Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Macerás jegyet venni a Mezzóra

Szegeden nem lehet kapni jegyet a Mezzo-operafesztiválra – panaszolta egy olvasónk. Dolgoznak a probléma megoldásán.
Operakedvelő olvasónk, Róna Mária e-mailben jelezte: idén is szeretett volna a Mezzo-operafesztivál nagyszínházi előadásaira jegyet venni. Szegeden ezt nem tehette meg, holott augusztus eleje óta érdeklődött a lehetőség után. Hogy jó jegyet kapjon, megkérte egy ismerősét, hogy interneten szerezze be számára a kért belépőket. „Innen kezdődik a horror. A Jegymester csak tömbjelzéssel árulja a jegyeket, azaz azonos áru jegyeket kínál, helyet nem. Ennek ellenére választottunk, földszinti páholyt kértünk, helyette első emeletet kaptunk. Kifizettük. Azóta eltelt 2-3 hét, és annál, aki intézte számomra a jegyeket, jelentkeztek, hogy oda nem adnak jegyet, amit korábban tudomásul vettünk, hanem jeleztek egy kifejezetten rossz helyet, amit abban az árkategóriában találni lehet. Természetesen nem fogadtuk el. Ezek után a kérdésem csupán annyi: a szegedi önkormányzat által támogatott operafesztiválra csak a szegediek nem kaphatnak jegyet?" – írja Róna Mária.

– Az Interticket internetes jegyértékesítő rendszerén keresztül lehet a Mezzo-fesztiválra szóló belépőket megvásárolni. A céggel évek óta szerződésben állunk, de csak a saját előadásainkra szóló jegyeket állíthatunk ki. Az operaversenyt ugyan a nagyszínházban rendezik, de ezek az előadások nem a mi produkcióink, ezért módosítani kell a szerződésünket az Intertickettel. Ez napokon belül megtörténik, és akkor a színház jegyirodájában is lehet jegyeket vásárolni – tájékoztatta lapunkat Gyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója.

– Egyéni technikai balszerencse, hogy a viszontértésesítő Jegymester egy olyan páholyba foglalt helyet a nézőnek, amit már korábban eladtak. Megkeresik, és bármilyen más jegyre átcserélik a belépőjét – mondta Herczeg Tamás. A REÖK igazgatója azt is hozzátette: a színházi jegyiroda kivételével az Interticket hálózatán bárhol, így a REÖK jegypénztárában is kaphatók már az operafesztivál jegyei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Influenzaszünet lesz a Vedresben

Múlt csütörtökön 49-en, pénteken már 61-en hiányoztak az iskolából. A hiányzók száma hétfőn 42, kedden 62, ma már 78 volt. Tovább olvasom