Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Lófara-ügy, szuperlézer - ez történt Szegeden 2009-ben

Szeged - Olvassa el, hogy mi történt Szegeden az idén. Napról napra január 1-től december 24-ig.
A nagyszabású építkezések éve volt az idei Szegeden. A volt kendergyár bontásával megkezdődött az Árkád-beruházás, hozzáláttak az elektromos tömegközelekedési rendszer fejlesztéséhez, hamarosan pedig elkészül az óriási újszegedi  fürdőkomplexum. Bezárták a lepusztult állapotú I-es kórházat, áthelyezték a Lófarának nevet adó lovas szobrot, de kaptunk példátlan felhőszakadást is nyáron, és melegrekordot télen.

Január

1.: A nagy hideg ellenére megtelt éjfélre a Széchenyi tér: a szegediek pezsgővel, tánccal, dudákkal és tűzijátékkal köszöntötték 2009-et.
20 év után bezárta kapuit a szegedi sportbarátok kedvenc törzshelye, a Vízmű Klub.

6.: Leállt az orosz gáz szállítása Ukrajnán keresztül Magyarországra, a Földgázszállító Zrt. elrendelte a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátásnak korlátozását. A Picknél felfüggesztették a sertések vágását. A korlátozás csak egy napig tartott.

9.: Halálra fagyott házában egy 50 éves térvári nő. Ő volt a tél első Csongrád megyei áldozata.
Adósságspirálba került a Mórakert, a fizetési gondok miatt minden taggal egyenként tárgyalt a vezetés.

11.: Egy Ballagitó sori kiskertben fagyott halálra házikójában egy 62 éves férfi. A segélyt italra költötte, ezért nem maradt pénze tűzifára.

14.: Füstmérgezésben halt meg lakásában egy 53 éves szőregi nő. A lángok egy túlmelegített rezsó miatt lobbantak fel, amellyel fűteni akart az asszony.

16.: Értelmetlennek tartják a szegedi vendéglősök a napi leltárkötelezettséget, amelyet február 1-jétől írtak elő számukra, ezért tiltakozásul csak egy-, legfeljebb kétféle rövidet tartanak majd az itallapon.

19.: Nem jelölte EP-képviselőnek a Fidesz Becsey Zsoltot. A szegedi politikus 2004 óta dolgozott Brüsszelben.

22.: 13 szegedi szakképző intézményből 4 nagy jön létre július 1-jétől Szegeden azért, hogy a szakképzésben megszüntessék a párhuzamosságokat, és a munkaerőpiac igényeihez alakítsák az oktatást.

24.: Szíven szúrta élettársát egy közös italozás után egy 35 éves asszony Szeged-Baktóban.

28.: Kifosztott ókori gyereksírokat tártak fel a Móra-múzeum régészei a Makkosházi körút–József Attila sugárút kereszteződésében. A területet azért ásták fel, mert ott egy Burger Kinget akarnak felhúzni.

Sínre tették a villamosprojektet a Boldogasszony sugárúton
Sínre tették a villamosprojektet a Boldogasszony sugárúton.
Fotó: DM/DV

Február

2.: Egy másfél millió forintos ef Zámbó-festményt akasztott le a falról, majd azt a kabátja alá rejtve távozott egy 55 éves férfi a REÖK-palotából. A képet egy kereskedő 5000 forintért vette meg. A tolvaj visszatért a tett színhelyére, ahol elkapták a rendőrök.

3.: Szegedet javasolta az európai szuperlézer lehetséges magyar helyszínéül Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. A projektre 100 milliárd forintot szánnak.

5.: Tér lesz a Tisza Lajos körút REÖK-palota előtti részén. A többéves tervezőmunkára a huszárszobor áthelyezésével rábólintott a tervtanács.

6.: Egy fehér múmiamaszkkal az arcán rabolta ki egy ismeretlen férfi a Partiscum takarékszövetkezet Retek utcai fiókját. Fegyverrel fenyegette meg a pénztárost, majd a pénzzel elmenekült.

10.: Bezárják a dóci iskolát, mert azt a 80 millió forintos hiánnyal küszködő önkormányzat nem tudja fenntartani. Az érintett 74 tanulót minden reggel iskolabusz szállítja Szegedre.

