Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Magyar Anna: félinformációk alapján alakult ki a hisztéria

Szeged – A jövő évi uszodai költségekre fordítja a Hallássérült Gyermekekért Egyesület a Magyar Anna által felajánlott támogatást. A közgyűlés elnöke azt mondta, már átutalta a pénzt az egyesületnek. Beszélt arról is: az AER Azori-szigeteki közgyűlése szakmailag indokolt volt.
– A szakmai út teljes mértékig indokolt volt, de tévinformációk, részinformációk alapján valamilyen hisztéria alakult ki a témakör körül – mondta lapunknak Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés fideszes elnöke az Európai Régiók Gyűlésének (AER) Azori-szigeteken tartott közgyűlésével kapcsolatban. A kérdésre, hogy ha indokolt volt az út, akkor miért jótékonykodnak a megyei elnökök, elmondta: mivel az országnak olyan a gazdasági helyzete, hogy nem mindenki tudja a dolog szakmai oldalát látni, valamint a karácsonyi időszakhoz is illeszkedve, ezt helyes lépésnek gondolták. „Nem szoktam reklámozni, de minden évben sokféle módon veszek részt jótékonysági akcióban" – tette hozzá.

Magyar Anna elmondta: Magyarországnak a romastratégia kiemelt témaköre volt a soros EU elnökség alatt is, az AER ülésén pedig többek között a Borsod megyei közgyűlés páneurópai romastratégia című javaslatát is megvitatták.

– Tudomásom szerint ez az első, de az utóbbi 5 évben biztosan az első olyan alkalom, amikor magyar javaslat a közgyűlés elé került – mondta. Hozzátette: a vezetőség döntése, hogy hol szervezi az éves közgyűlést. „Ez úgy szokott történni, hogy a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége keretében megyünk, ők veszik a repülőjegyet és úgy tudom, hogy ők fizették a szállást is. Úgy tudom, hogy nem volt drága."

A kérdésre, hogy mindeni ugyanakkora összeggel jótékonykodik-e, Magyar Anna azt mondta, a többiekkel nem foglalkozik, de a Hallássérült Gyermekekért Egyesületnek múlt héten már átutalt egy nagyobb összeget – pontos számot nem akart mondani.

Érdeklődésünkre, hogy Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét sikerült-e meggyőzniük a megyei elnököknek az út szakmai jelentőségéről, így válaszolt:

– Úgy gondolom, hogy igen. De Lázár János is először nyilatkozott, még mielőtt a hátteret ismerte volna. Ő is azt az oldalát látta, amit a szenzációhajhász sajtó kiragadott, hogy hol volt a közgyűlés.

A Jobbik kritikájára így reagált: azért is érdekes a képviselők reakciója, mert nyilvános volt az utazás. – A közgyűlés munkatervét ezért módosítottuk, külön előterjesztés szólt róla, hogy megyek az AER közgyűlésre, ahol szavazok. Nem is értem, hogy a képviselők miért nem olvassák el azokat az előterjesztéseket, amelyekről döntünk. Van egy közmondás: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. A Jobbik felszólításának – mondjon le a közgyűlés vezetéséről – nem tesz eleget, szerinte akkor kellene lemondania, ha az AER-tagságot a megye nem venné komolyan, nem végezne a szervezetben munkát, és nem használná ki a tagság előnyeit.

– A 2012-es uszodai költségekre szeretné költeni a Hallássérült Gyermekekért Egyesület azt az összeget, amelyet a közgyűlés elnökétől kapnak – mondta Horváth Norbert, az egyesület vezetője, aki kérte: az ügy körüli vitából hagyjuk ki őket, az ő szempontjuk az, hogy a gyerekek számára fontos programra tudják fordítani a pénzt. Az éves uszodai költségük egyébként 200 ezer forint.

