Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lopják a csatornafedeleket Szegeden

Csatornafedlapok tűnnek el Szegeden két hete. A tettesek néhány ezer forintos nyereségért kockáztatják a környéken lakók testi épségét, életét.
Mindössze néhány ezer forintos nyereséget remélhetnek azok, akik Szeged különböző pontjain felszedik és összegyűjtik a csatornafedlapokat. A kár, amit ezzel okoznak már nem ilyen csekély: tettükkel veszélyeztetik a környéken lakók testi épségét, sőt életét is. A pótlás sem olcsó: ha a fedlap keretét is ki kell cserélni, a művelet akár százezer forintba is kerülhet darabonként.

– Múlt héten hat helyen, ezen a héten két utcában vittek el ismeretlenek csatornafedlapot. Hasonló lopások Szegeden eddig még nem fordultak elő – tájékoztatott Maróti Tibor, a Szegedi Vízmű Rt. víz- és csatornahálózati üzemvezetője.

A tolvajok többek között a Szív, a Gomba, a Szél és a Fűtőmű utcában tevékenykedtek. A vízmű minden bejelentés után azonnal intézkedett, így csupán rövid ideig voltak fedetlenek a csatornák. De tragédia így is történhetett volna.

– Ha valaki belezuhan egy két méter átmérőjű „kútba", a csatornába, amelyben nagy sebességgel áramlik a víz, komoly sérüléseket szenvedhet – figyelmeztetett Maróti Tibor.

Hogy mire használhatja bárki is a harminckilós fedeleket, arra a vízmű munkatársa csak tippelni tud: szerinte megpróbálják ócskavasként értékesíteni. A vízmű feljelentést tett a rendőrségen, felvette a kapcsolatot a városőrséggel és fokozott figyelemre inti a lakókat is. Vad Róbert rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást folytat ismeretlen elkövető ellen lopás miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzatiságról a határon túliak

Határon túli magyar szervezetek képviselői, az EU-tag, vagy a csatlakozáshoz közelebb és távolabb… Tovább olvasom