11.: Ismét rablás történt a Retek utcában. Ezúttal a takarékszövetkezettől néhány tíz méterre levő kisboltból vitte el a bevételt a késes rabló.

12.: Kovalcsik Andreát választották meg a Csongrád megyei önkormányzat új főjegyzőjévé.

15.: Egy 15 éves fiú vetette ki magát egy családi veszekedés után a nyolcadik emeletről a Pentelei soron. A fiatal azonnal meghalt.

18.: Két szegedi kollégium, a Déri Miksa és a Kiss Ferenc bezárását tervezi az önkormányzat, mert csökken a kihasználtságuk.

21.: Melamint találtak egy szegedi hipermarketben árusított tejitalban. Az élelmiszer-hamisításhoz használt műanyag korábban több csecsemő halálát okozta Kínában.
Közel félmilliárd forintos pályázati forrásból épít kerékpárutat a bajai út mellett Mórahalom, Domaszék és Ásotthalom.

26.: Elszállították az utolsó betegeket az I-es kórházból. Az épületet eladják.

27.: A közgyűlés döntésének értelmében június 1-jétől tilos rágyújtani a játszótereken, a köztemetőkben, oktatási és kulturális intézmények előtt, valamint a tömegközlekedési megállókban Szegeden.

Március

11.: Bűzlik a Vértó és környéke, amióta januárban tömérdek hal fulladt meg a vízben oxigénhiány miatt.

13.: 6 ezerrel kevesebb az általános iskolás tanuló Szegeden, mint 18 évvel ezelőtt. A pedagógusok száma a felére csökkent.

16.: Megnyílt a megye első önálló magán-postahivatala Pusztamérgesen.

15.: Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője Kossuth-díjat kapott március 15-e alkalmából a Parlamentben.

21.: Lemondott az egy éve elvállalt állandó ügyeleti feladatról a Plaza gyógyszertára, mert az nekik is csak veszteséget okozott.

22.: 13 év után ismét bejutott a LEN-kupa fináléjába a Szeged-Beton férfi vízilabdacsapata.

24.: Belátható időn belül nem épül uszoda az Etelka soron. Helyette parkolót terveznek a területre.

29.: A nordhorni 9 gólos fiaskó után lemondott Vladan Matics, a Pick Szeged edzője. Távozását a vezetőség nem fogadta el.

Michael Madsen itt forgatott a nyáron - verset is írt a szegedi lányok szépségéről
Michael Madsen itt forgatott a nyáron - verset is írt a szegedi lányok szépségéről.
Fotó: DM/DV

Április

1.: Varga Regina lett Az egyetem arca.

2.: Bezárják a Szőregi úti Árpád nevelőotthont, mert gazdaságtalan a működtetése. A 16 speciális nevelési igényű állami gondozottat a tápai Budai Nagy Antal utcai egykori iskolaépületbe költöztetik, a környékbeliek tiltakoznak. Négyes gidaikreket hozott a világra a sándorfalvi Ráczné Derkács Olga kecskéje. A Fülöp-szigeteken élő Myriam nővér segített bordányi öccsének, mert leégett a háza.

3.: Charles Simonyi magyar származású űrturistától kaptak üzenetet a szegedi amatőr rádiósok.

6.: Ördög István az első szegedi férfi műkörmös.

8.: Fantomcéget buktattak le egy kisteleki fóliakertészetben a munkaügyi ellenőrök.

15.: Szenzációs, 75–64-es győzelmet aratott a Szeviép-Szeged a MiZo Pécs ellen a bajnoki elődöntő második mérkőzésén. Rendkívüli közgyűlést tartottak a kisteleki tész-nél, százmilliókkal tartozik a szövetkezet.

16.: A kancellária általános államtitkára lesz Ujhelyi István szegedi országgyűlési képviselő.

19.: Nem tudta megvédeni magyarkupa-elsőségét a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata; 32–23-ra kikapott az MKB Veszprémtől.

22.: A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata büntetőkkel legyőzte a görög Panioniosz együttesét a LEN-kupa döntőjében. A Szeviép-Szeged egyenlített a Sopron ellen a női kosárlabda döntőjében. Többszörös a túljelentkezés a rendőr-szakközépiskolában; 140 helyre 700-an jelentkeztek. Baleset érte Gregor Bernadettet: térdsérülést szenvedett a Pesti Magyar Színház Háztűznéző előadásán. Winner Márk vádlott kiugrott a városi bíróság földszinti ablakán a határozatismertetéskor.

