Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Magdi anyus szabira megy a sorozatból

Szeged - Nem némul meg örökre, nem gondolkodik a halálon, s nincs elege Magdi anyus szerepéből Fodor Zsókának. A Barátok közt minden lében kanál házmesterét alakító színésznő – aki korábban hosszú ideig a szegedi társulat tagja volt – mindössze nyolc hónap szabadságra megy.
– Rengeteg csodás emlék és kedves ember köt Szegedhez: a keresztfiam, Hrabovszky Gábor, szép szerelmek, a lelkes közönség, barátok. Most, hogy több szabadidőm lesz, a Tisza-parti városba is gyakrabban visszalátogatok – mondta Fodor Zsóka (67), aki tízévnyi Batátok közt-szereplés után több hónapig tartó pihenőre megy. A Magdi anyust alakító színésznőről az utóbbi időben szinte mindennap cikkeztek a lapok. Mióta ugyanis napvilágot látott, hogy a művésznő búcsút int a sorozatnak, az emberek találgatásokba kezdtek. Szalagcímek hirdették: „Magdi anyus a halálon gondolkodik", „örökre megnémul", „szívrohamot kap a féltékenységtől, mert meglátja Vili bácsit egy másik nővel".

– Nyolc hónap szabadságra megyek. Ennyiről van szó, semmi többről. Nagyon sok tervem van, amit az eddigi életvitelem miatt nem valósíthattam meg. Egy éve gondolkodom a pihenőn. Hol rábeszéltem, hol lebeszéltem magamat róla. De rájöttem, már nem leszek fiatalabb, s ha meg akarom valósítani az elképzeléseimet, cselekednem kell – magyarázta Fodor Zsóka. A művésznő új lakásba szeretne költözni. Jelenleg ugyanis egy belvárosi bérházban lakik, de minden álma egy csendes otthon valahol a főváros zöldövezetében. Szeretne angolul tanulni, és elsajátítani, hogyan kell kezelni a számítógépet, az internetet. Tervei közt szerepel az is, hogy könyvet ír, melyben a szegedi éveknek is szánna néhány fejezetet.

Fodor Zsóka imádja Magdi anyus karakterét, de szeretne másra is időt fordítani. Fotó: RTL Klub
Fodor Zsóka imádja Magdi anyus karakterét, de szeretne
másra is időt fordítani. Fotó: RTL Klub

– Harminchat évesen kerültem Szegedre. Tizenhat évig voltam a Szegedi Nemzeti Színház művésze. Nagyon szerettem a várost. Makkosházon laktam egy panellakásban. Imádtam a konyhában ücsörögni a lehajtható asztal mellett. Az egyik fővárosi barátomnál pontosan ilyen van. Amikor nála járok, mindig elfog a nosztalgia – hallottuk a színésznőtől, aki szándékai szerint nem int végleg búcsút a Barátok köztnek.

– Nem csak a lelki feltöltődés miatt van szükségem szabadságra. Hangszálödémával küszködöm, ami a színészek szinte felét érinti. A gégészem azt javasolta, hogy pihentessem a hangszalagokat. Ez viszont azt jelenti, hogy legalább három hétig hallgatnom kellene. Magdi anyusként pedig ugyebár ezt nem tehetném meg. El szeretném oszlatni a félreértéseket: nem a szerepbe fáradtam bele, nem azért megyek szabadságra, hogy végleg elhagyjam a sorozatot! Amennyiben az írók és a producerek azt szeretnék, hogy a 8 hónap szabadság után visszajöjjek, szívesen megteszem. De mivel azt is tudom, hogy nem lehet hozzám igazítani egy produkció működését, akkor sem keseredem el, ha a műsor készítői úgy döntenek, már nincs visszaút, nem kellek – mondta Fodor Zsóka.

Pletykás asszonyság

– Imádom Magdi anyust, annak ellenére, hogy néha megőrülök tőle, és legszívesebben megráznám – mondta nevetve Fodor Zsóka, aki bármerre jár, szabályosan megrohamozzák a rajongók. Egy középkorú nő egyszer azt mondta neki, minden elismerése az övé, hogy egy ilyen ellenszenves szerepet, mint a minden lében kanál, pletykás asszonyé, ennyire szimpatikusan tud játszani.

Olvasóink írták

  • 2. Piki 2009. február 10. 08:23
    „NEM BÍROM A VÉNASSZONYT!!!!!!!!!!”
  • 1. KolompárRómeó 2009. február 09. 20:14
    „De bánt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kamion falja a milliókat

Szeged - A vállalkozásokat terhelő adók és járulékok, a gazdasági recesszió miatt egyre nehezebb… Tovább olvasom