Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Lottószelvényt kért a táncért a menyasszony

Algyő - Meglepő ötlettel állt elő Boda Magdolna algyői menyasszony és vőlegénye, Böjti László: azt kérték a násznéptől, hogy a menyasszonytáncnál ne pénzt, hanem kitöltött hatoslottó-szelvényeket dobjanak a szitába. Hogy nyertek-e vele, azt még a násznépnek sem árulják el.
– Az interneten olvastam, hogy egy lagziban a menyasszonytáncnál pénz helyett sorsjegyeket kért az ifjú pár. Ezt az ötletet gondoltam tovább, így találtam ki, hogy nekünk kitöltött hatoslottó-szelvényt hozzanak – árulta el a 26 éves Boda Magdolna, aki eddig nem hitt a szerencsejátékokban. Soha nem lottózott, annak ellenére, hogy családjában már ketten is nyertek nagyobb összeget. Nagypapája évtizedekkel ezelőtt talált el négy számot az ötösön, ezt ismételte meg a 90-es években édesapja.

Magdolna azonban eddig nem hitt a vakszerencsében, esküvőjét sem a véletlenre bízta: már márciusban elkezdték az előkészületeket. Kedvese, Böjti László 2007 karácsonyán kérte meg a kezét, tavaly júniusban pedig megszületett kislányuk, Maja, aki csinos kis ruhájában tipegett szülei között az esküvőn. A fiatal menyasszony a legújabb párizsi divatot követő A vonalú, ekrüszínű ruhában állt az anyakönyvvezető elé. Meghatódva mondták ki a boldogító igent.

Eladó a menyasszony! Minél több kitöltött lottószelvényért bárki megveheti. Fotó: DM/DV
Eladó a menyasszony! Egy kitöltött lottószelvényért bárki megveheti. Fotó: DM/DV

A lakodalmat az algyői faluházban tartották, itt adták át a vendégek a nem mindennapi „menyasszony-táncoltatási díjat". A násznép tagjainak is tetszett az ötlet, egymás után nyújtották át a kitöltött szelvényeket. – Lenne helye a pénznek, hiszen építkezés előtt állunk, de utazásra is szánnánk belőle, és jótékonykodásra is fordítanánk egy kis részét.

Mindenkit megkértünk, hogy írja rá a nevét a szelvényre. Így ha nyerünk, annak, akitől kaptuk, adunk a pénzből – hallottuk az újasszonytól, aki tegnap már átnézte a szelvényeket. Hogy találtak-e köztük nyertest? Ezt még a násznépnek sem árulják el.

Olvasóink írták

 • 17. manócska1 2009. július 06. 22:12
  „Látom sok nehéz felfogású ember él a Földön! Úgy gondolom, nem kérdés ,hogy kitöltött vagy feladott szelvényt kellett-e beledobni a szitába! Nagy valószínűséggel tisztában van mindenki a lottózás szabályaival!”
 • 16. flexsnake 2009. július 06. 21:28
  „Mifelénk slusszkulcsot meg zabot dobálnak a kalapba. Autó és ló. Na meg színesfémet, mondjuk árányát :D Meg öntik a földre a viszkit... :D”
 • 15. RépásMargit 2009. július 06. 18:01
  „Ha csak kitöltött szelvényt kapott az ifjú pár, abból még nincs nyeremény!! A feladottból talán!!! Lehetne a cikk írójának egy helyesbítést írni, hogy melyik a valóság! Az ifjú pár ötlete viszont remek. Sok boldogságot kívánok!”
 • 14. manócska1 2009. július 06. 16:48
  „Nagyon szuper ez az ötlet! Én még nem hallottam ehhez hasonlót sem.Örülök, hogy erről is lehet olvasni a Délmagyarban.Nem csak különlegesség egy esküvőn, hanem egyben még "buli" is,hogy vajon hány szelvény talál? Az ifjú pár gyönyörű! Sok boldogságot kívánok nekik! Ha lesz esküvőm "ellopom" ezt az ötletet, mert nagyon jó dolognak tarom, hogy nem "pénzbedobálós" tánc volt...:-)Remélem azért így is lesz elég pénz az építkezéshez!”
 • 13. Cultúrterror 2009. július 06. 15:40
  „Egyet kell értenem lebro-val, mint tapasztalt szakemberrel.

  Régóta táncikálnak már kaparósért és hasonlókért. kicsit jobban is dolgozhatott volna ez a cikkíró. Mert pont a lényegét nem sikerült elkapnia: cseppet sem "new stly" ez az egész...”
 • 12. epityu 2009. július 06. 15:38
  „Kreatív , okos !

  Sok boldogságot , s jó szerencsét !!!”
 • 11. maradando 2009. július 06. 14:38
  „Bobkó Anna rajtad a sor ! A hatoslottó kitöltésre vár! Bár aki a szerencsére apellál az ,az ördöggel is cimborál ! Az sem baj ha a szerencsejáték Rt is beszállna a nagy kalapba !Sok boldogságot és gyermekáldást minden ífjú házaspárnak.Boda-Böjti párnak kűlön is sok boldogságot. :)”
 • 10. morci 2009. július 06. 14:27
  „olvasd el a cikket mi elött kommentelsz .....!és hülye kérdést tennél fel....mi a ráknak adnának oda üres szelvényeket???..komolyan,ilyennel még vitatkozni sem érdemes...forog a föld,tessék nagyon kapaszkodni!”
 • 9. vmagdi 2009. július 06. 14:11
  „:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Minden boda magdolnának sok boldogságot kivanok :))))))))))))))))))))))))))”
 • 8. lebro 2009. július 06. 14:08
  „Igen, sokan pusziért, kaparós sorsjegyért, befizetett lottószelvényért táncolnak.
  Lottószelvény esetében kevés a kitöltött szelvény, ha feladták és az igazolószelvényt dobják be, úgy van értelme természetesen.
  Én hetente találkozok hasonló megoldásokkal.

  Mondjuk hírértéke akkor lett volna, ha nyertek volna vele és ez kerül az újságba.

  Egyébként sok boldogságot az ifú párnak!

  Bölcsőt sokat ringassatok,
  Keresztelőt vagy tízet tartsatok!”
 • 7. sauron2 2009. július 06. 13:47
  „de ha csak a cikk címét olvasod el ........!”
 • 6. Berni88 2009. július 06. 13:42
  „Nekem ez nagyon tetszik, szupiii ötlet... Sok boldogságot nekik!:D”
 • 5. morci 2009. július 06. 13:38
  „kitöltve te .........tudsz olvasni??”
 • 4. sauron2 2009. július 06. 12:54
  „kitöltve vagy üresen?”
 • 3. totya66 2009. július 06. 12:32
  „Ha bedobtak 8,5 millió szelvényt és nem töltötték ki egyformán akkor nyertek.”
 • 2. rolee 2009. július 06. 12:04
  „Ez tetszik! :)”
 • 1. demeterkornel 2009. július 06. 11:47
  „Ez nagyon nagy ötlet!!!! Utálom, amikor a násznép azt figyeli, hogy ki mennyit dob a kalapba, így viszont nincs vita! És sok boldogságot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok bántalmaztak hajléktalant

Szeged - Mivel mind a sértett, mind a fiatalok kihallgatásuk során is alkohol hatása alatt álltak,… Tovább olvasom