24.: 97–77-re kikapott a Soprontól a Szeviép-Szeged a bajnoki döntő harmadik meccsén.

26.: Szegedre érkezett a világhírű operaénekes, José Cura. A Toscában lép színpadra. A rendőrök nyerték a Maty-éri sárkányhajóversenyt.

Május

2.: Szegedi székhelyű cég, a Csoka-Trade Kft. az APEH legnagyobb adósa, 6 milliárdos tartozással. 130 éves Sándorfalva, a jubileumra az alapító leszármazottai is eljöttek.

5.: 100 éve született Radnóti Miklós, Szegeden 6 évet töltött. Az országban elsőként favizsgáló gép nézi át Szeged fáit. Csúszdamagasságba értek az újszegedi Napfényfürdő építői.

7.: Katartikus pillanatokat ígér Ákos lapunk 100 éves születésnapi koncertjén.

8.: Bekapcsolódtak a szegedi vasutasok is az országos sztrájkba, délig szünetelt a munka. Penészgombás lisztet, kenyeret találtak az élelmiszer-ellenőrök; nem mondják meg a termék és a gyártó nevét.

10.: Saját munkagépe nyomta agyon az 55 éves zákányszéki férfit.

13.: Bravúros, hazánkban egyedülálló agyműtéten esett át a szegedi klinikán a pitvarosi Szabó Brigitta.

16.: Forma–1-es parádéval kezdődött minden idők leghosszabb, 9 napos borfesztiválja. Ákos játszott lapunk ajándékkoncertjén. Elballagtak a szegedi tanárképző utolsó végzősei.

19.: Kikapott a Veszprémtől, így halványultak a Pick Szeged esélyei a Budapest Bank kézilabdaliga döntőjében.

22.: 99 éves a Délmagyarország. Kiosztották a város kitüntetéseit; Szeged új díszpolgára: Novák István.

24.: Ezüstéremmel és emelt fővel végzett a Pick Szeged a Budapest Bank kézilabdaliga döntőjében.

26.: Döntött a tiszti főgyógyszerész: 23 patika váltja egymást az ügyeletben. Bajnai Gordon Szegeden aláírta a 7,7 milliárdos egyetemfejlesztési projekt 6,4 milliárdos támogatási szerződését.

27.: Őssejt-transzplantációs intézet indult az egyetemen. Másodszor rongálták meg az Aranycsapat-szobrot.

28.: A nyugdíjba vonuló Bikádi Jánost Erdős István váltja a Cserepes sori Piac Kft. élén.

29.: Kirabolták az Oroszlán utcai takarékszövetkezetet. 20 éves a vadaspark.

Levegőben a lovas szobor - restaurálni vitték júniusban

Levegőben a lovas szobor - restaurálni vitték júniusban.
Fotó: DM/DV


Június


1.: A Hősök terén rendezett Nemzeti Vágtán a szegedi Tárkány Zsófia győzött a pónifutamban, Tormási Gyula Arany Patakkal negyedik lett a döntőben.

3.: Dömötör-életműdíjat kapott Juhász József.

5.: Puljezevics Nenad szerződést bontott a Pick Szegeddel.

7.: Nagy fölénnyel nyerte az európai parlamenti választást a Fidesz–KDNP. Valamennyi futamát megnyerte a világkupán Janics Natasa és Vajda Attila.

9.: Országos harmadik lett a szegedi Z. Nagy cukrászda grillázsfagyija.

13.: Restaurálni vitték a REÖK előtti lovas szobrot.

14.: Kondé Lajost, a dóm plébánosát és Kovács Józsefet, a papnevelő rektorát 25 éve szentelték pappá.

15.: A közzétett dokumentumok szerint Bikádi János, a Cserepes sori piac volt igazgatója is jelentéseket írt 1990-ig a III/III-as ügyosztálynak. Jogi vita indul a Lófara elnevezésű szegedi körútrész átrendezése miatt, a szegedi városképvédők tiltakoznak.