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. maros50 2011. december 13. 22:54
  „109.A ködben álló embernek nem is akarom elmagyarázni az önkormányzatok működését.”
 • 112. delgadopapa 2011. december 13. 20:53
  „icamama, az emberi tényező félelmetes tud lenni egy egy dologban... nem látnak tovább az orruknál... ezért lehettek a szocialisták eddig urak a mi verítékünkön... mert pillanatnyi adalékokkal ki lehet szúrni a szemünket... semmi baj. Majd rájön mindenki maga idejében...”
 • 111. tatár 2011. december 13. 20:44
  „105. theseus 2011.12.13. 15:59
  Hajdúhadházon vagy Olaszliszkán még olcsóbb lett volna a buli, bár oda Anna néni valszeg delegált volna valakit maga helyett. Legalább hozott néked szuvenírt?:-)”
 • 110. tatár 2011. december 13. 20:42
  „113. icamamaszeged 2011.12.13. 20:10
  Ezt komolyan gondolod? Viccnek kicsit durva lenne.:-)”
 • 109. icamamaszeged 2011. december 13. 20:10
  „még mindig csak a szitokáradat megy ahogy valaki írta. Miért nem lehet elfogadni, hogy jó szándék is van a földön meg őszinte segíteni akarás? Bár mindenki ilyen adakozó lenne mint Magyar Anna...”
 • 108. DMagóg 2011. december 13. 19:46
  „Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége 1 fő, Borsod megyei közgyűlés 1 fő. Ennyi! Nem 12 !”
 • 107. mazsolaszolo 2011. december 13. 19:44
  „Annuska drága, kik szoktak előszeretettel félinformációlat adni? Azok, akik másokat manipulálnak. Úgyhogy ez öngól volt. Jó nagy.”
 • 106. hvcs78947 2011. december 13. 19:44
  „Panni kit vitt?”
 • 105. nemsemmi 2011. december 13. 19:36
  „104.maros: ne próbáld elhitetni,hogy az általad sorold támogatásokat M.A. saját spórolt pénzén osztogatta az arra érdemes romáknak... Egy testület feje ő, és ez a testület (vélhetően demokratikusan) szavazhatta meg az általad említett támogatásokat. Vagy az egész hozzászólásod - elszólás?! Ő támogatta.ő rendezte,ő alapította,ő hozta létre...?! Ilyen despota lenne?!És azért, mert nagyszülő, miért ne akarna megragadni ilyen vissza nem térő lehetőséget egy kis nyaralásra, KÖZPÉNZEN? Azért, mert itthon taknyos őszi idő van, ott ehhez képest bizony nyár van:)”
 • 104. picipest 2011. december 13. 19:32
  „Na, még a végén megmagyarázza nekem ez a nő, hogy feltétlenül el kellett tazni erre a konferenciára az Atlanti -óceán közepére.Roma stratégia..na ne röhögtessenek már..A Vas-megyei kollégája kibökte, hogy a feleségét is vitte, természetesen a saját pénzükből. Pofátlan, hazudozó, tolvaj banda, takarodó!!!!”
 • 103. macs 2011. december 13. 16:25
  „105. theseus,
  nem érted, hogy a hozzáállással van baj. Amennyiben kiállnak a köz elé és tartanak egy beszámolót, senkinek se lett volna egy szava se. De amikor szinte ugyanazok akik, most MA-t védik, BL fejét követelik, bár ő saját pénzén ment Jordániába nyaralni, akkor nincs miről beszélni.”
 • 102. theseus 2011. december 13. 15:59
  „A hisztizők továbbra sem értik, hogy ez nem nyaralás volt - már csak azért sem, mert tél van. Szezonon kívül az ottani szállodák jóval olcsóbbak, mint bármelyik nívósabb európai. Bécsben vagy bármelyik európai nagyvárosban sokkal drágább lett volna megfelelő helyszínt találni.
  Aki még soha életében nem járt külföldi konferencián, annak fogalma sincs arról, hogy ott munka folyik, amire már előre fel kell készülni.
