Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Magdi és a többiek

Csongrád megye – Koncertekben erős lesz a hétvége. A JATÉ-ba és a Rongyba is érdemes lesz lenézni.
Séta és hagyományok
Szeged, Napsugaras Tájház, péntek, 16.30

Az alsóvárosi Napsugaras Tájház „Hagyományos mesterségek" címmel foglalkozássorozatot indít, amely során egy-egy kézművesmesterség hagyományát, technikáját mutatják be. Vendég: Gulyás Mária, foglalkozásának címe: Csuhétárgyak.

Alsóvárosi séta
9.00:
Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont és az alsóvárosi Napsugaras Tájház alsóvárosi sétára hívja Önöket. A séta során megismerhetik Szeged legarchaikusabb városrészét, annak épített örökségét és az ahhoz kapcsolódó szellemi örökségünket. A napsugaras házakon kívül felkeresik a Ferences Látogatóközpontot, ahol megtekintik a gyógynövénykertet, a kőtárat, a kerengőt, betekintést nyerhetnek a szerzetesi életbe a kolostorban helyet adó kiállítás révén. A séta során az épített szépségek mellett a résztvevők megismerhetik Alsóváros múltját, népi kultúrájának jellegzetességeit is. A séta időtartama: 2 és fél óra. Az alsóvárosi séta időpontjai: április 4.–október 31., minden pénteken. A séták 9, 11, 13 és 15 órakor indulnak az alsóvárosi Napsugaras Tájháztól. A séta ára: 800 forint. A sétára az alábbi telefonszámon vagy e-mailben kell előzetesen bejelentkezni: tel.: 30/501-2822, e-mail cím: szegedalsovarosi.tajhaz@gmail.com.

Gyilkosság a vacsorán – Interaktív vacsoraszínház
Szeged, Art Hotel, péntek, 19.00

Belépő 4 fogásos vacsorával: 8490 forint.
Előadás címe: Vérkötelékek
Jegyfoglalás: 62/592-888 vagy: andrea@arthotelszeged.hu
Belépőjegy az Art Hotel Szeged recepcióján is váltható a készlet erejéig.A rendezvény időtartama a résztvevők aktivitásától függően 2,5-3 óra.

A vacsora leginkább egy színházi előadással egybekötött vacsora és szerepjáték keverékéhez hasonlítható. A Gyilkosság a vacsorán program alatt, a vendégek asztalonként külön nyomozó csapatokat alkotnak, az idővel és egymással versenyeznek a rejtély megoldásában. Az egyes fogások között zajlanak a kihallgatások és a bűntény felgöngyölítése. Csakúgy ahogy a “Meghívás egy gyilkos vacsorára" című híres filmben, a világ leghíresebb detektívjei nyomoznak együtt, a mi kriminkben a résztvevők lesznek a meghívott detektívek, akik fényt deríthetnek a rejtélyre.

Legyen részese egy rendhagyó élménynek, amit a krimi és a színház, valamint a társasjáték egyesülése biztosít.

Csodás étkek, kellemes hangulat, meglepő fordulatok, izgalmas feladatok, és a vége garantáltan egyedülálló élmény, felejthetetlen szórakozás.

Érkezés: 18:30-tól

Dupla csapatás
Szeged, JATE Klub, péntek, 20:00
Mary Popkids- és Ivan&The Pazarol-koncert
Belépő: Elővételben/SZTE diákoknak: 1200, külsősöknek: 1600 forint.
A koncert után pénTRACK, Dj. Gesbinnel!Hét végi Rongy

április 4., péntek, 19.30
Bötyár Sörhab Parti

április 5., szombat, 22.00
Sardinelli- és Grabanc-koncert.

április 6., vasárnap, 18.00
Mu Színház–Füge Produkció: Karamazov. Utazol egy körülbelül negyvenötezer pados villamoson. Futnak alattad a verszták. Csak bámulsz ki bután a fejedből, nézed a nyírfák táncát a végtelen sztyeppén. A Blahán fölszáll az ördög. Olyan másfél rőf. Jön és néz. És tudod, hogy megfog. Mert nincs jegyed. Egy pópával is megtörtént ez. Aztán elment, és nem találták. De végül megtalálták. Így jár az, aki nem halt meg, de még él. Dosztojevszkij regénye alapján írta: Faragó Zsuzsa, Laboda Kornél és az előadásban játszó színészek.

