Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Lovarda a panelek mellett

Szeged - Iskolák közti játékos versengést hirdet ősszel felújított pályáján a Szabadidő Lovasklub Szeged. A tarjáni körtöltés tövében, a panelok szomszédságában elterülő lovardát önkormányzati támogatásból újították fel a közelmúltban.

– A csatornaberuházás során az önkormányzat ezt a területet jelölte ki depónak, ide hordták az építési hulladékot. Húsz évvel ezelőtt, amikor megnyitottuk itt a lovasklubunkat, laza szerkezetű földdel töltöttük fel a területet. Idővel azonban a talaj megkeményedett, gödrös lett, ezen javítottunk 130 köbméter homokkal – tudtuk meg Berente Sándortól. A Szabadidő Lovasklub Szeged elnöke elmondta: tavaly októberben félmillió forintot nyertek az önkormányzat városrészi sportcentrumok fejlesztésére előirányzott 17 milliós keretéből. A pénzből a talajt rendezték, 128 méternyi karámot újítottak fel, valamint egy 320 négyzetméteres fedett fóliasátrat is kialakítottak.

A tarjáni körtöltés tövében, a panelok szomszédságában elterülő lovarda a szegedi iskolások számára busszal, biciklivel, gyalog is könnyen megközelíthető. Óvodások, hobbilovasok járnak ide, de a cél az lenne, hogy minél több oktatási intézménnyel felvegyék a kapcsolatot, és népszerűsítsék a lovaglást. Ezzel illeszkedve a Nemzeti Lovas Program egyik célkitűzéséhez: legyen a lovaglás az iskolai oktatás része.

A területet a közelmúltban önkormányzati támogatásból újították fel: a pályán kicserélték a földet, karámot és fedett gyakorlóhelyet is építettek. Fotó: Frank Yvette
A területet a közelmúltban önkormányzati támogatásból újították fel: a pályán kicserélték a földet, karámot és fedett gyakorlóhelyet is építettek. Fotó: Frank Yvette

Jelenleg tizenkét lóval, szakképzett oktatókkal várják a látogatókat, később versenyeket is szerveznének. Néhány éve rendszeresen tartottak itt díjugrató versenyeket. Idén új megmérettetést terveznek: általános iskolák 6–8 fős csapatai mérhetnék össze tudásukat különböző játékos ügyességi feladatokban. A verseny kiírását márciusra tervezik, a programot ősszel tartanák, hogy azoknak a gyerekeknek is elég idejük legyen a felkészülésre, akik még csak most ismerkednek a lovaglással.

Olvasóink írták

 • 4. info 2012. február 01. 07:37
  „2. kiokushyn 2012.01.31. 12:20 -helyes, mert a számítógépes oktatást is fizetőssé tették az iskola keretein belül.De! adunk róla bizonyítványt!-ez csupán egy dokumentum, hogy elvégezte néhány vagy egy modul tanfolyamát rengeteg pénzért.”
 • 3. sebajtóbiás 2012. január 31. 14:35
  „A művészeti oktatást meg szépen kinyírják....”
 • 2. kiokushyn 2012. január 31. 12:20
  „Az iskolai oktatás része a tanítás legyen-szerintem.Aki meg lovagolni akar, az lovagoljon(oktatáson kívül).”
 • 1. info 2012. január 31. 12:17
  „holnapután meg az lesz a bajuk, lószag van....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőlőültetés előtt is ásatni kell

A szőlőskert újratelepítése előtt is ásatást kellett végeztetni az ópusztaszeri emlékparkban – ahogy bármilyen itteni építkezés előtt. Tovább olvasom