Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Magára öntötte a benzint, majd felgyújtotta magát egy 82 éves férfi

Zákányszék - Három perc alatt a helyszínre értek a tűzoltók, mégsem tudták megmenteni a 82 éves férfi életét, aki felgyújtotta magát zákányszéki háza udvarán.
 Halálos áramütés

Tragikus munkahelyi baleset történt tegnap délután Mindszenten csatornázás közben. Egy 30 éves baksi férfi vesztette életét, amikor áramütés érte. Információink szerint egy, a kezében lévő, méréshez használt alumíniumrúd érintette meg a magasfeszültségű vezetéket. Munkatársai a szegedi mentésirányítás utasításai szerint próbálták újraéleszteni, amit a kiérkező mentősök 30-40 percig folytattak, sikertelenül – nyilatkozta Túri Mihály, a megyei mentőszolgálat vezető mentőtisztje. A rendőrségtől megtudtuk: a rendkívüli halálesetet foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárásban vizsgálják.

– A háztól pár sarokra lévő kiskertben szedtük a krumplit, amikor meghallottuk a mentőautó szirénáját. Nem gondoltam, hogy épp hozzánk jön. A szomszéd értesített a bajról – mondta könnyeivel küszködve a férfi, akinek a 82 éves apósa tegnap kora délután drámai körülmények között elhunyt zákányszéki családi házukban. A férfi, aki kérte, nevét ne írjuk le, elmesélte: a tragédia idején csak az elhunyt Mihály bácsi és kerekes székes felesége tartózkodott otthon.

– Az én apukám. Semmi vita nem volt – tette hozzá zokogva az áldozat lánya.

Az elhunyt férfi veje elmesélte: a tűzoltók a közelben jártak, 3 perc alatt értek a helyszínre.

– A kerti csapot használták, mert nem a hagyományos kocsival, hanem a katasztrófavédők autójával jöttek. Csak ketten voltak, de egyből siettek segíteni. A mama – az áldozat felesége – azt mondta, férje először az elektromos biciklit locsolta le, majd magára öntötte a benzint. Azt is elmesélte, a tata még szidta is a gyufát, mert nem gyulladt meg elsőre. A mama már nem tudott segíteni, fellobbant a láng – folytatta a megdöbbentő részletekkel a vő. Kiderült: négyen éltek a házban, Mihállyal 20 évig együtt dolgoztak a téeszben.

A tűzoltók már nem tudták megmenteni a 82 éves férfi életét. Fotó: Segesvári Csaba
A tűzoltók már nem tudták megmenteni a 82 éves férfi életét. Fotó: Segesvári Csaba

– Bőrrákos volt, de nem hiszem, hogy emiatt döntött így. Hirtelen ember volt, de ahogy jött a haragja, úgy el is szállt. Nem tudom, most mi vezetett ide – folytatta az áldozat veje. A hatvanas éveiben járó családtag elmondta: az 5 literes benzineskannában mindössze 2 liter üzemanyag maradt.

– A mama nem is hitte el, mi történt. Mire kimondta, hogy „Mit csinálsz, tata?", Mihály már lángokban állt – tette hozzá a férfi. Úgy tudjuk, a tűzoltók megtalálták a gyufát az áldozat mellett. Közel egy óráig tartott a szemle. A rendőrök kikérdezték a családtagokat és a bejelentő szomszédot, késő délutánig helyszíneltek a főúti ház udvarában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kothencz civilbarát önkormányzatot szeretne

Átadta Szeged civil stratégiájának tervezetét Soltész Miklósnak, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárának Kothencz János. Tovább olvasom