Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Magáncég röntgenez Szegeden - Kevesebb várakozás

Szeged - A szegedi klinikákon évek óta jelen lévő magáncég végzi decembertől a radiológiai feladatokat a kórházban és a rendelőintézetben is. A cég szegedi vezetője szerint hamarosan csökkenhet az előjegyzési idő.
Decembertől új szolgáltató látja el a szegedi I-es és II-es kórházban, valamint a Tisza Lajos körúti és Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetben a képalkotó diagnosztikai feladatokat. Az októberig városi működtetésű intézmények az integrációval a klinikai központ üzemeltetésébe kerültek – ez az oka a szolgáltatóváltásnak.

Egy 2004-es szolgáltatói szerződésben a szegedi klinikai központ és az Euromedic Diagnostics Szeged Kft. megállapodott: a klinikai ellátásokhoz kapcsolódó röntgen, ultrahang, MR, CT, mammográfiai, angiográfiai és az izotópos vizsgálatokat a magáncég végzi. Az integrációval a szerződés tartalma is kiterjedt – tudtuk meg Horváth Istvántól, a cég szegedi orvosigazgatójától. Így került az Euromedichez először a régi gyermekkórház, majd az ifjúsági rendelőintézet, decembertől pedig a kórházak és a rendelőintézetek képalkotó diagnosztikai feladatainak ellátása.

Átlátnak az emberen. Fotó: Segesvári Csaba

– Sem a terület, sem a gépek, műszerek nem képezik a cég tulajdonát, azokat béreljük a klinikai központtól – hangsúlyozta a vezető. Az elhasználódó berendezések pótlásáról viszont már az Euromedic gondoskodik. Horváth István elmondta: legfőbb céljuk a szolgáltatási színvonal emelése. Ennek szellemében a cég arra törekszik, hogy a radiológiai ellátásokban az előjegyzési időket csökkentsék. Eddig ugyanis akár másfél hónapos várakozási idők is előfordultak.

A vezető elmondta: a december az átadás-átvételi feladatokkal telik, szándékaik szerint a radiológiai ellátásban nem lesz fennakadás. Januárra központosítják a szegedi mammográfiás szűrővizsgálatokat is: a Vasas Szent Péter utcai II-es rendelőintézetből a Tisza Lajos körúti I-esbe kerül a szűrés, míg a további elemzést igénylő mintavételt és utóvizsgálatokat a patológiai intézetben végzik.

A szolgáltatóváltás miatt pácienseknek nem kell több vizitdíjat fizetniük vagy más költségeket viselniük. Egyszer fizetnek vizitdíjat, ha egy szakorvosi ellátás után még aznap sikerül bejutni röntgenre vagy ultrahangra. Ha nem tudják ezt ugyanazon a napon elintézni, akkor viszont duplázódik a költség.

Olvasóink írták

 • 3. lepukkant állomány 2007. december 23. 16:22
  „Kivétel ha azt akartad hogy értsen is hozzá aki röntgenez! Válassz, szép legyen vagy tudja hogy kell vizsgálni téged!?”
 • 2. bespin 2007. november 29. 13:24
  „A radiológián az egészségügyis átlagnál szebb és jobb volt a felhozatal mindig!! :-))))”
 • 1. El Nyomottka 2007. november 29. 12:00
  „Követelem, hogy a börtönőr típusú, lepukkant egészségügyi állományt azonnal cseréljék le ilyen kedvesen mosolygó, csinos, fiatal csajszikákra! :-)))

  Horváth Ágnes miszterasszony meg monnyon le! Vagy fel! Ammá mindegy. :-P”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem százan tüntettek az óvodabezárás ellen - frissítve!

Szeged - Csaknem százan tüntettek szerda délután öt órától a Deák Ferenc utcai óvoda bezárása ellen… Tovább olvasom