Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Luxusnak számít a lakberendezés

Úgy tűnik, még mindig luxus lakberendezőt fogadni, hogy berendezzük új otthonunkat, vagy felújítsuk a régit. Pedig sok felesleges költségtől és bosszúságtól kímélhetnénk meg magunkat.
– Arra már nagyon régen volt példa, hogy felkérjenek egy ház vagy lakás teljes belső felújítására látványtervekkel, kivitelezéssel és minden egyébbel együtt. Erre nincs pénzük az átlagembereknek, ezért mi is átálltunk arra, hogy inkább lakberendezési tanácsadással foglalkozzunk – mondja Sólyom Csilla lakberendező, ingatlanreferens. Elmondta, hogy a lakberendezők díja 5–12 ezer forint között is mozoghat négyzetméterenként, ami nem kevés, de minden bizonnyal megtérül, hiszen a megbízó sok felesleges kiadástól és bosszúságtól kímélheti meg magát, ha szakértő tanácsát kéri.

Elég lehet egy rossz döntés, és 1-2 év múlva kezdhetjük elölről az egész felújítást. Halmozottan igaz ez azokra, akik újonnan költöznek egy városba, és nem ismerik az ottani mesterembereket, nem tudják, ki, milyen áron dolgozik, és mennyire megbízható. Sokan saját maguk festik ki a lakásukat, elvégzik a kisebb javításokat.

Sólyom Csilla szerint megtérül a lakberendező használata, hiszen általa a megbízó sok felesleges kiadástól és bosszúságtól kímélheti meg magát. Fotó: Karnok Csaba
Sólyom Csilla szerint megtérül a lakberendező használata, hiszen általa a megbízó sok felesleges kiadástól és bosszúságtól kímélheti meg magát. Fotó: Karnok Csaba

Sólyom Csilla hangsúlyozta, hogy ők egy jól bevált szakiparos gárdával dolgoznak, akikről tudják, hogy mindig tökéletes munkát végeznek. Így ha valaki segítséget kér tőlük, tudnak kit ajánlani, legyen szó akár festésről, akár függönyvarrásról. Nemcsak újdonsült lakástulajdonosok, hanem eladók, főbérlők is kérnek tanácsot, azért, hogy minél eladhatóbb, kiadhatóbb legyen az ingatlanuk.

Sokan attól is tartanak, hogy az elkészült lakás nem az ő ízlésüket, hanem a lakberendező stílusát tükrözi majd, vagy az épp aktuális trend slágerdarabjaival lesz telezsúfolva.

– A lakberendező munkájának fontos része, hogy megismerje az ügyfelet, és ne csak azt tudja róla, hogy mi a kedvenc színe. Tudnia kell, hogy milyen környezetben érzi jól magát, milyen élettérre van szüksége, és ezekhez mérten teremtse meg az otthonosság érzetét, legyen szó minimál, klasszikus vagy vintage stílusról – meséli Sólyom Csilla.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjazta a legjobb biológusokat a Sófi-alapítvány

A tudományos seregszemlére az idén 17 pályázó nevezett mesterképzés és doktorandusz kategóriában. Tovább olvasom