Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Ma még jelentkezhetnek továbbtanulni a diákok

Szeged - A közép- és felsőfokú oktatási intézményekbe, valamint az érettségi vizsgákra való jelentkezés határideje is ma jár le.
Ami az amerikai elnökválasztási kampányban szuperkedd, nálunk szuperpéntek: a középfokú oktatási intézményekbe, az érettségi vizsgákra, továbbá a felsőoktatásban az alap-, az osztatlan vagy a felsőfokú szakképzésre is ma lehet utoljára jelentkezni.

Az általános iskolásoknak a választott nevelési-oktatási intézményekbe kell küldeniük jelentkezési lapjaikat, tanulói adatlapjukat pedig a Felvételi Központba. Legkésőbb ma jelentkeznie kell annak is, aki a május-júniusi vizsgaidőszakban kíván érettségi vizsgát tenni. A középiskolások a jelentkezésüket saját tanintézményükben bonyolítják. Aki nincs tanulói jogviszonyban, vagy korábban már szerzett érettségi bizonyítványt, és élni kíván a vizsga lehetőségével, az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) tájékozódhat.

Aki idén ősztől kezdené felsőoktatási tanulmányait, ma még beadhatja jelentkezési lapját – a www.felvi.hu oldalon minden segítséget megtalál ehhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasarely unokája Szegeden

Szeged - A Móra-múzeum Vasarely-kiállítását a világhírű alkotó unokája, Pierre Vasarely nyitja meg péntek délután. Megtudhattuk tőle, mi volt a művész kedvenc süteménye, és hogy két évet letagadott a korából. Tovább olvasom