Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Magyar Anna kirúgná az ópusztaszeri emlékpark igazgatóját

Ópusztaszer - Le akarta váltani tegnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Kht. igazgatóját Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke. Mivel a kht. tulajdonosai közül nem volt jelen mindenki, most nem tárgyalhattak erről az ügyről. Horváth Gábort 2007 februárjában választották igazgatóvá, pályázat nélkül.
Már nem élvezi a megyei közgyűlés elnökének bizalmát az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Kht. ügyvezető igazgatója. Erre lehet következtetni abból, ami a közhasznú társaság tegnapi taggyűlésén történt. A tulajdonosoknak eredetileg Horváth Gábor ügyvezető igazgató küldött meghívót kedd délelőtt tízre, elsősorban azért, hogy döntsenek a kht.-nak nyújtandó tagi kölcsön ügyében. Megírtuk: a park nehéz helyzetbe került, ezért a többségi tulajdonos megyei önkormányzat közgyűlése 30 milliós tagi kölcsönt szavazott meg számára, ezt azonban a kht. taggyűlésének is jóvá kell hagynia.

Pénteken azonban a tulajdonosok kaptak egy másik meghívót is: ebben Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke arról informálta őket, hogy napirendre vetet egy másik témát is, ez pedig az igazgató felmentése és a posztra kiírandó pályázat. A szabályok szerint sürgősséggel csak úgy lehet dönteni egy ilyen előterjesztés ügyében, ha minden tulajdonos megszavazza. A tegnapi taggyűlésen azonban Magyar Anna mellett csak Ópusztaszer polgármestere, Makra József és Solymos László szegedi alpolgármester képviselte a tulajdonosokat: nem jött el az állam megbízottja, sem a Feszty Körkép Alapítvány, az Inter-Európa Bank és a Magyarok Világszövetsége képviselője. Az igazgató fölmentéséről így nem lehetett most dönteni.

Pályázat nélkül

Horváth Gábort pályázat nélkül, 2007. február 2-án választották igazgatóvá azon a taggyűlésen, amelyen Nagy Lászlót – aki a parkot a kezdetektől, veszteség nélkül vezette – leváltották. Akkor ezzel a napirendi ponttal időben ment el a meghívó, így a többségi tulajdonos megyét képviselő Magyar Annának még egy szavazatot kellett megnyernie, hogy szándékát keresztülvigye. Végül Ópusztaszer polgármestere állt a megye mellé – a többiek nem támogatták a vezetőcserét.

– Az ÓNTE Kht. rossz gazdálkodásának okairól már az előző közgyűlési ülésen is szó volt, mint ahogyan a tulajdonosi testület mai ülésén is – erősítette meg információinkat Magyar Anna. – Mivel számunkra nagyon fontos a történeti emlékpark, arról döntöttünk, hogy 30 milliós tagi kölcsönnel segítünk a likviditási problémákon. Amennyiben a rossz gazdálkodásnak személyi okai is vannak, le kell vonnunk a konzekvenciákat, és ha kell, a tulajdonosnak meg kell hozni a szükséges személyi döntést is. A mai taggyűlésen is ezt az álláspontot képviseltem.

Horváth Gábor a történtekről csupán annyit mondott lapunknak: az elnök asszony a 2007-es év veszteségét kifogásolta, de sajnos nem hajlandó tudomást venni az idei év eredményeiről. Solymos László szegedi alpolgármester – aki Szegedet képviseli a taggyűléseken – tegnap azt mondta, most bebizonyosodott, hogy politikai döntéssel nem lehet egy ilyen intézmény élére vezetőt választani. – A parkot tönkretették, ennek pedig most anyagi következményei vannak – véli Solymos.