18.: Lezárták a Belvárosi hidat, cserélik a dilatációs szerkezetet.

21.: Fuzáriumfertőzéses gabonából készült az élelmiszer, amelytől gyerekek betegedtek meg Szegeden.

24.: Koltai Róbert olyan világsztárokkal forgat Szegeden, mint Michael Madsen.

26.: Egyórás, monszunszerű eső öntötte el Szegedet jéggel és 44 milliméter csapadékkal.

28.: Az Európa-bajnokságon Vajda Attila egy arany- és egy bronz-, Janics Natasa egy arany- és három ezüst-, Horváth Gábor egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

Július

1.: Megújult a Délmagyarország. Új stílussal és új mellékletekkel lapunk színesebb és nagyobb terjedelmű lett.

3.: A Cigányszerelem premierjével megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok. Lehár Ferenc operettjét nagy sikerrel játszották a Dóm téren.

4.:Hat H1N1-gyanús esetet találtak a régiónkban. Az országban ekkor már 12 betegnél kimutatták az új típusú influenzavírust. Bombariadó volt a jogi karon.

10.: Kisorsoltuk lapunk SZÍN 5-ös játékának nyertesét: a 11 éves Joó Alexandra nyerte a franciaországi utazást Eurodisney-be.

11.: Elkezdték a volt szegedi kendergyár bontását, a helyén építik az Árkád bevásárlóközpontot, amely a tervek szerint 2011 tavaszán nyit.

18.: Lezárták a Belvárosi hidat: megkezdődött a felújítása, az elöregedett dilatációs elemek cseréje. Míg elkészül, félpályás útlezárás nehezíti a közlekedést.

22.: Kómában fekszik az idegsebészeti klinikán az a 18 éves szegedi lány, akit június 11-én elütött a városnéző kisvonat Újszegeden. A sofőr sajnálta a történteket, azt mondta: „mintha a földből nőtt volna ki", olyan hirtelen jelent meg a fiatal a zebránál.

30.: Szenzációs műtétet végeztek a szegedi fül-orr-gégészeti klinikán: egy, a koponyán keresztül beültetett készülék segítségével az is hallhat, akinek eddig erre nem volt esélye.

Elkészült a szegedi Napfényfürdő
Épül a szegedi Napfényfürdő.
Fotó: DM/DV

Augusztus

3.: Véget ért a delmagyar.hu egyhetes valóságshow-ja: Benák Tünde lett a Szépek Szépe.

7.: Negyven éve kezdték el építeni az első tízemeletes paneleket Szegeden. Közben felépült 6 lakótelep a városban. Özönvíz zúdult Szegedre: Közép-Európa legnagyobb zivatargóca járt felettünk, fél óra alatt a havi csapadékmennyiség negyede lehullott, volt, ahol jég is esett.

10.: Ismét szabad az út a szegedi Belvárosi hídon.

13.: 23-an sérültek meg a buszbalesetben, amikor egy román utas félrerántotta a kormányt Szőregnél, mert azt képzelte, hogy Románia helyett Zágrábba tartanak.

15.: 15 métert repült egy babakocsi, benne egy egyéves kislánnyal, amikor egy háromtagú családot elsodort az újszegedi zebrán egy kocsi. A családtagok kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

17.: A magyar válogatott 6 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzéremmel zárta a dartmouth-i kajak-kenu világbajnokságot. Óriási sikert aratott a szabadtérin az Elizabeth, Sisi ükunokáját is ünnepelték a Dóm téren.

19.: Szerkezetkész a szegedi Aquapolis: 117 lépcsőn lehet feljutni a csúszdatoronyba. Legkésőbb 2010 elejére kész lesz a Napfényfürdő.

24.: Percek alatt leégett a Jobb mint Otthon Kisvendéglő. Az oltás során egy tűzoltó megsérült.

25.: 62 ezer néző volt kíváncsi a szabadtéri előadásaira. Felállványozták az OTP-házat a Széchenyi tér és a Takaréktár utca sarkán. A mínusz 1. nappal megkezdődtek a Szegedi Ifjúsági Napok.

26.: Megkezdődött az elektromos tömegközlekedési fejlesztés. Az 1-es villamos helyett pótlóbusz jár, szinte teljesen lezárták a Kossuth Lajos sugárút rókusi csomópontját és a nagyállomás felé a Boldogasszony sugárutat.

