Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Ma is hatnak a Weöres-versek

Szeged - „Alva jár az Orbán,/ Tornyot visz az orrán,/ Trombitások ülnek benne/ Három szekér polyván..." – ezt és Weöres Sándor más népszerű gyermekverseit is elmondják a kisszínházban bemutatott mesejátékban, a Csalóka Péterben.
Molnár Zsuzsa míves, szép székely kaput tervezett, amely a díszlet leghangsúlyosabb elemeként oldalra is nyitható-csukható. Passzolnak hozzá a népviseletre emlékeztető, stilizált mintákkal díszített, pasztellben tartott jelmezek. Sándor János rendező hisz a mese erejében, színészeit arra biztathatta: bátran, erős gesztusokkal rajzoljanak jellegzetes karaktereket. Flórián Antal mulatságosan hozza is a korlátolt, kapzsi Bíró, Farkas Andrea a rátarti Bíróné, Bánvölgyi Tamás a Kocsmáros figuráját.

Tetszett a gyerekeknek a Csalóka Péter a kisszínházban. Fotó: Veréb Simon
Tetszett a gyerekeknek a Csalóka Péter a kisszínházban. Fotó: Veréb Simon

Lazók Mátyás gólyalábakon is biztosan járó bábjátékos, gitáros mesélő, Szívós László sok humorral remek Huszár és Kisbíró. A címszerepet gitárral alakító-éneklő Rédei Roland jó érzékkel rögtön megtalálja a hangot a játékba bekapcsolódó gyerekközönséggel, Péter feleségeként Márkus Melinda csinoska – nem ártana, ha jobban lehetne hallani is.

Weber Kristóf zenéivel vagy csak önmagukban a Weöresversek – Ha a világ rigó lenne, Pletykázó asszonyok – mágikusan hatnak a legifjabb mai színházlátogató generációra is, így jó döntés volt az igazságkereső mesét a gyerekbérleti sorozatban műsorra tűzni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3D-animációk a Kass Galériában

Tóth Pál animációs rendező 7 filmjét láthatja a közönség a Vár utcai Kass Galériában. Tovább olvasom