Olvasóink írták

 • 20. Bakosandrás 2008. december 18. 17:20
  „Kedves nagyi8!
  Szeretném felhívni a figyelmét a DM papíralapú változatára, amelyben a cím: Menesztenék az ÓNTE igazgatóját. Ez volt az eredeti cím, az online-szerkesztő valószínűleg azért választotta a kirúgást, mert konkrétabbnak gondolta. Az is. A megyei önkormányzat és háza tája évek óta az én szakterületem az újságnál. Most sem azért írtam és írok erről, hogy a jobboldalt piszkáljam, ha figyelmesen olvas, egy szó sincs a cikkben Fideszről, se jobboldalról.
  Amikor a baloldal leváltott a megyén, azt is megírtam, jegyzetben is.
  A stílusomat, íráskészségemet és amikor megírom, a véleményemet persze lehet minősíteni, de a talpnyalót kikérem magamnak.
  Azt pedig, hogy ugyanolyan, egybe kell írni.
  Kedves Szablya!
  Ha számolta, többször írtam arról, hogy a megye régóta várja a felújításra elnyert pénzt, megírta az újság, hogy a park nemzeti összefogásra szólít fel a körkép megmentése érdekében. Azt hiszem, a park nagyobb nyilvánosságot kapott, mióta Horváth Gábor az igazgató, mint a korábbi időkben. Azt viszont nem tehetjük meg, hogy nem írunk egy ilyen esetről.”
 • 19. szablya 2008. december 18. 10:29
  „1. A Fidesznek már rég el kellett volna távolítania Anna asszonyt, aki nem méltó, hogy a párt égisze alatt "fusson".
  2. Jó lenne már, ha a Horváth Gábor igazgató urat békén hagynák. Azért akarják eltávolítani, mert ő nem egy báb, mert ő fontosnak érzi, hogy az Emlékpark azzá váljon, aminek már rég válnia kellett volna. Horváth úr már többet tett Ópusztaszerért, mint az előző vezetés egész ideje alatt. Az a baj, hogy akinek van Istene, hite, ezáltal gerince, attól hamar meg akarnak szabadulni...Remélem, ő nem hagyja magát. Szerencsére sokan vagyunk, akik támogatják őt! A Délmagyarban megjelenő cikkek pedig nagyon sokszor minősíthetetlenek több szempontból is... Egy óvodás jobb fogalmazást ír Bakos úrnál...”
 • 18. nagyi8 2008. december 18. 08:10
  „Végre ismét talált egy témát Bakos, hogy a neki illő alpári stílusban írjon a jobboldalról.

  Mert ugye Magyar Anna nem mondta, nem mondhatta, hogy ,,kirúgja", hanem legfeljebb leváltja.

  Csak nézzék meg, mennyit váltott le a baloldal! Akkor bezzeg a talpnyaló nem jött ilyen cikkekkel.

  Persze a Bakos is oda húz, ahonnan a pénz fúj.

  Gyenge karakter, gyenge (újság)írási képességekkel.
  Ugyan olyan, mint ahogy a barátai az ország gazdaságát és politikáját ,,elkúrták" (GY.F.)”
 • 17. robinhood46 2008. december 18. 06:35
  „A hiba a vezetésben van általában. Egy Magyar Anna esetén komoly elvárások vannak a vezetővel . Egy ilyen emberrel sokáig egy komoly ember nem tudna együtt dolgozni. Dondongónak javaslom, hogy próbáljon meg egyszer a volt igazgatóval Nagy Lászlóval beszélgetni. Nagy Lászó egy komoly, a kulturában, gazdaságban jártás értelmes ember, aki korábbi munkahelyein is igen jól teljesített. Látni fogja, hogy Nagy László más kategória, mint Magyar Anna. Egy Magyar Annával csak egy Paprika Jancsi tud, vagy hajlandó együtt dolgozni. Amikor a Parkban nagy látogató-hullám elvonult, kevesebb a látogató, meg kell dolgozni minden fillérért, kevés nemzeti-keresztény- magyar (Anna) elkötelezettség. Persze ezek nem kizáró okok, ha van tehetség, szorgalom, hozzáértés”
 • 16. Lyoola 2008. december 18. 01:10
  „Csatlakozva az előző hozzászóláshoz. Ami eddig sem volt kétséges, Nagy László sikeresen vezette a parkot, csak hát nem volt az elnökasszony embere. Azért ennyi idő távlatából is gratuláció Nagy László, aki szépen felépített valamit, ami lehet hogy rövidebb idő alatt rombolható le.

  Ej, milyen messze vagyunk még attól, hogy egy ilyen posztnál a szakmaiság döntsön és ne a politika.
  Lehet, hogy ez soha nem valósul meg.”
 • 15. aranka2 2008. december 17. 22:11
  „Nagy László jól vezette a parkot, ez a mostani fickó politikai kinevezett volt: jött a fidesz, a pincétől a padlásig új, politikailag megbízható ember kellett nekik. Furcsa, hogy cikluson belül kiderült: szakértelemre is szükség volna. Tojok az egész politikailag megbízható bagázsra, Magyarostul mindenestül..”
 • 14. FaciaNegra 2008. december 17. 20:45
  „Kedves "dondongo"!

  Ez jo!!

  Ha en ma Magy.o.-on elnek, habar egy idösebb ember vagyok, tudod hova lepnek be??

  A "Fiatal Alkotok Szövetsege"-be!

  A FASZ-ba.