29.: Szegeden forgat a Magic Boys stábja. Olyan sztárok is érkeztek a városba, mint a Tarantino-filmek ikonja, Michael Madsen és Jamelia brit popénekesnő.

31.: Nézőcsúcs és zajbotrány a SZIN-en.

Szeptember

1.: 26 ezer diák kezdte meg a tanévet. Egy éve üresen áll az egykori Bartók művelődési központ épülete Szegeden.

3.: Megkezdődött a halfesztivál a rakparton.

7.: Halászlé-, pörkölt- és lecsóverseny egy napon Csongrád megyében. Béres Zsüliett lett Szeged szépe. A TIK-ben tartották az országos felsőoktatási tanévnyitót.

11.: Tele van búzával a padlás: egész Európában bőségesen termett a búza, vagyis a vevők diktálnak, vevő viszont nincs. Motoros gázolta el az Oskola utcai bicikliúton a szegedi gyermekgyógyász professzort, Katona Mártát., akit a traumatológiai klinikán kezeltek hetekig.

12.: 20 éve lett város Mórahalom. Egyre kevesebb egérutat találnak a szegedi autósok a felújítások, megállóépítések, vízcső-, csatorna-, gázrekonstrukció és a műszaki hibák miatt.

14.: Férjhez ment Janics Natasa.

15.: H1N1-betegeket találtak a Vedres diákjai között.

17.: Bezárták a Vedrest az új influenzás megbetegedések miatt. A városnéző kisvonat vezetőjét azzal gyanúsítják, ő okozta a júniusi balesetet.

19.: Kiégett egy nyolcadik emeleti panellakás a Csongrádi sugárúton. Két holttestet húztak ki a Tiszából.

24.: Kitűzték a zöld zászlót a Csongrád megyei egészségügyi intézmények – ezzel tiltakoznak a csőddel fenyegető új finanszírozás ellen.

29.: Ágyaznak az 1-es villamosnak. Antiszemita inzultus érte Székhelyi Józsefet egy szegedi felolvasáson. Óránként 40 kilométeres sebességgel csapódott a földbe egy ejtőernyős a szegedi reptéren. 27 ezer H1N1 elleni vakcina érkezik hamarosan Csongrád megyébe.

30.: 6 ember megölésével vádolják a makói P. Józsefet és a Gyálaréti M. Viktor Gábort.

Ipari alpinisták bontották le a kendergyár kéményét
Ipari alpinisták bontották le a kendergyár kéményét.
Fotó: DM/DV

Október

1.: Bajnai Gordon miniszterelnök Botka László polgármesterrel együtt jelentette be: Prága mellett Szegeden valósul meg az Európai Unió egyik beruházása, a Föld legnagyobb teljesítményű lézerközpontja.

2.: 25 madárfaj közel 1000 példánya pusztult el a Fehér-tó területén – vélhetően a botulizmus áldozatai lettek. A mocsaras területen a meleg miatt szaporodtak el a baktériumok.

6.: Több száz ember bukott le hamis napijeggyel az idei Szegedi Ifjúsági Napokon. Gyanúsított nincs, a rendőrség nyomoz.
 Elszenesedett női holtestet találtak a tűzoltók Szeged-Hattyason, egy kiégett fabódéban, a téli kikötőnél.

7.: Több mint 5 millió forinttal tartozik a szegedi panziósoknak a Magic Boys című film producere. P. Koltai Gábor megígérte: fizet. 

13.: Néhány nap leforgása alatt a nyári melegből szinte télbe fordult az időjárás. A városi hőszolgáltatók befűtöttek mintegy 33 ezer megyei lakásban.

15.: Kihűlés miatt kómába esett egy kétéves szerb kisfiú. Később kiderült: annak a 18 emberből álló koszovói menekültcsoportnak a tagja, amelyik csónakjával a Tiszába borult Szegednél.

21.: Nem keresik a szülők, de a gyermekorvosok sem tukmálják rájuk a H1N1 elleni védőoltást, amelyről folyamatos a vita.

