Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Magánéletükről vallanak a politikusok

A politikusok bulvársajtóban való szereplése, magánéletének nyilvánosságra hozatala már nem új keletű a média világában. Sokakat meglepett azonban az a szokatlan őszinteség és nyíltság, amellyel önmagáról vallott Deutsch Tamás a Playboy szeptemberi számában.
Apás szülést tervez Rogán Antal, aki feleségével, Gaál Cecíliával februárra várja első közös gyermekét. A róla szóló júliusi híradásokból azt is megtudhatta a bulvárolvasó, hogy még az ultrahangvizsgálatokra is elkíséri nejét. A fideszes politikus feleségével megfordult már több, úgynevezett beszélgetős műsorban is, így például a Havas Henrikkel folytatott csevegésből az is kiderült, hogy Cecília Tonyónak becézi kedvesét. Így nyaraltak Gyurcsányék – áll a legolvasottabb napilap két nappal ezelőtti számának címében, alatta pedig a családi fotók kíséretében a miniszterelnök blogjáról kiollózott beszámolót találtuk. Így megtudhattuk, hogy pirospaprika hiányában milyen gondot okozott a család számára a főzés.

A legőszintébb beszélgetés

Ebben a műfajban egyébként korábban Orbán Viktor is rendszeresen szerepelt az újság hasábjain. Néhány hónappal ezelőtt pedig a Szulák-show-ból megtudhatta a nagyérdemű, hogy Kóka János kibe szerelmes, és kezdetben milyen félénken kezdett udvarolni szíve választottjának. A sort folytathatnánk, mind tisztes, a családi békét és harmóniát sugalló üzenetek: a politikus is ember, aki megkedvelhető és megszerethető. Már-már elbóbiskolunk az idilli, jól megtervezett tablókat nézve, a politikai pr kiapadhatatlan erőpróbálkozásain. Kilóg a sorból azonban a legújabb.

Deutsch Tamás a férrfimagazin nyitóképén. Fotó: Playboy
Deutsch Tamás a férrfimagazin nyitóképén. Fotó: Playboy

Az év legőszintébb beszélgetéseként ajánlja szeptemberi száma címoldalán a Deutsch Tamással készült nagyinterjút az ország egyik legismertebb férfimagazinja, a Playboy. A Kéri László politológus tollából megjelent írásban Orbán Viktor kabinetfőnöke leplezetlen őszinteséggel vall magánéletről, zsidóságáról, Bayer Zsoltról, a radikális jobboldalról, személyes politikai sikeréről és kudarcáról. A legnagyobb visszhangot természetesen magánéleti megnyilatkozása keltette: elárulta, hogy két házassága alatt is voltak szerelmi viszonyai.

Szegedi politikusok

Nem tisztünk megítélni az írást, nyilván aki elolvassa, ízlése, vérmérséklete és politikai szimpátiája alapján dönt. Arra azonban kíváncsiak voltunk, hogy mi a véleménye egy szegedi jobboldali és baloldali politikusnak a bulvársajtóban való szerepléséről, és a fideszes képviselő interjújáról. A megkérdezettek pedig nők, merthogy állítólag a hölgyeknek a kommunikációhoz is igen jó érzékük van.

Tudatos stratégia

Löffler Tibor politológus elmondta: a nyugati országokban a bulvársajtó is rétegzett, így van jobb- és baloldali. Míg Magyarországon a politikusok a pártpolitikai érdekeket szem előtt tartva elég torzan, mereven kezelik ezt a kérdést. Áttörést jelentett Medgyessy Péter, aki kifejezetten szerette a nyilvánosságot, és ennek a jótékony hatását ismerte fel Orbán Viktor is. A kilencvenes évek közepétől olvashattunk a női magazinokban híreket a közélet szereplőiről, és itt is életbe lépett a jobb- és baloldali politikusok részéről a versenykényszer: aki többet szerepel, az népszerűbb lesz. Deutsch Tamással kapcsolatban elmondta, hogy valószínűleg nem akarja elfojtani a régi énjét, inkább felvállalta azt, míg más jobboldali politikusokról ez nem mondható el. Rogán Antal esetében azonban egy tudatos stratégia része lehet a bulvársajtóban való rendszeres szereplés.

 
Visszataszító jelenség


– A Fideszt támogató polgári családoknál lehet, hogy súrolja majd a jó ízlés határát ez a megnyilatkozás – fogalmazott Farkasné Pocsai Blanka, a Fidesz önkormányzati képviselője, aki szerint természetes, hogy a politikusok közelebb szeretnének kerülni a választókhoz, ám mindig az adott közszereplők értékrendjének és egyéniségének a függvénye, hogy milyen formát választanak. Az emberek sajnos könnyen kategorizálnak és ítélnek, Deutsch Tamásnak pedig a későbbiekben is vállalnia és viselnie kell mindezek következményeit – vélte a képviselő asszony. Véleménye szerint sokkal veszélyesebb és visszataszítóbb az a jelenség, ha egy bulvárújság a politikus tudta nélkül kezd el kutakodni annak magánéletéről, és azt nyilvánosságra is hozza.

