Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

LMP: Zagyva György Gyula adja vissza a mandátumát!

Az LMP szerint a jobbikos Zagyva György Gyula méltatlanná vált arra, hogy az Országgyűlés tagja legyen, ezért arra szólítják fel: adja vissza parlamenti mandátumát.

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő csütörtöki közleményében emlékeztet arra, hogy a jobbikos politikus sajtóhírek szerint vasárnap mintegy harminc emberrel együtt harci indulókat énekelve szidalmazott és fenyegetett egy Csongrád megyei tanyán élő családot, s ezért rendőri intézkedés is történt. A Délmagyarországnak nyilatkozó falubeliek szerint egy cigány családot kerestek a jobbikosok, de nem találták, így jutottak el a dóci tanyára. Zagyva György Gyula a lapnak azt mondta: nem felvonultak, hanem sétáltak, és szerinte a rendőri intézkedés volt szabálytalan. Kijelentette, ha eljárás indul ellene, lemond mentelmi jogáról.

Dorosz Dávid erre reagálva közleményében azt írja: nem ez az első alkalom, amikor Zagyvára köztörvényes bűncselekmény gyanújának árnyéka vetül. Tavaly nyáron a Magyar Szigeten két újságíró szerint a politikus súlyosan fenyegette őket és korlátozta személyes szabadságukat - emlékeztet az LMP-s képviselő, megjegyezve: egy másokat verbális és fizikai erőszakkal fenyegető ember méltatlan arra, hogy az Országgyűlés tagja legyen.

A Lehet Más a Politika képviselője kitér arra is, hogy a vasárnapi incidens nem elszigetelt esemény: "a Lakon erődemonstrációt tartó Vona Gábor, vagy a napokban Gyöngyöspatán robbanásveszélyes helyzetet teremtő gárdisták ugyanazt akarják, elterelni a figyelmet a Jobbik ötlettelenségéről és szánalmas parlamenti teljesítményéről". Dorosz Dávid úgy véli, a jobbikosok ezért az erőszakos megfélemlítéshez és a gyűlöletkeltéshez nyúlnak.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor az, hogy a vidéki Magyarországon ilyen esetek megtörténhetnek, azt mutatja: az Orbán kormány alatt nem javult a közbiztonság, sőt, katasztrofális helyzet állt elő. Az LMP ezért azt várja a kormánytól, ne hagyja magára a leszakadó kistérségeket, mert a vidék számára esélyt teremtő gazdasági és szociálpolitikai intézkedésekkel elkerülhető, hogy a következő évtizedek hasonló vagy még súlyosabb konfliktusokról szóljanak.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. RézmívesGyekszon 2011. március 04. 13:13
  „Egy kis kiegészítés egy másik hírportálról:
  Reagálás a Délmagyarország című lap internetes oldalán ,,Jobbikosok a tanyavilágban" címmel megjelent cikkre

  A Sipos-tanyához egy körülbelül 30-50 fős baráti társasággal úgy kerültünk, hogy hetek óta ott dolgozunk, mert egy kisgyerekes magyar családnak a belvíz miatt összedőlt a háza, és segítünk újjáépíteni. Sajnáljuk, hogy a sajtót ez nem érdekli, csak a Jobbik ellen irányuló botrány, a hangulatkeltés. Egy teára és egy zsíros kenyérre hívtak meg minket a szomszédos tanyára, innen sétáltunk egyet. Nem igaz, hogy a rendőrség ,,tolt el" minket a tanyától, ugyanis mi fordultunk vissza, és csak később, egy útkereszteződésben igazoltattak néhányunkat.

  Ugyanakkor a Délmagyarország szerecsenmosdatást és hangulatkeltést folytat, a mi információink szerint ugyanis az ártatlan bárányként bemutatott Sipos Sándor és rokonsága súlyos, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt már több alkalommal is büntetve volt. Siposnak bűnöző életmódot folytató felnőtt korú gyermekei is vannak, a cikk erről is mélyen hallgat. Megdöbbentő az is, hogy nagyobb terjedelmű írást szentelt a Délmagyarország a semmiféle sérüléssel nem járó vasárnapi sétának, mint annak, amikor 2008 májusában a Sipos Sándor rokonságához tartozó 4 férfi szétverte, kirabolta a helyi sörözőt és elhurcolta, majd megerőszakolta az ott dolgozó 22 éves, kétgyermekes fiatalasszonyt.