25.: Összesen 3 ember holttestét találtak meg a Tisza szerb és magyar szakaszán a 18 fős koszovói menekültcsoport tagjai közül. A kutatást Szegednél lezárták.
Kirabolt és megerőszakolt egy 74 éves asszonyt egy 21 éves román vendégmunkás a balástyai tanyavilágban. A rendőrség letartóztatta a támadót.

30.: Tégláról téglára haladva két alpinista kezdte a szegedi kendergyár 30 méter magas kéményének bontását.

November

4. Lerakták, majd újra felszedték a síneket a szegedi Boldogasszony sugárút Hősök kapuja és Vitéz utca közötti szakaszán, mert az új sínek megbuktak a terhelési teszten.

5.: Szegeden 300 tejtermelő tüntetett, csatlakozva az országos demonstrációhoz. Egységes uniós szabályozást és kormányzati érdekképviseletet követeltek.

7.: Utoljára rendeztek diszkót az újszegedi Tisza Gyöngyében, az ingatlanból ugyanis szálloda lesz.

9.: A szegedi belklinika intenzív osztályán kezelik azt a kismamát, aki a H1N1 szövődményei miatt került kórházba. Ő az első várandós nő Magyarországon, aki a fertőzés miatt intenzív ellátásra szorul.

12. A Goodwill Biotechnológiai Klaszter átadta a Cserzy Mihály utcai inkubátorházat – itt lesz a közel 8000 négyzetméteres Pharma Park, amely számos helyi gyógyszeripari és biotechnológiai vállalkozásnak ad majd otthont.

17. A Szegedi Nemzeti Színházban rendezték a Mezzo operafesztivál döntőjének gálaestjét. A legjobb női operaénekes Kristin Sampson lett, a legjobb férfi opera-előadónak járó díjat Nyári Zoltán kapta.

18.: Megkezdődött a tömeges H1N1-oltás a megye iskoláiban.

23.: Felállították a Klauzál téren a város karácsonyfáját.
A szegedi körintenzíven kezelnek a H1N1 szövődményei miatt egy szegedi orvost – a nő lélegeztetőgépen van.

24.: Influenzajárványt jelentettek be a megyeszékhelyen. Az ÁNTSZ szerint 100 ezer emberre számítva már 240-en betegek.
Kilakoltatták szatymazi otthonából a Bartos családot – a szívbeteg családfőt és 85 éves anyósát mentő szállította el.

25.: 2009-ben először dőlt meg a melegrekord Szegeden: 1,2 fokkal mértek melegebbet az eddigi, 1984-ben mért legmagasabbnál, 16 foknál.

29.: Fellobbant a rekord nagyságú, 10 méter átmérőjű, lucfenyő ágakból készült adventi koszorú első gyertyája Dóm téren.

Öt H1N1-fertőzött beteg hunyt el Szegeden szeptember vége óta
Öt H1N1-fertőzött beteg hunyt el Szegeden szeptember vége óta.
Fotó: DM/DV

December

3.: Háromra nőtt a H1N1-vírus okozta szövődményekkel küzdő betegek száma a szegedi klinika intenzív osztályán.

4.: Halva született a gyermeke annak a kismamának, akit a szegedi klinika intenzív osztályán kezeltek a H1N1-vírus okozta szövődmények miatt.

7.: Elhunyt a H1N1-től várandósként először megbetegedett szegedi asszony. A 40 éves nő egy hónapon át küzdött a pusztító vírussal.
Befejezte a nyomozást a rendőrség, és vádemelési javaslatot tett a városnéző kisvonat vezetője, T. Jenő ellen, aki júniusban elütött egy 18 éves lányt Újszegeden. A lány azóta is kómában fekszik.

9.: Ötéves a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja.

10.: Színvonalas gálaesten adtuk át a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díjait.

14.: Bombariadó volt a szegedi József Attila Általános Iskola és Szakiskola Gyík utcai épületében.

17.: Közel 4 hónap után újra ráhajthatnak az autósok az 1-es villamosvonal felújítása miatt lezárt Boldogasszony sugárútra.

19.: Vízum nélkül jöhetnek a szerb állampolgárok az Európai Unió területére.

21.: Negyvenharmadszor adta át lapunk Az év sportolója díjakat a megye legjobb teljesítményét nyújtó sportembereinek.

