Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Macskaeledelt eszik Károly, az ékszerteknős

Véget ért a delmagyar.hu állatszépségversenye, amelyben öt kategóriában hirdettünk győztest. Szerdán átadtuk a győztesek és a helyezettek díjait.
A négy hónapos angol pincsi, Gjon és az alig 5 hónapos yorkshire terrier, Tofi gyorsan összebarátkoztak, miközben a gazdáik a delmagyar.hu fotósa előtt pózoltak az állatszépségversenyünk díjátadóján. René, a boxer nagy nyugalommal figyelte a kölyökutyusok pajkos ugrándozását, inkább Amina a házimacska kötötte le. A cicus el sem mozdult gazdája karjaiból, onnan kémlelte a nagy nyüzsgést. A kutyusok és a macskák mellett egyéb díjazott kisállatokat is magukkal hoztak a gazdik: Málna, a lógófülő törpenyúl, Mogyoró, a rozettás tengerimalac és a vörösfülű ékszerteknős, Károly is nyugalommal tűrte a közös fotózást.

Balla Renáta ékszerteknőséről megtudtuk, hogy már a tizenegyedik évét tapossa, 9 évesen került a gazdájához. - Leginkább macskaeledelt eszik, de a gyümölcsöt is nagyon szereti, a szőlő az egyik kedvence. Szabadon tartjuk a lakásban, amikor kezd kiszáradni, vízbe teszem. Különösebben nem mutat érdeklődést a gazdája iránt, kerüli a szemkontaktust, de amikor a kajáról van szó, akkor olyan, mint egy kiskutya. Még ágaskodni is szokott, ha éhes - magyarázta Renáta.

Mi kutyánk kölyke - KÉPGALÉRIA Fotó: Karnok Csaba

Török Sára yorkshire terrierje a kölyök kutyák között az első, a család cicája, Ciri a macskák között a második helyen végzett. - A ballagási pénzemből vettem a kutyust, amíg az anyukám nyaralt. Nem is tudta, hogy újabb kis kedvenc kerül a házhoz. Panelben lakunk, de jól megférnek egymás mellett az állataink. Nincs kutya-macska háború - jelentette ki a 16 éves Sára.