  Még inkább megdöbbentő, hogy az újság informátorai akkor nem tájékoztatták a lapot, amikor tavaly ugyanennek a - mellesleg roma - családnak a tagjai megtámadtak, majd gépkocsikkal üldözőbe vettek kampánygyűlésről távozó jobbikosokat, akik a sokszoros túlerő ellen a sándorfalvi rendőrségig menekültek. Ebből az ügyből egyébként eljárás is lett. A helyi jobbikosok fenyegetése azóta is tart. Mi viszont a jövőben nem tűrjük, hogy néhány család terrorizálja a környékbeli magyarokat.

  Vasárnap éjjel tehát nem demonstráltunk, de amennyiben a fenyegetőző, erőszakoskodó családok nem hagyják abba a terrort, akkor valóban demonstrálni fogunk Homokpusztán, amelyen nem néhány tucat ember lesz jelen, hanem legalább ezer.

  Mivel tudjuk, hogy rengeteg helyi lakos nem mer feljelentéseket tenni az ominózus családok ellen, jelezzük, hogy nyugodtan forduljanak hozzánk, és segítünk nekik a feljelentések megtételében. Annak pedig örülünk, hogy vasárnap éjjel óta a rendőrség fokozott figyelmet fordít erre a térségre.

  Az pedig fel sem merül bennünk, hogy lemondjunk mandátumunkról, hiszen csak azt tettük, amiért megválasztottak minket. Segítünk a magukra hagyott embereknek - áll Zagyva György Gyula és Toroczkai László jobbikos politikusok hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.”
 • 52. gardiola 2011. március 04. 12:37
  „http://veddamagyart.info/mszaki-cikk/468-vilagraszolo-magyar-talalmany-avagy-eghet-e-a-viz”
 • 51. sügér63 2011. március 04. 12:12
  „Dorosz Dávid pedig perverz, mert van egy ismerősomnek az ismerőse aki látta azt az embert aki azt állította,hogy látta azt a vak embert,aki hallotta amint Dorosz Dávid és egy kutya...”
 • 50. RézmívesGyekszon 2011. március 04. 12:02
  „Összesen csaknem 30 év börtönt kapott hét fiatal a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletével azért, mert magyarsága miatt bántalmaztak egy diákot a fővárosban.

  A tényállás szerint az egyik vádlott 2009 szeptemberében a VIII. kerület Horváth Mihály térnél belekötött egy fiúba, majd rokonaival, ismerőseivel szidalmazta, üldözte, ütlegelte, egyikük még késsel is fenyegetőzött.

  "Te buzi magyar! Mit képzelsz magadról, hogy mersz bejönni az én utcámba!?" - idézte szóbeli indoklásában a bíró az egyik szemtanú vallomására hivatkozva, hogy mit kiabáltak a vádlottak a sértettnek. A kialakult lincshangulatban a megtámadott fiatal egy épületbe menekült és csak lélekjelenlétének, illetve a rendőrök kiérkezésének köszönhető, hogy nem sérült meg súlyosabban.

