Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Ma enyhülés jön, de nem hozzánk - az utolsó 39 fokos napot köszöntjük tegnapi híreinkkel

A Dunántúlon már enyhül a hőség délután, de mi kemények vagyunk. Nálunk marad a hőségriadó.
Főként a nap második felében szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. A többfelé élénk déli, délkeleti szél megerősödik. A nap második felében az egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira forduló szél szintén megerősödhet. Zivatarfelhők környezetében viharos széllökésekre is számítani kell - írja a met.hu: a Dunántúlra. Itt marad a 38-39 fok. Köszönjük, Emese. A Tisza hőmérséklete túllépte a 27 fokot, jelentjük, hogy munka után leteszteltük, két órán keresztül ki sem kellett szállni a vízből. A Laposon egy csapat harcművészeti edzést tartott térdig a Tiszában, nekik is melegük lehetett mindenhol máshol - fogjuk rá, hogy ez is része a tegnapi híreknek.

Ezek közül a legfontosabb Vanessza hazatérése: a repülő intenzív osztálynak berendezett magángép kora délután szállt le vele a szegedi repülőtéren. A szegedi klinikán világszínvonalú kezelést kap.

A Széchenyi téren, a 40 fokban elstartolt a Hungarikum Fesztivál - inkább mediterrán ez, mint bármi más, mondanánk a hőmérséklet alapján, de azért nézze meg a galériát is! Algyőn mindeközben négyen polgármesterek, huszonhatan képviselők akarnak lenni a szeptemberi választáson. Nincs jobb dolguk ebben a melegben? - merült fel bennünk a kérdés, de szeptemberben már bizonyára nem lesz ennyire meleg. Öltönyt meg csak akkor kell majd húzni.
Együtt emberek, kutyák, kacsák, gumimatracok. 27 fokos a Tisza!

Elképesztő újsággal is szolgáltunk olvasóinknak: a júniusi kezdés után végre elkészültek a lámpás körforgalom javításával. Jó munkához idő kell, na. Meg a spekulációhoz is: a vaj ára ennek esett áldozatul a szegedi mestercukrász szerint, aki nem hiszi, hogy a kínaiak tehetnek az áremelkedésről. A szegedi püspökségről ezalatt az derült ki, hogy nem fizette ki a jog szerint járó pótlékot békés megyei, katolikus iskolákban tanító tanároknak: Isten fizesse meg? Mellé adunk egy jó hírt: tornyot kaptak a vízimentők a Körös-torokban.

Tíz óra előtt - nappal - rendkívül büdös volt a Kárász utcán, és sajnáljuk a Bertalan hidat, mert elég mostoha állapotban van így negyven év fel nem újítás után.

Külföldi híreink között is akadt ma izgalmas, például ez az orosz felderítő repcsi Washingtonban - vajon mi dolga lehetett arrafelé, átugrottak vásárolgatni? Észak-Korea délceg vezére mindeközben bombával fenyegeti az USÁ-t. Valószínűleg nem a tegnapi lesz Trump elnökségének kedvenc napja. A kormánykritikus török újságíróké sem, 35-öt megint letartóztattak.

A legszomorúbb hírt hagytuk utoljára: jó néhány csodálatos utónevet dobott vissza megint a kőszívű Magyar Tudományos Akadémia. Leányát, Kedves Olvasó, nem hívhatja Máriaterezának ezentúl sem, bármennyire készült is rá.

Innentől jöjjenek a mai hírek a delmagyar.hu-n! Egyébként ma köszöntjük a Filomélákat és a Trajánuszokat. Szép napot nekik és mindenki másnak is!
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veréb Tamás Rómeóról váltott A notre-dame-i toronyőr púposára

Akadálypályán készült a Quasimodo-testtartásra Veréb Tamás - ma este megláthatjuk, hogy lehet ebben a pózban énekelni. Hallgassanak egy kis zenét is! Tovább olvasom