Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Mácsai Pál, Györgyi Anna, Bodrogi Gyula is jön a REÖK-be

Szeged – Független színházi produkciókat is kínál a közönségnek decemberben a szegedi REÖK.
Az intézmény törekvése, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok monumentális előadásain kívül intimebb hangulatú, szobaszínházi előadásokkal kedveskedjen a nézőknek – hallottuk Harangozó Gyula művészeti igazgatótól a szerdai sajtótájékoztatón. December 9-én Mácsai Pál és Huzella Péter Befogad és kitaszít a világ című Villon-estjén vehetnek részt az érdeklődők. Györgyi Anna Jászai-díjas színművésznő két előadással is érkezik. December 12-én a G című darabot játsszák, amely a Rózsavölgyi szalon vendégjátéka. A német Peter Hacks műve Goethe és Charlotte von Stein majdnem tíz évig tartó kapcsolatáról szól.

A világhírű írónő, Ljudmila Ulickaja novellájából, Az orosz falvak asszonyaiból született a december 16-án színre kerülő Rövid, amely a Thália Színház, a Füge Produkció és a Jászai Mari Színház közös produkciója. Györgyi Anna partnere Horváth Erika, Bartsch Kata és Bognár Bence. A finom íróniával megírt mű a nők sorsán keresztül a férfiak világáról mesél.

Bodrogi Gyula, a nemzet színésze jön december 3-án a REÖK-be, ahol 17 órától Keleti Éva fotográfus kiállításán meséli el élményeit a régi színházcsinálásról. Az intézmény idei utolsó kiállítása a Velencei Biennále magyar anyagából nyílik december 13-án. Asztalos Zsolt Kilőtték, de nem robbant fel című videoinstallációs tárlata jelentős sorskérdéseket feszeget Herczeg Tamás igazgató szerint. A háttértechnikát a Műcsarnoktól kölcsönzik. Eddig nem volt gyakorlat Magyarországon a velencei képzőművészeti seregszemle magyar anyagának bemutatása, ezzel új hagyományt kíván teremteni a REÖK. Színházi programjaikra szerdától válthatók belépők elővételben 1500, az előadások napján 2000 forintért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak 73-an költöztek állami támogatással

Lakóhelyétől legalább 100 kilométerre kell költöznie a munkanélkülinek ahhoz, hogy lakhatási támogatást kapjon a tavaly október 1-jétől hatályos kormányrendelet szerint. Tovább olvasom