Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Magyar–román együttműködés

Mórahalom - 74 önkormányzat részvételével alakult meg a „Banat – Triplex Confinium" Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás.
A szervezet magyarországi (Bács-Kiskun és Csongrád megyei) és romániai (Temes megyei) településeket, községeket tömörít, célja a határokon átnyúló együttműködési lehetőségek kihasználása, a perifériára szorult határtérségek dinamizálása. Elsősorban az agrárinnováció, a megújuló energiaforrások kiaknázása, az infrastruktúra, valamint az oktatás-képzés területén kíván fejlesztési stratégiákat kidolgozni. Szombaton tartották a szervezet elnökségi ülését az Aranyszöm Rendezvényházban: Barsiné Pataky Etelka kormánybiztos a Duna-stratégia intézkedéseinek megvalósításáról, Csókási Eszter, a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság ügyvezetője az EU-elnökség alatt felmerülő feladatokról beszélt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összebújós szerelmes filmek romantikus estékre

Összegyűjtöttünk 10 szerelmes filmet, amik ideálisak egy romantikus estére. Vidámak, szomorúak, meghatóak és kedvesek. Önnek melyik a kedvenc szerelmes története? Tovább olvasom