  A bíróság szerint kiemelkedő társadalmi veszélyességű bűncselekményt követett el a hét vádlott, akik közül hat roma egy pedig nem roma származású. A vádlottak mindegyike állt már korábban is a bíróság előtt, például zsarolás, rablás vagy lopás miatt, így ebben az ügyben közösség tagja elleni erőszak, illetve más kisebb súlyú bűncselekmények miatt jobbára öt év körüli szabadságvesztéseket kaptak. A védelem fellebbezett, így másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik az ügy.”
 • 49. RézmívesGyekszon 2011. március 04. 11:53
  „Noha a kormány, a hivatalos szervek, és a mindenható liberális kettős mércés gyűlöletértelmiség továbbra is a szőnyeg alá sepri az ország egyes területein már elviselhetetlenné váló cigánybűnözés tényét, az viszont már az alapvető emberi jogokat sérti, hogy még beszélni sem lehet a társadalom egyik legnagyobb problémájáról. Aki megteszi, meghurcolhatják, munkahelyét megbüntethetik. A Gyűlölet Holdudvara célkeresztjében az igazmondó Szaniszló Ferenc és az Echo Tv. Ne hagyjuk, hogy ezeknek a kirekesztő bűnözővédőknek álljon a cigánykerekes zászló.”
 • 48. gardiola 2011. március 04. 11:41
  „http://www.youtube.com/watch?v=FMIXR6NxydM&feature=player_embedded#at=124”
 • 47. jozko 2011. március 04. 11:23
  „"Növeli, ki elfedi a bajt! "

  Azzal, hogy lerántják róla a leplet /Zagyváék/-még nem növelik!
  Komolyan azt hiszik a tisztelt LMP képviselők , hpgy a "Jobbik" csinálja a kisebbségi problémákat!
  Hol élnek, mennyit járnak az emberek között?
  És tisztelettel megkérdezem:
  végül is mit tesznek valójában, hogy "legyen más a politika"?

  A lázas semmittevés mellett adódott egy lehetőség, hogy most,
  miután - mások - lerántottak egy leplet a sok takargatott szennyesről, ők is hallassák a hangjukat!
  Kisiskolás koromban láttam ilyen "besz@ri" stílust!

  Nem vagyok fajgyűlölő-személyesen ismerek a kisebbséghez tartozó becsületes családokat.
  A bűnözőket viszont gyűlölöm-tartozzanak bármilyen nációhoz is!
  Márpedig ha nem történik még időben megfelelő intézkedés , ha nem válik el a "sz@r a májától" ,
  a népharag egy kalap alá veszi az inkriminált közösséget-legyen ténylegesen bűnöző vagy csak hozzájuk tartozó!

  Akinek nem unge, ne vegye magára - sem a bűnözést, sem a megbélyegzést!
  Amíg viszont nem határolódnak el, sőt nem közösítik ki maguk közül -
  ne adj´ Isten, még rejtegetik is a bűnözőket: önként teszik céltáblává magukat!

  Isten óvjon minket egy faji alapon kezdődő polgárháborútól!”
 • 46. Mathiasking 2011. március 04. 10:16
  „Sosem lesz nyugalom. Tanulhatnánk már a múlt hülyeségeiből. A történelem ismétli önmagát. Lásd:

  Minden nacionalista, vallási- és kisebbség elleni cselekedetet megelőz a gazdaság rosszabbra fordulása. Ekkor erősödnek meg a nacionalista felhanggal is rendelkező pártok , gyülekezetek, stb. Jó lenne ha valaki már rendet tenne, mert háború esetén nem lesz aki ezt kontrollálja. A népirtás szabad utat fog kapni. Lásd: Koszovó! remélem én ekkor már nem élek.”
 • 45. queenmargareth 2011. március 04. 09:36
  „39. succmorgo 2011.03.04. 07:00
  Ne haragudj, de rohadtul nem így van. Kik lincseltek meg egy apát? és mit kaptak???????????
  És, ha ordítozást hallasz az utcákon a kéregető részeken, az ezer százalék, hogy cigány. NEM OK NÉLKÜL ALAKULT EZ ÍGY KI!

  Ráadásul lakásokat, házakat kapnak ingyen!!!Munkalehetőséget, de el sem mennek a meghallgatásra!!!

  tegnap a tv-ben: cigánylány , miért nem mégy iskolába? mert gúnyolnak. 17 éves és másodikos.......Azért gondolkodjunk már el, hogy mi miért történik.......”
 • 44. queenmargareth 2011. március 04. 09:31
  „Jobbikot a kormányba, de csak akkor, ha a jövőbe nézünk és nem utca és tértáblákat cserélgetünk!!!”
 • 43. achilleus 2011. március 04. 08:29
  „"a Jobbik ötlettelenségéről és szánalmas parlamenti teljesítményéről"