Az országos közéleti lapok mellett mindennap belelapoz a bulvársajtóba is Szondi Ildikó. Az MSZP-s képviselő úgy tartja, nem árt tisztában lenni a napi pletykákkal, érdekességekkel. Az olvasók az őszinteséget értékelik, azt viszont kevésbé, ha például valakiről kiderül: kettős életet él. Véleménye szerint Deutsch Tamás avantgárd személyisége „elbírta" ezt a nyílt színvallást. És még pozitívan is hathat az írás, ugyanis az emberek ki vannak éhezve az őszinte megnyilatkozásokra.

Deutsch és a nők

„..Lehet, hogy ez hibám, lehet, hogy bizonyos értelemben erény is, de kétségtelen, hogy a női szépségnek, egy női szív meghódításának úgy 16 éves korom óta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de nem nagyon tudok ellenállni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezzel büszkélkednék. Hogy csapodár és megbízhatatlan lennék? Az első házasságom igen hosszú, mintegy tizennégy évig tartó kapcsolat volt, s ez a mostani is öt évig tartott. Azt nem állíthatom, hogy közben ne lettek volna akár még szerelmi viszonyaim is, de soha nem voltam és nem is leszek az a kérkedő, fasza csávó, aki a hódításait nagydobra verné. Még a legközelebbi barátaim is nagyon keveset tudhattak az ilyen ügyeimről..." (Playboy)

Olvasóink írták

 • 5. titkarno 2008. szeptember 04. 14:09
  „Ezt az egyéniséget nem volt nehéz megőrizni.
  Nem hiszem,hogy polgári neveletetést kellene számon kérni rajta. A zsidóknál ez a fajta viselkedés elképzelhetetlen.Az meg hogy diszkrét lenne és nem adta ki a nők neveit, Hát ... nem is kellett, hiszen köztudottan, többek között a minisztériumi titkárnőjét ejtette teherben, tahát elég világos volt a hölgy neve. Albert Györgyi könyvében is rendesen elmeséli Tomikal perverzitását, szóval sportot csinált belőle a kis FIDESZES politikusunk.”
 • 4. fuj 2008. szeptember 04. 14:01
  „Tomika , ez rendben van, csak ne lennél Orbán Viktor kabinettfőnöke, mert ez bizony ciki,de nagyon. Na a keresztényi fideszes ájhitatról már ne is beszéljünk. persze te nem oda jársz, henem a Dohányu-ban. , talán nem kéne a barátodnak Bayer Zsoltnak annyit zsidozni.Rettenetes visszatetsző ellentétek a vezéretek elveivel.Amikor Gyurcsány a Szulák műsorban szerepelt, tüzet okádáott a jobboldal, most mit okádtok , ezt a hányineg ,fülbevalós fiut remélem kiöklendezi magából a FIDESZ.”
 • 3. soad 2008. szeptember 04. 12:19
  „Szerintem nagyon normális, hogy bevállalta viszont nem adta ki a nőket akikkel összejött tehát korrekt is.Azt meg kár tagadni, hogy bármelyikönk aki férfi és nem mélyen vallásos kihagyná ha olyan nők csábitják el akik hatnak ránk.Nekem ő a legszimpatikusabb politikus, mert meg tudta őrizni az egyéniségét.”
 • 2. Marissa 2008. szeptember 04. 11:28
  „Szerintem tök jó a kép! Nekem tetszik nagyon.
  Mondjuk az, hogy sosem kérkedett a hódításaival, és hogy a legközelebbi barátai is alig tudtak róla..., most meg elmondja ország-világ előtt... Na, ez fura. Akkor most panaszkodik, vagy mi?
  Különben meg nem bírom az olyan pasikat, akik azzal takargatják a jellemtelenségüket, hogy "nem bírok ellenállni a szép nőknek". Hát persze, ez bazi jól hangzik, tök romantikus meg regényes, donjuan-os/casanovás. De azért melyik nő az, aki ezt elviseli jó szívvel? Pfujj...
  Amúgy bírom Deutsch Tamást. De ezt a tulajdonságát hanyagolhatná. :)
  Arra még kíváncsi lennék, mi a véleménye Bayer-ről... De nem veszem meg a Playboyt ezért. :)”
 • 1. CSJ 2008. szeptember 04. 06:50
  „Szerintem pénzzavarban volt, van, a FIDESZ Tamása, és jó pénzért vállalta be a képet a férfi magazin nyitólapján. Ingyen biztos nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakran párjuk hobbijába merülnek bele a hölgyek

Szeged - Sok nő panaszkodik párja pókercsatái miatt, és azt is nehezményezik, ha órákig, napokig nem… Tovább olvasom