korig tartó tankötelezettséget. Hangsúlyozta, minden költségvetési 100 forintból 5 forintot a felsőoktatásra költenének, ahonnan milliárdokat vont ki a Fidesz az elmúlt években. Tatár Gábor, a szegedi 2-es körzet jelöltje közölte, 1200 hektárban határoznák meg a birtokméret maximumát, fölülvizsgálnák a földpályázatokat és megszüntetnék az NFA-t. Szentistványi István önkormányzati képviselő elmondta, az LMP háromkulcsos, progresszív adórendszert vezetne be, 100 ezer forintig 10, 250 ezer forintig 20, 250 ezer felett pedig 35 százalékos lenne az adókulcs. Margóczi Katalin egyetemi oktató pedig arról beszélt, hogy önálló zöldminisztériumot hoznának létre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszul lett és meghalt a bankfiókban

Csütörtök délelőtt rosszul lett a Széchenyi téri Erste bankban egy ügyfél. Tovább olvasom