Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Luxusjacht, saját sziget, adományok - Ön mire költené a 3 milliárdot?

Szeged - Egy a 44 millióhoz az esély arra, hogy valaki eltalálja az ötös lottó összes számát. A tét 28. hete halmozódik, a szerencsés nyertes több mint 3 milliárd forinttal lenne gazdagabb. De mire elég ez a hatalmas összeg? Összegyűjtöttünk néhány ötletet.
Ruhák, cipők, sofőr, személyi edző, lakás (a családtagoknak), nyaraló (az anyósnak Dél-Afrikában), adományok – ezeket sorolták fel rögtönzött közvélemény-kutatásunk szereplői, amikor megkérdeztük, mire költenék az e heti ötöslottó-főnyereményt. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, mire lenne elég a 3 milliárd 163 millió forint.

Ez az összeg hazai szinten szinte mindenre elég. Tehát ha valaki úgymond "viszi a tétet", megveheti például a Budapest II. kerületében található, közel egymilliárdra taksált, belső medencés, háromszintes villát. Ha a nyertes vendéglátó-ipari egység megszerzésén gondolkodna, akkor egy 90 szobás, 200 férőhelyes balatonföldvári szállodát is megkaphat valamivel több mint kétmilliárdért, de Balatonalmádiban akár tizenkétszer is megveheti az Öregparkban található Liget kávéházat – számolta ki az mfor.hu. Újszegeden 120 millióért találtunk családi házat, hasonlóból akár 25-öt is vehetne a nyertes, vagy a 330 milliós ingatlanból 9-et.

Mindenki szeretne gazdag lenni.
Forrás: YouTube

Ha a nyertes inkább elvonulna a külvilágtól, szigetet is vásárolhat. Nem nagyot, amelyen talán egy családi ház sem fér el, és nincs közművesítve, de jól hangzik: vettem egy szigetet a Karib-tengeren, a Bahamákon vagy Dél-Amerikában. Esetleg ha mégsem szigetre költi a pénzét, de ragaszkodik a tengerhez, saját jachttal szelheti a habokat – luxuskörülmények között. Egy kisebb, 8 méteres „csónakot" már 15 millió forintért meg lehet szerezni, egy 15 méteres hajó pedig 30–40 milliót kóstál. De akár 1–2 milliárd forintosat is választhat, személyzettel együtt.

A fönyereményt gondolatban sokan elköltötték már.
Forrás: YouTube

A szárazföldi luxus is garantált a nyertesnek: vehetne például gyönyörű Ferrarit 50 millió forintért – akár családtagonként más és más modellt. Havonta elvihetné szeretteit Dubaiba és környékére (fejenként 970 ezer forintért), vagy egy hosszabb nyaralásra ugyanide (198 ezer 600 forint/fő). A luxusélethez természetesen ruhatárcsere is dukál: ha nő nyeri meg a mesés összeget, több mint 12 ezer pár Jimmy Choo cipőt vagy 5500 darab normál méretű Louis Vuitton táskát préselhetne be a gardróbjába. A férfiak meghívhatnák Magyarország összes lakóját egy korsó sörre. Ha egy Fradi-drukker üti meg a főnyereményt, akkor abból körülbelül három évig tudná üzemeltetni kedvenc csapatát (a Ferencvárost működtető gazdasági társaság tavaly bő egymilliárdos adózás előtti veszteséggel zárta az évet).

Ha gazdag lány lennék...
Forrás: YouTube

Messze a száz leggazdagabb magyartól

A bő 3 milliárd forintot tartalmazó bankszámla ellenére a szerencsés lottózó nem lenne tagja a száz leggazdagabb magyarnak: a Napi Gazdaság 2010-es listájára 4,3 milliárd forintos vagyonnal lehet felkerülni. Ebből következően a 3,163 milliárd forint valahol a századik és a kétszázadik hely közé sorolná a nyertest, vagyis nem érné utol Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnököt, akinek vagyonát korábban négymilliárd forintra becsülték.

Amatőr koncertfelvétel.
Forrás: YouTube

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a listán szereplő személyek vagyona szinte soha nem készpénzben van, ezért a hárommilliárdos nyeremény egy okos befektetéssel gyorsan és sokat kamatozhat. Ha valaki a hárommilliárdos nyereményt csak bankbetétben helyezi el, és mondjuk csak 4 százalékos éves kamattal számolunk, akkor máris 120 millióval nőhet a nyertes vagyona, ami havi tízmilliós "fizetésnek" felelne meg – olvastuk a Menedzsment Fórumon.