A megmérettetés öt kategóriájának első három helyezettjét értékes nyereményekkel díjaztuk. A gazdik wellness-hétvégét, fürdőbelépőt, kisállat biztosítást, nyakörvet, bolhaírtót, BIO-eledelt és vásárlási utalványt nyertek.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. flexsnake 2009. október 25. 11:20
  „leszbikusok? :D
  na bakker. Pedig kell majd nekem egy kis csavart szőrű, rozettás.”
 • 47. cupcake 2009. október 24. 11:56
  „Mogyorót amúgy se pároztatnánk, jól eléldegél egyelőre a lány társával :D”
 • 46. rágcsávó 2009. október 24. 09:58
  „:) :DDD”
 • 45. flexsnake 2009. október 24. 09:44
  „hát akkor nem lesz pároztatás :D”
 • 44. rágcsávó 2009. október 24. 08:02
  „Mogyoró kislány:)”
 • 43. gedeon 2009. október 24. 05:38
  „Mogyoró a nyírfafélék családjába tartozik. :)”
 • 42. flexsnake 2009. október 23. 19:25
  „egyébként mogyoró csaj vagy pasi?”
 • 41. cupcake 2009. október 23. 18:35
  „Hát igen, nem hiába mentünk mi is taxival... Ráadásul a malikra meg teríteni kellett valamit, nehogy megfázzanak. Amúgy meg először mi is azt hittük, hogy házhoz jönnek, sokkal ésszerűbb lett volna... De hát ennyit erről...”
 • 40. Birgi 2009. október 23. 18:05
  „Akkor még jó,hogy dolgoznom kellett és nem tudtam részt venni a díjátadáson.
  Az én kutyám már ilyen hideg őszi időben öltöztetni kell és nem kint fagyoskodni,ráadásul a DM központ nem is belváros,hanem kikoslatni a Szabadkai útra.....”
 • 39. flexsnake 2009. október 23. 14:46
  „a képek torzítása se semmi :D Sokkal jobb lett volna ha kimennek a nyertesekhez és az otthoni környezetben készítik a képeket. Akkor egy héten keresztül jöhetett volna 1-1 cikk 1-1 állatról hogy hogyan élnek. Szervezésben még mindig bénák vagytok.”
 • 38. cupcake 2009. október 23. 14:21
  „Ja meg persze, hogy 11-kor kellett volna elkezdődnie a "díjátadónak". Ehelyett már vagy háromnegyed 11-kor elkezdtek fotózni, nem is törődve azokkal, akik még ott se voltak. Mondjuk mi ebből a szempontból szerencsések voltunk, mert már vagy fél 11-re odaértünk, meg volt ott még egy fiú, és aztán jöttek a kutyások, ezért kezdtek el fotózni, na de bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha tényleg várnunk kell 11-ig. Kint várni a hidegben a malacokkal, mert nem engednek be... Ááá... De azért külső szemszögből tényleg durván elcs*szték ezt az egészet...”
 • 37. cupcake 2009. október 23. 14:16
  „"A rózsaszín kabátos lányt hogy hívják?" :D
  Egyébként szerintem nagyon felháborító volt, amit műveltek. Egyrészt, hogy még csak be se mehettünk az állatkákkal, kint kellett fagyoskodnunk... Na meg hogy a kertbe csinálták meg a képeket, aztán csak a kezünkbe nyomták a "díjat" aztán mehettünk is... De most komolyan. Minek szervezett a Délmagyar állatszépségversenyt? Vagy nem is az, hogy miért rendezte meg, de akkor a "díjátadót" miért oda szervezték, ha amúgy is tudták, hogy majd nem lehet bevinni az állatokat? De persze pár fotó kedvéért maradnunk kellett, aztán már küldtek is haza. De tényleg, ha szakadt volna az eső, vagy szélvihar lett volna, akkor mit tettek volna? Szerencse, hogy a tengerimalackák nem fagytak meg... Na meg, hogy pár "díj" egyáltalán nem is kapcsolódott az állatokhoz.... De ez már másik sztori...”
 • 36. rágcsávó 2009. október 23. 07:46
  „Mogyoró gazdája:))”
 • 35. rolee 2009. október 22. 19:28
  „A rózsaszín kabátos lányt hogy hívják?”
 • 34. flexsnake 2009. október 22. 14:29
  „32. :) Aranyos.
  A tengeripociknak 40fokos a testhőmérsékletük, hiába van nagy bundája, az csak a meleg ellen szigetel, a hideget nem bírja.”
 • 33. Szamata 2009. október 22. 14:29
  „Én is beakartam vinni a nyuszimat, ő is hordozóban volt. Közölték, hogy az állatot nem vihetjük be. Így Málna kinn maradt és a teknősre is anyuék vigyáztak míg a gazdija bejött velem. Nem értem miért kellett ezért az állatokat odavinni. Sőt akkor mi lett volna, ha valamelyik lovacska nyeri a versenyt?”
 • 32. rágcsávó 2009. október 22. 13:45
  „Én mondtam is had mehessünk be legalább az előtérbe a tengerimalaccal, mert megfázik. Nincs hozzászokva a hideghez mint a kutyák. Hordozóba volt, biztos nem lett volna tőle semmi koszos. De nem mehettünk be, azt mondták hogy gyorsan megcsinálják a képeket és már mehetünk is. Nem tudom mi lett volna ha ez a verseny télen van és például szakad a hó.”
 • 31. gedeon 2009. október 22. 13:21
  „Véleményem szerint nagyon gáz, ahogy ezt az egész díjátadót megszervezték. Jó hogy nem a Szabadkai út szélére állították ki a nyerteseket fényképezkedni! Sokkal normálisabb beállítású fényképeket kellett volna készíteni a "fotósnak". Ciki lett volna behívni a gazdikat és a kutyusokat az épületbe? Gondolom nem törtek-zúztak volna a kis kedvencek, amíg elkészülnek a felvételek.
  Beneveztem én is annak idején a kutyusomat (a középmezőnyben végeztünk), de a verseny lebonyolításának tisztaságával kapcsolatban voltak, sőt a mai napig vannak fenntartásaim.
  Gratulálok a nyerteseknek!”
 • 30. rágcsávó 2009. október 22. 08:42
  „A tengeribogyó taxival utazott a díjátadásra:)) Nem fázott, csak amikor a képeket csinálták.:)”
 • 29. maradando 2009. október 22. 01:42
  „Károly kisnyugdijast megszánták és kapott 30dkg csirke aprólékot, le %-va macskájának. Amit jóizűen elfogyasztott vacsorára,egy heti koplalás után. Fotó nem készűlt az eseményről !”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiengedték a koszovói gyerekeket

Szeged - Meggyógyult, így elhagyhatta a szegedi gyermekklinikát szerdán az az 1 éves koszovói kisfiú… Tovább olvasom