Eötvös Cirkusz – A nagy kaland Vásárhelyen
Hódmezővásárhely, a Tesco mellett, péntek–vasárnap
Új szuperprodukciót mutat be az Eötvös Cirkusz. Arany Bohóc díjas elefántprodukció, alaszkai farkasokkal bemutatott egyedülálló produkció, indiánok és cowboyok harca, izgalmas lovas show és papagájshow. Előadások: április 4-én (pénteken) 18 óra, április 5-én (szombaton) 15 és 18 óra, április 6-án (vasárnap) 11 és 15 óra. Infóvonal: 30/401-9507; www.eotvoscirkusz.com. A cirkuszpénztár nyitva tartása: 10–18 óra.

Rockabilly-est
Szeged, Alsóvárosi Kultúrház, Kapca Café & Bistro, péntek, 19.00

Fergeteges rockabilly- buli a Kapcában. Merüljön el az 50-es, 60-as években. A hangulatról gondoskodik a Sonny and his Wild Cows, a Huckleberry Guys, DJ Kő és Suhaid.

Tájházi Kincskereső
Szeged, szombat, 10.00
Kézműves XI. A foglalkozáson a gyerekekkel különféle színes spárgákból képeket, asztali társasjátékokat készítenek.

A foglalkozás ára: 400 forint/fő.

Bohémélet
Szeged, Belvárosi mozi, szombat, 18.55

Puccini: Bohémélet. La Bohéme – operaközvetítés. Rendező: Franco Zeffirelli. Műsoridő körülbelül 3 és fél óra, vezényel: Stefano Ranzani. Szereposztás: Anita Hartig (Mimi), Susanna Phillips (Musetta), Vittorio Grigolo (Rodolfo), Massimo Cavelletti (Marcello), Patrick Carfizzi (Schaunard), Oren Gradus (Colline).


A deszkákon

Szegedi Nemzeti Színház
Péntek, 10.00 és 14.00:
Ágacska
Szombat, 18.00: Ágacska

Kisszínház
Péntek–vasárnap 19.00:
A hülyéje

Kövér Béla Bábszínház
Péntek, 10.00:
Rév Fülöp
Vasárnap, 13.00: Rév Fülöp

A Bohémélet a világ egyik legnépszerűbb és a Pillangókisasszony után Puccini leggyakrabban játszott operája. A librettó – Puccini jó érzékét mutatva – Henri Murger párizsi bohémekről szóló korabeli bestsellere nyomán készült. Az Arturo Toscanini vezényelte 1896-os ősbemutató óta töretlen a mű sikere, nincs a világon operaház, ahol ne mutatták volna be. A Metropolitan történetében legtöbbször megszólaltatott operát, az élethabzsoló ifjú művészek vidámsággal és tragikummal teli életét színpadra varázsoló Bohéméletet izgalmasan fiatal szereposztásban, Franco Zeffirelli klasszikus rendezésében, a kiváló olasz dirigens, Stefano Ranzani vezényletével láthatjuk. A lángoló szenvedélyű Rodolfót olyan énekes alakítja, aki kisgyerekkorától erre a pályára készült. Vittorio Grigolo kilencévesen került be a Sixtus-kápolna gyermekkarába, tizenhárom évesen pedig már abban a Tosca-előadásban is szerepet kapott, amelyben Pavarotti vitte a prímet. Grigolo ekkor érdemelte ki az Il Pavarottino („kis Pavarotti") titulust. A gyertyaláng életű, halálosan beteg lányt, Mimit Anita Hartig alakítja, aki ezzel a szereppel debütál a Metropolitanben. A fiatal szoprán karrierje álomszerű: szinte egyik napról a másikra jutott el az erdélyi Besztercéről New Yorkba.

Rúzsa Magdi-koncert
Szeged, IH Rendezvényközpont, szombat, 19.00

Rúzsa Magdi Artisjus-díjas énekesnő pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany- és platinalemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az eurovíziós dalverseny 9. helyezettje és szerzői különdíjasa volt. 2013-ban a Szerelem című dala nagy sláger lett.

Jegyár: 4700 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nap, eső, felhő

A hétvége időjárásának fő motívumai ezek, ebben a sorrendben. A szavazáshoz mindenesetre nem lesz rossz idő. Tovább olvasom