Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Lucia kártyalapjai útmutatást adnak

Szeged - Bárki jelentkezhet a kártyajóstanfolyamra, a tarot-kártya szimbolikája logikus, könnyen megtanulható. Beleérző képességre is szükség van, de ez csak gyakorlás kérdése. A „diákok" megnyugtattak: amíg tapasztalatlanok, addig nem jósolnak.
A négyes lap a Császár, az ötös a Próféta. Míg az előbbi a stabilitást és a biztos hátteret (vagy annak hiányát) jelöli, az utóbbi a tanítást, a tanulást szimbolizálja. A kettő egymás után kihúzva pedig azt is jelenthetné, hogy még nincs biztos anyagi vagy szellemi hátterünk. A lapok értelmezése a kirakástól és a kérdéstől függ – hallottuk a szegedi tanfolyamon, ahol a tarot-kártya rejtelmeibe kaptunk betekintést.

– Bárki jelentkezhet a tanfolyamra, csak egy csomag kártya kell hozzá – mutatta a Kazanlar tarot-kártya lapjait Marton Gabriella, akit sokan Lucia jósnőként ismernek. – A tarot rendszere logikus és áttekinthető, könnyű megtanulni. Szükség van beleérzésre, intuícióra, de ez is fejleszthető, ha valaki eleget gyakorol – magyarázta.

Jósolni tanulnak a kártyából. Fotó: Frank Yvette
Jósolni tanulnak a kártyából.
Fotó: Frank Yvette

Marton Gabriella magyarázza, hogy az egyes motívumok, szimbólumok mit jelentenek. Megtudtuk, hogy a kék a nők, a vörös a férfiak színe, hogy a keret nélküli kép a szabad döntést, szabad akaratot jelenti, a pillangók az átváltozásra utalnak.

 Lucia, a jósnő

 Marton Gabriella, azaz Lucia szerint a hétköznapi értelemben vett jóslás hasonlít a pszichológusok és a lélekgyógyászok munkájához. Ő nem mondja meg, hogy mi lesz, hanem segít: felfedezni a problémát, az okot, és a megoldást. Segít döntést hozni, megmutatja a helyes utat, de nem határoz a kérdező helyett, nem ad konkrét választ, csak útmutatást. Szerinte a kártya leginkább önismereti eszköz.


– Régóta vonzódom az ezoterikus dolgok iránt, olykor még a munkahelyemre is bevittem a cigánykártyámat – árulta el a mellettem ülő Baráthné Ágnes. Katona volt, pár éve kedvezménnyel vonult nyugdíjba. Hozzátette: csak hobbi szinten érdekli a kártyajóslás.

Csendben hallgatjuk Lucia vallástörténeti, mitológiai történeteit a ciklámen és lila színű helyiségben. Oldalt egy üveges vitrin, rajta macskaszobrok, a faldísz egyiptomias. A sárga terítős asztal közepén gyertya, körülötte egy régi óra és a paklikat tartó fadobozok. A kártyalapok mintázata aprólékos, minden kisebb-nagyobb rajznak van jelentése.

– Elsősorban jógával és asztrológiával foglalkozom, de érdekel a tarot is. Nem jósolni akarok, inkább a szimbólumok jelentése foglalkoztat – magyarázta Pálmai József, akit a tudományos, történeti háttér vonzott a tanfolyamra.

A „diákok" megnyugtattak: amíg tapasztalatlanok, addig csak olyat mondanak a kérdezőknek, amiben biztosak, és komoly témákban, mint például betegség, halál vagy megcsalás, nem nyilatkoznak. Az óra végén házi feladatot is kaptak, otthon kell elemezni egy-egy „kirakást". A gyakorlás ugyanis mindennél fontosabb a kártyalapok pontos és gyors elemzéséhez.

Olvasóink írták

 • 6. katcsi72 2009. szeptember 19. 10:59
  „vissszatérve , tényleg nemszabad ezekkel felvenni a kapcsolatot, a hármas hozászoloval teljesen egyetértek
  ronda dolgokat lehet benyalni”
 • 5. 19701230 2009. szeptember 19. 08:39
  „3
  :D”
 • 4. Rosmary53 2009. szeptember 18. 08:53
  „Csalótanoncok. Képpel és nevekkel.”
 • 3. H4rc0s 2009. szeptember 17. 21:40
  „Így van. Bár megjegyezném, h sajnos van mikor olyan erők munkálkodnak mögöttük, h ténylegesen megjósolhatnak valamit. De minden esetben átkot von maga után. Nem csak annak az életében aki jósol, hanem annak is aki igénybe veszi. Ez okkultizmus, amit Isten gyűlöl. Senki ne forduljon ilyenekhez! Főleg mivel Isten ad számunkra kijelentést, az életünkkel kapcsolatban. Csak kérni kell, és hinni. Ne engedjünk teret az egyre növekvő sötétségnek. Nekünk úgy kell fénylenünk, mint csillagoknak az éjszakában. Hogy aki eltévedt, az megtalálja az utat a sötétségben. Az újjászületett hívőknek feladata van. Hirdetni mindenütt Isten országát, és kegyelmét. A Názáreti Jézushoz kell fordulniuk az embereknek, nem pedig a sátán szolgáihoz, akik megpróbálják ilyen-olyan trükkökkel megvakítani az embereket.
  További szép napot!”
 • 2. katcsi72 2009. szeptember 17. 20:57
  „csatlakozom az elöttem szólóhoz
  veszélyes, értelmetlen és persze szélhámosság”
 • 1. 19701230 2009. szeptember 17. 11:19
  „pokolba vezetö út annak aki csinálja!!
  naygon veszélyes , s számot kell adni Isten ELÖTT!! Ö HATÁROZOTTAN TILT ETTÖL

  / EGY NEM VALLÁSOS/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulmány 10 millióért – és ennél is többért

Csongrád megye - 18 ezer, szakmát tanuló diák sorsát intézi a kormány, a megyénként életre hívott… Tovább olvasom