Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Magányos cédrust festettek a diákok

Szeged - Különleges múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola 18 tanulója tegnap a Móra Ferenc Múzeumban. A gyerekek, miután megcsodálták a Csontváry-kiállítást, és megismerkedtek a napút festőjének életével, alkotásaival, maguk is palettát és ecsetet ragadtak, hogy megfesthessék saját magányos cédrusukat.
– Csontváry képeinek színvilága nagyon megfogja a diákokat. A tárlatvezetésen elsősorban a napszíneket figyeltük meg, és a gyerekek többféle oldaláról is megismerhették a művészt. A nagyobb monológok helyett inkább hagyom, hogy ők kérdezzenek, így azt tudhatják meg, amire kíváncsiak – mondta Ruszné Rácz Ildikó, a foglalkozás vezetője.

A „kis Csontváryk
A „kis Csontváryk" művei akrilfestékkel, farostlemezre készültek.
Fotó: Schmidt Andrea

A 4–8. osztályos gyerekekből álló csoport azt a feladatot kapta, hogy alkosson önarcképet – fa formájában. Az ihletet a Magányos cédrus adta. A „kis Csontváryk" művei akrilfestékkel, farostlemezre készültek – a legjobbakat ki is állítják a múzeum folyosóján. Eddig bő egy hónap alatt közel 400 gyerek – óvodástól a középiskolásig – fordult meg a tárlathoz kötődő foglalkozásokon, amelyek december 12-éig folytatódnak a szegedi kultúrpalotában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáz van a Wesley-ben:kikapcsolják a fűtést

Ha nem fizeti ki a gázszámlát a Wesley-iskola, kikapcsolják a fűtést a szentmihályi épületében. Tovább olvasom