Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Ma semmi tragikusat nem tudunk elmondani az időjárásról, de tegnapi híreinket hűvös lengi be

30 fok, gyengén felhős, se túl meleg, se túl hideg. Nyár van, nyár - még egy ideig.
Makón, és persze 30 fok lesz tehát az Időkép szerint - a met.hu ugyanerre a napra, ugyanide 27 fokot jósol -, kevés felhővel. Éjjelre viszont 12 fokig hűl le a hőmérséklet, ha kimozdulnak este - bár hétfő van, a hét napjainak legnyomorultabbika -, vigyenek pulóvert, dzsekit, valamit. A Tisza legalább 3 tized fokot hűlt, most 26,9 fokos, a hidegfront után sem kell léket vágni rajta.

Ha meg mégis fáznának, majd fűzi Önöket az adrenalin, ha megtudják - mert még esetleg nem olvasták a hétvégén -, hogy természetesen nincs gazdája az algyői olajszennyezésnek, valószínűleg soha az életben nem fogjuk meg tudni, ki engedte a szennyező anyagot a Tiszába. Az sem túl nyugtató, hogy idén is csak és kizárólag rajzfilmfigurás füzetekbe tudnak szívfájdalom nélkül írni az iskolások. Persze sokkal rosszabb lesz majd a reggeli dugókkal szembesülni iskolakezdés után. A Zsitva sornál meg az avar égett közel 4000 négyzetméteren - az ijesztő látványt galériánkban is megtekinthetik.

Vendéglátós dinasztiákról is olvashattak ezen a hétvégén, felhívtuk a figyelmet, hogy ha még nem találta meg az álomszakmáját, segíthet az állam, és mutattunk képeket az elázó Hungarikum fesztiválról, de jártunk Nandafalván is, azaz Balástyán, ahol spirituális feltöltődésre várták az érdeklődőket - többek között tűzáldozattal, de nem ez ért el a Zsitva sorig.
A Perseida meteorraj Spanyolország fölött augusztus 13-án, miután a Föld belépett a Perseida meteorraj összetevoit alkotó 109P/Swift-Tuttle üstökös pályája mentén szétszórt porfelhőbe. Fotók: MTI
A Perseida meteorraj Spanyolország fölött augusztus 13-án, miután a Föld belépett a meteorraj
összetevőit alkotó 109P/Swift-Tuttle üstökös pályája mentén szétszórt porfelhőbe. Fotók: MTI

Tisztáztuk a használt tűk és fecskendők további sorsát is, amely még nem megnyugtató - de ígérik, az lesz, valamint írtunk egy bankautomatáról, amely rendívül idegesítő szokást vett fel: sípolásától nem tudnak aludni a környéken lakók. Az eladó vásárhelyi bérlakások sorsát is követtük, szántóversenyen jártunk Székkutaton - ne hagyja ki a galériát! -, népautók találkozójára látogattunk el Makón, és persze ott is fotóztunk. Ugyanebből a városból hoztunk egy elképesztően jó hírt: megjelent a cikk Schmidték nem működő internetjéről, és megjelentek a szerelők is. Vannak még csodák. Csongrádon pedig örülhetnek az autósok, mert hamarosan beindul az időarányos parkolás is a Körös-torokban.


Mostantól kezdve olvassák mai híreinket, és legyen remek hétfőjük! Főleg ha Celesztinának vagy Montikának hívják Önöket - a névnaposok teljes listáját, a mai napra eső jeles évfordulókkal, itt megtalálják! Talán még annyit, mert területben is közel esik, hogy 1921-ben ezen a napon kiáltották ki a Baranya–bajai Szerb–Magyar Köztársaságot Pécsett.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A notre-dame-i toronyőr nem lett Disney-mese: hátha rájövünk, ki a szörny

Ha bárki megkérdezné, mit ajánlanék a Szegedre látogatóknak első szabadtéri élményként, akkor a… Tovább olvasom