  :-))))”
 • 13. csutka 2008. december 17. 20:23
  „Csak a pályáztatásnál nézze meg a képesítést is Pannika.Úgy ne járjon mint a nagymágocsi szoc otthonban. Az új intézményvezető kinevezése után derült ki nincs meg a képesítése.De valahonnan oda is került egy rokon.Kinek is a rokona?”
 • 12. dondongó 2008. december 17. 20:03
  „Lépjen be a kirúgandó igazgató azonnal az MSZP/SZDSZ-be (az MDF is jó), és mindjárt más lesz a leányzó fekvése...”
 • 11. mugri 2008. december 17. 20:00
  „70 százalék felett lesz idén az államadósság
  Index - ugyelet@mail.index..hu
  | 2008. 12. 17., 17:55 | Frissítve: 1 órája
  Az eddig gondoltnál lényegesen magasabb államadósság, kisebb infláció, enyhébb deficitcsökkentés - ezeket foglalja magában az új konvergenciaprogram, amelyet a kormány két napon belül elküld Brüsszelbe.
  Idén 70 százalék felett lesz az államadósság GDP-arányos mértéke, jövőre pedig még tovább növekszik - többek között ezt tartalmazza a frissített konvergenciaprogram, amelyet a kormány még a hétvége előtt elküld Brüsszelnek´
  Mégg szörönccse hogyan ammi idelentebb bünn, azz odfönntebb mög errény nomög jópontt, he-he”
 • 10. kakoszeged 2008. december 17. 19:47
  „tapsi!
  Először is: az "iron lady" nagyon tetszik!
  Másodszor: azt nem tudtam, hogy saját maga b@szott mellé a cimbalmon.
  Mea culpa, amennyiben...viszont azzal a munkásságával igenis egyet értek, hogy a sikkasztók (lsd: Múzeum) ellen fellép és nem hagyja annyiban!

  Szerintetek tényleg odacsapott a főjegyző csajnak? Mert Ilonka állítólag rém érzékeny és könnyen elbőgi magát. Nem lehet, hogy annak idején nem is volt saller csak egy nagyobb kiabálás?”
 • 9. radenko 2008. december 17. 19:44
  „Magyar Annát kell kirúgni, mert semmihez sem ért.”
 • 8. FaciaNegra 2008. december 17. 19:42
  „Hogy valtozik az idö!

  A megyehazan, a 60-as evek vegen, a 4.-ik emeleten, ha a paternoszterböl kilepünk, balra akkor a
  Földmerö Hivatal (Geodezia) volt.
  Ott dolgoztam.

  Ma ott bunyomeccseket, Wrestlinget tartanak?!
  :-)))

  (Üdv. Parizsbol!).”
 • 7. FaciaNegra 2008. december 17. 19:19
  „Tudom mar, ertek mindent!

  Bunyos Panni ezzel teszi jova, hogy pofanvagta a föjegyzönöt a nyaron!
  ( Ö lesz az uj igazgatonö!)
  Igy megy ez a megyehazan.
  :-)))”
 • 6. tapsi 2008. december 17. 19:19
  „Azzal szerinted semmi gond nincs, hogy PÁLYÁZAT NÉLKÜL Magyar Anna nevezte ki a "lopó csaló hazugot"?! Nem véletlen az ő embere, szerinted?! kakoszeged... Magyar Annának már rég távoznia kellett volna, és hiteles, polgári vezetést kellene adni a megyének, nem egy homoki szél által idefútt liberális iron ladyt...”
 • 5. kakoszeged 2008. december 17. 19:02
  „Haló! Azzal semmi gond sincs szerintetek, hogy előzőleg nem volt veszteséges, csak amióta PÁLYÁZTATÁS NÉLKÜL odakerült egy akárki, azóta tönkre is ment a park?
  Semmi gond Magyar Annával! Csak a sikkasztó. lopó, csaló, hazugokat üldözi! További sikeres munkát Elnök Asszony!”
 • 4. tüsök 2008. december 17. 18:48
  „Kell a hely a rokonának.”
 • 3. JungHeinrich 2008. december 17. 18:34
  „...a múltkori eset óta biztos felszívta magát a mi PannKrátorunk,csak nem bír magával.”
 • 2. imola5 2008. december 17. 17:56
  „Már rúgni is tud ?”
 • 1. FaciaNegra 2008. december 17. 17:50
  „Bunyos Panni megint ringbe szallt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két Attilával versenyez Csonka Pici Szombat esti lázban

Szeged - Gőzerővel próbál a Szombat esti láz hétvégi szuperdöntőjére Czene Attila és Csonka András.… Tovább olvasom