Rekordot rekordra halmoznak

Ha hosszában egymás után tennék az összeget tízezres bankjegyekben, ez többet tenne ki, mint a maratoni futás 42 kilométeres távja. A foci-vb apropóján: húsznál több futballkapu magasságát tennék ki az egymásra rakott tízezresek.

Amikor a technika a szerencse útjába áll.
Forrás: YouTube

A múlt héten a Világgazdaság számolt be arról, hogy a 3,75 milliárd forintos heti bevétel a Szerencsejáték Zrt. 19 éves történetében csúcsnak számít, most azonban ezt is jócskán sikerült túlszárnyalni. – A múlt héten újabb rekordot döntött a heti árbevétel, amely meghaladta a 4,1 milliárd forintot – mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

A hárommilliárdos nyereményért 6,8 millió szelvénnyel szálltak harcba a fogadók, ezt a 225 forintos egységárral beszorozva máris kiderül, hogy csak az ötös lottónak 1,53 milliárd forintos volt a forgalma. Somorai László elmondta: nem vizsgálják, hogy a hatalmas nyeremény miatt hányan jönnek hozzánk lottózni a környező országokból, de azt tudják, hogy ilyenkor jelentősen megélénkül a határ menti forgalom.

Mulatós pénzköltés.
Forrás: YouTube

Az ország eddigi legnagyobb ötöslottó-nyereményét, a 38 hétig halmozódó 5 milliárd 92 millió forintot 2003 novemberében vitte el egy szerencsés nyertes. A halmozódás tekintetében egyébként nem is a két fenti rekordösszeg a csúcstartó: 1956–57-ben egy teljes évig nem volt öttalálatos szelvény itthon.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. szilléri 2010. július 15. 14:35
  „28 -nak Apátfalva - Idén 800 rászoruló család kap azokból az alapélelmezési cikkekből (liszt, tésztafélék és egyéb gabonafélékből készült élelmiszerek, cukoralapú készítmények), amelyeket a Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezésében, pályázati úton kapott Apátfalva.”
 • 67. pandababa 2010. július 02. 18:20
  „Én tuti vennék egy nagyon jó kis kéglit,berendezném,meg megvenném anyu ikv-s lakását is.Szülnék gyereket,és azt is felöltöztetném. Vennék még talán lakásokat,és kiadnám albérletbe..elutaznék párommal szép helyekre,na meg persze adományoznék az újszülötteknek,gyerekeknek,stb...”
 • 66. gumikacsa111 2010. július 02. 08:28
  „Maximalizálnám a főnyereményt mondjuk 100 millában a többit osztanám az egyéb találatok között pont”
 • 65. simonadri 2010. július 02. 03:52
  „első körben cirkónium-titán implantációs attaknak tenném ki a komplett fogsoromat, és bárki másét is eme kommentközönségből, aki szól.”
 • 64. Fremen 2010. július 01. 23:10
  „Mire költeném? Tudja fene. Ennél sokkal érdekesebb kérdés, hogy Lázár Szvetozárnak, aki ugye még nem nyerte meg a három milliárdot miből vadászgat évek óta? A szerény rendőri fizetésből, hogy a fenébe telik neki olyan főúri hobbira mint a vadászat?

  Percig se tagadom, gyanakvó alak vagyok. Nagyon nyugtalanít ha azt látom, hogy a város fő"rendőre" úgy él, költekezik, mint a milliárdosok.

  Ne adja Isten, hogy kiderüljön egy Wiest féle telefonos videóból, hogy az alvilág pénzeli az elhízott egyenruhás költekezéseit!:)))”
 • 63. Mignon 2010. július 01. 22:39
  „62. Kedves Terkaval egyetertek!

