Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Mácsai Pál is fellép nyáron a Dóm téren

Mácsai Pál alakítja az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon a Valahol Európában musicalbemutató egyik főszerepét. A színművész úgy érzi: minden együtt van ahhoz, hogy egy igényes produkció fogadja a közönséget.
Fontos magyar alaptörténet a Valahol Európában Mácsai Pál szerint, aki nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok produkciójában Simon Pétert alakítja. Az Örkény Színház igazgatója, hazánk egyik legkedveltebb színművésze úgy érzi, minden együtt van ahhoz, hogy szép előadást láthasson a Dóm tér közönsége. Amikor arról kérdeztük, mi volt a fő motiváció, hogy elvállalja a felkérést, sorra jutottak eszébe az érvek.

– Ez értékes zenés mű, Dés László eredeti és magas mércéje szerint megírt alkotás. Nem klisék szerinti sem a zene, sem a történet. A zene – klasszikus és könnyűzene is – életem része, és bár a musical műfaja nem jellemző a pályámra, ebben az előadásban szívesen veszek részt. A Valahol Európában nem szórakoztatóipari mű, hanem eredeti mondanivalójával közös emlékezetünk része. Simon Péter szerepét például el tudom énekelni, ebben is különbözik más musicalszerepektől. Az ősbemutatón sajnos nem én, hanem Kulka János játszotta – teszi hozzá tréfásan Mácsai.

Mácsai Pál alakítja Simon Pétert a Valahol Európában Dóm téri előadásain ezen a nyáron.
Mácsai Pál alakítja Simon Pétert a Valahol Európában Dóm téri előadásain ezen a nyáron.

Fontosnak tartja, hogy folyamatosan karbantartsa magát színészileg. Mivel az általa igazgatott színházban direktori teendői miatt kevés szerepet vállal, ebből a szempontból is motiváló a szabadtéri felkérése. „Hiányérzetem van, ha nem játszom. Most nagyszerű kollégákkal állhatok színpadra, természetesen kíváncsi örömmel várom a közös munkát." Mácsai partnere lesz a Dóm téren többek között Alföldi Róbert, Szarvas József, Tompos Kátya, Szőcs Artúr, Pindroch Csaba és Keresztes Tamás.

Kiderült: Mácsai a nyolcvanas években két előadásban is szerepelt a szabadtérin, még főiskolásként. – Kellemes élményekkel térek vissza nyáron Szegedre, ahol azóta is sokszor megfordultam már különböző produkciókkal. Szeretem a várost. Nyáron a családommal jövök le arra a három hétre. Amellett, hogy dolgozni fogok, remélem, valamennyi nyaralás is jut, mert évad közben alig tudunk egymással időt tölteni.

Kozmikus alkotások a REÖK- ben

A kozmikus tér és az ember viszonyát ábrázolja geometrikus formák segítségével Kilár István közel ötszáz szobra és két tucat grafikája a REÖK legújabb tárlatán, amely mától látogatható. A Franciaországban élő, megbecsült, földeáki származású művésznek ez az első magyarországi kiállítása.

(x)

Olvasóink írták

 • 4. bánki 2011. március 28. 00:08
  „Csupa ballib és meleg színész!

  Szerintem kihagyom !”
 • 3. tol 2011. március 27. 21:24
  „igen, igazad van.”
 • 2. Liyah 2011. március 27. 16:36
  „a közönség max befogadja. de a színészek, a rendezés, a díszletek, stb fogadják az érkező kedves nézőket. sztem...”
 • 1. tol 2011. március 26. 09:45
  „fordítva. A közönség fogadja a produkciót. Nyúl-puska-konfliktus.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító nanokristály

A tüdőn és az orron át juttatják a nanokristállyá alakított hatóanyagot a beteg szervezetébe. Az új kutatási irány jelentősége óriási a gyártók, de a betegek szempontjából is. Tovább olvasom