Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Magasan vezet a belföldi félpanzió gyógyvízzel

Magasan vezet a belföldi félpanzió gyógyvízzel
A nyugdíjasok tervezik a legtöbb pénzt az idei nyaralásra- egy friss hazai felmérés szerint. Az úti cél nem is annyira számít, mint az, hogy meleg gyógyvíz legyen.
Mennyi pénzt tervez elkölteni idén nyaralásra? Mit kérne ingyen: reggelit vagy internetszolgáltatást? – ezeket is megkérdezte év eleji internetes felmérésében az egyik hazai szállodalánc 6500 vendégétől. A válaszadók háromnegyede belföldön nyaralt tavaly, félpanzióval. Idén átlagosan 150-190 ezer forintot terveznek költeni szabadságuk alatt. Egyre népszerűbbek a belföldi wellnesshétvégék: a válaszadók több mint fele, évszaktól függetlenül, évente többször is elutazik ilyen pár napos pihenésre.

A vendégek döntő többsége, 80 százaléka pihenni vágyik, a fürdőhely kiválasztásakor mégis az a legfontosabb elvárása, hogy meleg gyógyvíz is legyen. Azaz a szállodaválasztáskor korántsem a hotel elhelyezkedése a mérvadó. Mint kiderült, a hazai vendégeknél magasan vezet a személyzet udvariassága mint fő szempont. Ezt követi, hogy legyen termálvíz vagy vízpart a közelben, illetve legyenek wellness-szolgáltatások a szállodában. A felmérésből úgy tűnik, wellnesshétvégére főleg akkor utaznak a hazai turisták, ha találnak hozzá útitársat.

Az elvárások között azt emelték ki a válaszadók, hogy legyen ingyenes internet, de még ennél is többre tartják, ha a szoba ára tartalmazza a reggelit. Legjobban viszont az ingyenes parkolónak örülnek a vendégek. Meglepő eredmény született a rendre vonatkozó kérdésnél. A résztvevők 91 százaléka válaszolta, hogy mindig beágyaz és rendet rak a szobájában, mielőtt elhagyná azt. A szállodalánc arra is kíváncsi volt, mennyire zavarják látogatóit a külföldi vendégek. Ez a többséget hidegen hagyja, és a többség még a gyerekekkel is megengedő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem veszik vissza koszban gyártott terméket

Nem veszik vissza koszban gyártott terméket
Egyik olvasónk többet is vásárolt a Fűszerház-Vitapharma Kft. termékei közül egy szegedi üzletben. Tovább olvasom