  ---- bagoly mondja verébnek, mert ugyan ki az, aki elhiszi, hogy ez lenne az oka a felsorolt eseményeknek. Tényleg ennyire nem képes felfogni az szdsz utód párt, hogy ténylegesen létező problémákra válasz az, ami történik? Ehhez nagyon ostobának kell lenni.”
 • 42. bánki 2011. március 04. 08:27
  „Kutyából nem lesz szalonna az SZDSZből max. LMP.”
 • 41. gavallér 2011. március 04. 08:06
  „Lehet egyszer majd megköszönik a gárdának vagy a jobbiknak ,hogy szembe mentek a bűnözőkkel.
  Ha az állam tehetetlen , valakinek tenni kell valamit.”
 • 40. dühös 2011. március 04. 07:50
  „A Jobbikot a kormányba, ők legalább a választóik érdekeit képviseli!!!!
  A többi párt csak a sajátját érdekeit, a hatalom megtartását.
  Már többed magammal bánom, hogy nem rájuk szavaztam.
  Nagyon lassan nyílik ki a "zemberek" szeme, de nyílik...”
 • 39. succmorgo 2011. március 04. 07:00
  „Kimodráltak, de újra leírom: a magyarok bénaságáért, ...... nem másokba kell a hibát keresni, hanem magunkba nézni. Ami a bűnözőket illeti, rengeteg magyarnak van akkora bűnlajstroma mint bármelyik cigánynak. Csak ugye a magyar bankrabló az jó bankrabló, a magyar gyilkos az jó gyilkos, a magyar "meleg" az jó "meleg", a magyar pornós az jó pornós(tudjátok, a gárdás cicus). <moderálva....>”
 • 38. Lacas 2011. március 04. 06:47
  „Köztörvényes bűncselekményekről mer pofázni a <moderálva> szdsz formáció? A Parlament 83 százalékát (17% a Jobbik) életfogytiglani börtönre lehetne itélni köztörvényes bűncselekményekért.”
 • 37. Lehiggadt 2011. március 04. 00:42
  „Ez is bizonyítja, hogy egyik ígéretét sem tartja be, mert nem tudja a fidesz! 2 hét alatt közbiztonság? Ezen sajnos nem merek nevetni, pedig előre látható volt a teljesíthetetlensége! 1 milla munkahely? Ez is hazugság volt. Megszorítás nem lesz? Micsoda poént eresztett el ovi ezzel kapcsolatban? Azt, hogy az bizonyos testrésznek lehet kellemes... ILYEN cinikus dumát? Én megismétlem, hogy a 2002-2010 közötti politikának a fidesz 98 és 2002 közötti arrogáns és cinikus politikája volt az oka, és ez lesz 2014-ben is a csú-FOS vereségük oka! Csak az a kérdés, hogy ki jön helyettük?”
 • 36. Csonka László 2011. március 04. 00:03
  „LM(k)P (kommunista) <moderálva> Zagyva, igen, egy villanyszerelő ! Na nem lehet mindenki Dr. bölcsész + patvarista! Zagyva György Gyula + Toroczkai László nem tagja a Jobbik mozgalomnak, mindketten a 64.vármegye ifjúsági szervezet elnöke + tiszteletbeli elnöke. Mindkettő a Jobbik segítségével jutottak országos + megyei képviselő mandátumhoz !!!!!!!! Választási szövetség !!!!!!! e szerződés által voltak delegálva a Gárda tagok is!”
 • 35. 1131 2011. március 03. 23:05
  „csámcsogjatok....GRT.... -.-”
 • 34. Tralala 2011. március 03. 21:43
  „Az LMP elmehet a sunyiba a cigány politikájával együtt, inkább szerezzen magának mandátumot Jeruzsálemben vagy Indiában, úgy is odavaló!”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely Gyula: Az események mögött nem volt jobbikos szervezés

Dóc - Székely Gyula a Jobbikosok a tanyavilágban című cikkünkkel kapcsolatosan kereste meg… Tovább olvasom