Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Ma nem várnak havazást

Ma nem várható jelentősebb csapadék a megyében a meteorológiai szolgálat szerint, legföljebb némi eső, vagy havas eső: a hőmérséklet három-öt fokig emelkedik. A tegnap reggelre lehullott tizennégy centiméteres hó nap közben olvadt, az utak sónedvesek.
Fotó: Gyenes Kálmán
Átlagosan tíz centiméternyi hó hullott az ország déli, délkeleti részén tegnap reggelig. A havazás szerda este kezdődött, és a Nagykanizsa–Debrecen vonaltól délre eső területeket érintette. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi munkatársa, Pernyész László tizennégy centiméteres havat mért reggel, ez azonban nap közben olvadni kezdett.

Tegnap délután fél ötkor a szolgálat bajai úti állomásán már nulla fokot mértek, a városban még enyhébb volt az idő. A mai napra nem várható jelentősebb csapadék, ha lesz, az havas eső, eső formájában hullik, mivel nap közben három-öt fok körül alakul a hőmérséklet.

Ezzel a hóval megbirkózott a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht., a főutak tisztántartásával foglalkozó cég hisz a meteorológiai előrejelzésnek, mégis úgy készül, ha jelentősebb csapadék hullik, azonnal el tudja kezdeni az utak tisztítását.

Két nap is eltelt úgy, hogy az országban nem történt halálos baleset, és ez így, télen nagy dolog – felelte kérdésünkre Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A szegedi mentőknek viszont tegnap a szokásosnál jóval több boka- és lábszársérülés, törés miatt kellett kivonulniuk.

Egy döbbenetes jelenetnek a Csongrád megyei közgyűlés két képviselője is a szemtanúja volt. A csongrádi Molnár József és Murányi László abban a kocsisorban haladt reggel, amely egy megrakott pótkocsis Ifát követett. Dócnál jártak, Csongrád és Szeged között.

– Egyszerre azt láttam, hogy a pótkocsi leszakad az autóról, és megindul egyedül – mesélte Murányi László. – Nyolcvan méter után levágódott az útról, és a fáknak ütközve összegyűrődött: vagy százötven mázsányi táp volt rajta. Ha elfogyott volna a türelmem, és épp akkor előzöm, amikor leszakad, most nem lennék itt – mondta a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ada nagyon várja a szegedieket

A Tisza menti települések összefogásával fellendíthető lenne a régió turizmusa – hangzott el… Tovább olvasom