  En is, sok fiatal vallalkozo hölgynel befektetnem a tökemet!”
 • 62. terka 2010. július 01. 22:27
  „Én az egészet befektetném, és így még 50 év múlva is tudnék adakozni, jótékonykodni a hozadékaiból.”
 • 61. baldrick 2010. július 01. 21:57
  „Szerintem ekkora összeg felfoghatatlan. Nekem 50 milliónál több nem kéne (az pont elég, hogy a rokonokon, barátokon is segítsek), a többit gyorsan eljótékonykodnám. (Igen, általában egyedül vagyok a véleményemmel..)
  Na de ezért nem veszek ötöslottót..”
 • 60. Agáta 2010. július 01. 19:35
  „Mit mondjak, jellemző, hogy a fantázia a várak, hajók stb.-ig terjed. Ez nem olyan óriási pénz, hogy iszonyú drága házat vegyen valaki, azt utána fenn is kell tartani!. Elsősorban olyan EÜ vizsgálatokra költenék, amit most nem hajlandóak felírni, mert drága (súlyos betegségen estem át és sohasem lehet tudni, hogy mikor újul ki). Egyéb egészségügyi dolgokra áldoznék, mehetnék sűrűn úszni, gyógyvízbe, masszázsra. Megszabadítanám a gyerekemet az albérlet költségeitől és én a Balatonra költöznék. Segítenék a családtagjaimon, barátaimon (vannak elegen, akik rászorulnának, végig tanított, gyógyított élet utáni szégyenletesen alacson nyugdíjjal). Időnként elutaznék valahová, pl. végre Olaszországban nézhetném meg a kedvenc olasz operáimat, természetesen mindig vinnék még egy embert :-). Na és itthonis sokat járnék Pesten színházba (manapság a 20 ezer forintos jegy túl drága egy nyugdíjasnak)”
 • 59. Mignon 2010. július 01. 19:10
  „3 milliard forint!?

  Ugyan-ugyan!

  Mi az?
  Kb.: 12 millio euro.

  Meg is enne a fene, ha 40 evi munka utan "csak ennyi" lenne a szamlamon........!”
 • 58. a84esbusz 2010. július 01. 18:18
  „Elmennék újszegedre a Középfasor legutálatosabb helyére és egy számukra megoldhatatlan matematikai kérdést tennék fel a Nyugdijfolyositónak. Mennyit fizessek be ,hogy azonnal elmenjek nyugdijba de annak mértéke havi 500000 ft legyen. (Márcsak pár évem van hátra) Aztán elköltöznék a hegyek közé, hogy ne a Sándorfalvi trágya szagát szagoljam. A többin még gondolkozom.”
 • 57. dodoko 2010. július 01. 16:30
  „Extra szuper fürdőhelyet létesítenék az én fatornyos kis falumba.”
 • 56. mamek77 2010. július 01. 16:25
  „Egyet elköltenék, egyet lekötnék-befektetnék, egyet elosztogatnék-adakoznék”
 • 55. Miracala 2010. július 01. 16:20
  „Panni, inkább az egészet add oda nekik, az utolsó fillérig! De úgy hogy odahívod a helyszínre az összes sajtóorgánumot és látványosan lemondasz a pénzről egy kártya lehúzással...”
 • 54. szilmaril2 2010. július 01. 15:56
  „mackósajt!
  Te csak szeretnéd megnyerni, de én fogom!!!!
  Na, jó kaphatnál belőle egy kicsit...”
 • 53. mackósajt 2010. július 01. 15:45
  „Na ideje felébredni! A kezetek belelóg a bilibe!
  Úgyis én nyerem! X)”
 • 52. Mike3 2010. július 01. 15:27
  „jótékonyság témában csak olyat tennék amivel állatokon, növényeken segítenék. tőlem ember egy büdös fillért nem látna. a madárkórház és az mme biztosan megkapná a pár száz milliót eszközök és felszerelés formájában. a vadaspark sem maradna ki.

  szilléri: 800 milla? milyen típusú a hajó?”
 • 51. gumikacsa111 2010. július 01. 14:47
  „ÉS SANYIRA NEMGONDOL SENKI????!!!!!”
 • 50. Besenyő_Pistabácsi 2010. július 01. 14:41
  „Ja és a kifizetés utáni hétfőn már jelentkeznék segélyért is az önkormányzatnál egy Ferrarival, de a túloldalon állok meg, úgy mint most teszik sokan!”
 • 49. Besenyő_Pistabácsi 2010. július 01. 14:36
  „El innám, amit nem bírok azt elásnám, vagy elégetném!”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka nem lesz választmányi elnök

Az MSZP Csongrád megyei szervezete aláírásgyűjtésbe kezd azért, hogy Balogh András nagykövet a választmány elnökjelöltje legyen – jelentette be Botka László szegedi polgármester szerdán. Tovább olvasom