22.: Lékó Péter nemzetközi sakknagymester az IH Rendezvényközpontban 34 táblán sakkozott egyszerre – lapunkkal és az önkormányzattal fogott össze a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére és a fiatal sakktehetségek támogatására.

24.: Nem kaptak karácsonyi képeslapot a szegediek a kézbesítők sztrájkja miatt.

Az összeállítást készítette:
Bobkó Anna, Dombai Tünde, Kiss Gábor Gergő, Kovács Kriszta

Olvasóink írták

 • 7. okz63 2009. december 30. 19:09
  „Nekem a kedvencem:

  Szeptember 14. Férjhez ment Janics Natasa

  :) :) :)”
 • 6. uborka 2009. december 30. 15:13
  „AMI KIMARADT ...A SZEGEDI VIZMŰ RT AZ ŐRZÉSI DIJJAT NEM FIZETTE KI AZ ŐRZÉSÉVEL MEGBIZOTT KFT-NEK, 4 HAVI BÉRT AZAZ 4 MILL. FT-OT. IGY AZ OTT DOLGOZÓ MUNKÁSOK A FIZETÉSÜKET NEM KAPTÁK MEG, KÖSZÖNHETŐ AZ ÚJ VEZÉRIGAZGATÓNAK ÉS A GAZDASÁGI IGAZGATÓNAK, VALAMINT A PÉNZÜGYÖN DOLGOZÓ HÖLGYNEK. VEZ, IGY,1 MILL.BÓL A GAZDASÁGI 750 E- BŐL + A FELVETT PRÉMIUMOK GRATULÁLOK A VIZMŰ III/4 -ES CSIKÓS UR MULT ÁLLOMÁNYÚ ELHÁRITÓ TISZTJÉNEK KI IDEHOZTA AZ INSURE 2009 KFT-FŰ ALATT. ÉS Ő AZ ELNÖKE A NVIZMŰ RT ELLENŐRZŐ TAGSÁGÁNAK. SZERINTEM EZ A LEGNAGYOBB HIR. PERSZE HA MI A VIZET NEM FIZETJÜK HÁT AZT HISZEM KIKAPCSDOLJÁK. DE ŐK 4 CSALÁDOT TETTEK TÖNKRE A VEZÉRIGAZGATÓVAL, ÉS DUDÁSNÉVAL A KI FELFELE NYAL LEFELE TAPOS. ÜDVÖZLÖM MÉG A NAGYBECSŰ JOGÁSZ NŐT KINEK KOMOLY MUNKÁLYA AZ,HOGY AZT NÉZI KINEK MILYEN AZ AUTÓJA ÉS JELENTI A VEZÉRNEK. KOMOLY MUNKA??????”
 • 5. maradando 2009. december 30. 11:46
  „4.E.
  Kedveském ! Professzionális munka estén éhen fognak halni a karbantartó munkások ! Erre nem gondoltál ?”
 • 4. E! 2009. december 29. 17:31
  „Egészen pontosan:
  "A két héttel ezelőtti fiaskó után új teherbíró réteget épített be a kivitelező A-SZ-E Konzorcium a pálya alapjába. Speciális mérőműszerrel elvégezték a terhelési tesztjét, ami megfelelő eredménnyel zárult, ezért az új ,,alaptestre" a napokban ismét rögzítették az új vágányokat"
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/december_elejere_kesz_a_boldogasszony_sugarut/2125381/”
 • 3. E! 2009. december 29. 17:29
  „Október:
  "4. Lerakták, majd újra felszedték a síneket a szegedi Boldogasszony sugárút Hősök kapuja és Vitéz utca közötti szakaszán, mert az új sínek megbuktak a terhelési teszten."
  Az alapzat bukott meg a terhelési teszten. Legalább is, akkor arról volt szó...”
 • 2. leeannlarue 2009. december 29. 12:45
  „szép összefoglaló.”
 • 1. maradando 2009. december 29. 12:31
  „December 31.Botka Lászlót az év emberének választjuk ! §-s ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hálapénz: orvosnak 30, nővérnek 7 ezer forint jár

Tavaly 56 milliárd forint hálapénzt fizettünk. Tízből négy beteg ad pénzt, ajándékot háziorvosának, míg a kórházba kerülők 80–90 százaléka tesz hasonlóan. Tovább olvasom