  Sokkal egyszerűbb otthon lógatni a lábat, és irigykedni arra, aki dolgozik.”
 • 101. maros50 2011. december 13. 15:45
  „96.Kedves suhym!
  Hát persze, minden ember nem tudhat mindent.A sajtó nem minden esetben közöl írást a romákról.Egyet állíthatok,hogy Magyar Anna többet tett a romákért az elmúlt 5 év alatt mint az előző elnökök együtt véve.A teljesség igénye nélkül a sajtóban is megjelent,hogy roma főiskolásokat,egyetemistákat ösztöndíjban részesítette.
  A munkanélküli roma diplomásokat álláshoz juttatta.A diplomások konferenciájának megrendezését támogatta.Pályázati alapot hozott létre a romák, kulturális,oktatási,foglalkoztatási programjainak megvalósítására, ez is a sajtóban nyilvánosságot kapott.Nem szerencsés elverni a port Magyar Annán aki sokat tesz a romákért.
  Gondolod,hogy koránál fogva akinek unokája van dőzsölni ment a szigetre?,mert én nem gondolom.”
 • 100. Zember 2011. december 13. 15:37
  „101. fefeegy:
  "Az ember olyan csimpánz, aki seggrészeg lesz a hatalomtól" (Kurt Vonnegut, mielőtt elvisz a Gondolatrendőrség)”
 • 99. theseus 2011. december 13. 15:33
  „Az AER nyugat-európai küldötteinek valószínűleg fogalmuk sem volt a M.o-on kialakult cirkuszról az üggyel kapcsolatban. Ha mégis értesültek róla, valószínűleg akkor sem értik. Nehéz mit kezdeni ezzel a balkáni irigységgel.”
 • 98. fefeegy 2011. december 13. 13:57
  „Én azt mondom, hogy nem ok nélküli a "hisztéria". Az egyik fideszes "nagyágyu" azzal magyarázta a nyaralást, hogy megszokták, hogy eddig igy volt. Arra viszont nem gondolt, hogy azért kaptak kétharmadot, hogy ezután ne legyen igy. Ha a buta emberek hatalmat kapnak, azonnal diktátorok lesznek!!!”
 • 97. DMagóg 2011. december 13. 12:46
  „Ésszerűség, célszerűség, szükségszerűség
  Ésszerűség: Ennek határát már a szervezők túllépték a helyszín megválasztásával, bár egy (Léggömb Hámozó Gyűlés) évzáró bulijához méltó hely.
  Célszerűség: Az itt benyújtott javaslat vitája megtörtént korábban, már semmi beleszólás nem volt. Akkor?
  Szükségszerűség: Az ajánlás ajánlásának megszavazására sem volt semmi (meghatározó) befolyásunk. Akkor?
  Két- vagy többoldalú kapcsolatfelvételekről, tárgyalosokról, tapasztalatcserékről sem hallani semmit.

  Aki a jövőben ilyen tisztséget vállal, gondolja meg jól, mert a választók a tetteiket ilyen és hasonló fröcsögésekkel kérik rajtuk számon! Ne vállalják, ám ha mégis, akkor mondjanak le, ha védhetetlen az álláspontjuk!”
 • 96. Zember 2011. december 13. 12:09
  „Tisztelt Elnök Asszony!
  Nem "hisztéria". Elszámoltatás, amellyel a KÖZpénzből fizetett, KÖZszereplő az őt magas polcra helyező KÖZnek tartozik, álmából fölkeltve is.”
 • 95. macs 2011. december 13. 11:15
  „91. maros50,
  ha a szomszéd kutyája lopja el a húsit, akkor az tolvaj, ha mi kutyánk akkor nem probléma? Miért a kettős mérce?”
 • 94. hvcs78947 2011. december 13. 10:37
  „Ja, és mielőtt elkezdtek engem kommunistázni (mert szerintetek aki nem ért veletek egyet, az csak komcsi lehet) nem vagyok az :)”
113 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyhalott lett, mire eljutott a klinikára

Két és fél óra alatt két mentővel került be a szegedi klinikára egy férfi, aki Pusztamérgesen szenvedett súlyos balesetet. Tovább olvasom