Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Magánrendelők kora

Csongrád megye - Miért veszi igénybe a magánorvos szolgáltatásait négyszer több páciens, mint 5 éve? Mi az előnye és a hátránya a közfinanszírozott ellátáson kívüli magánrendelőknek? A szaktárca hogyan vonhatná be a "magánzókat" is az egészségügyet gyógyító programjába?
Délmagyarország / Délvilág hírek A kérdésekre a makói kórház orvosigazgatója, egészségügyi marketingszakértő, 32 éve magánorvosi praxist fönntartó szakember és az első szegedi magánrendelőkből álló cég létrehozója válaszol a Délmagyarország, Délvilág csütörtöki számában. Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 5. t680822g 2011. április 02. 04:24
  „Úgy 12 - 13 évvel ezelőtt voltam egy termékbemutatón, ahol egy Németországból hazatelepült bácsi bizalmasan megmondta, hogy (akkor, kb. 12 éve más volt a Forint értéke), tehát akkoriban a beteg felesége 2 milliós paraszolvenciáért soron kívül kapott vesét... (Szeged)”
 • 4. Kisg 2011. április 01. 07:31
  „Ó, elolvastam az újságban, hogy "az egyetlen hátránya ennek a rendszernek, hogy a szegények számára elérhetetlen". Nos, ez az egyetlen gyakorlatilag kizárja a jellemzően legbetegebb, legkiszolgáltatottabb réteget (munkanélküliek, idősek, hátrányos helyzetűek - nagy részük gyerek -, betegek, fogyatékosok). Mintegy 4-5 millió embert Magyarországon. Hajrá, hadd hulljon a férgese! Előre egy egészséges, elit Magyarországért.
  "Tetszett " még a cikk azon része, amely arról szólt, hogy a TB által finanszírozott beavatkozások (műtétek és diagnosztika) korlátozva vannak. Ezért a több éves várólisták. A cikk szerzője arra viszont elfelejtett kitérni, hogy az alatt az idő alatt, amíg a magyar beteg nyög és szenved, vagy éppen meghal, míg orvoshoz jut, addig külföldi fizetős betegek százait-ezreit látják el az intézmények. Nem a magyar lenne az első, aki itt született, itt fizetett járulékot, itt rokkant bele a munkába, vagy éppen annak hiányába? A magyarországi magyar másodrendűvé vált a rendszer számára: mindenki fontosabb, aki fizetni tud.”
 • 3. macs 2011. március 31. 10:53
  „Miért akarjuk feltalálni a spanyol viaszt? A világon nagyon sok helyen már működik. Az embereknek van biztosítása és ezek a biztosítók szerződnek le az orvosokkal. Nem a paciens fizet, hanem a biztosító.
  Azt sem igazán értem, hogy sokszor több tízezer forintot fizetünk az orvosnak, de a 300 Ft-t, meg a 600 Ft-t felháborítónak tartottuk.”
 • 2. t680822g 2011. március 30. 22:07
  „Lehet, ha letejelsz a magánrendelőben beutal az orvos államilag finanszírozott ellátásba, ahová egyébként az állami rendelőben paraszolvencia nélkül sem jutnál be (ad rá beutalót) még ha az életedbe kerrül sem...”
 • 1. strangerrr 2011. március 30. 21:52
  „Mer az egészség nem üzlet!!!
  Nagyszerű az OEP által nyújtott ellátás!!!
  Ennek a statisztikának meg utánanézünk a KSH-nál:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viadal a jövő operistáinak

Szeged - Minden korábbinál többen, 124-en kerültek be a 7. országos és 2. nemzetközi… Tovább olvasom