Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Magyar Anna marad

Szeged - Kiállt Magyar Anna mellett a Fidesz megyei választmánya. A közös álláspont hosszú vita után, titkos szavazással alakult ki. Ám az ellenzők most nem titkolták véleményüket: például Lázár János vásárhelyi polgármester szerint nem a józan ész győzött.
Várhatóan határozatképtelen lesz a megyei közgyűlés ma reggeli rendkívüli ülése. Pedig a napirend szerint most döntenének a megyeházán történteket kivizsgáló bizottság felállításáról. A Fidesz-frakció azonban tegnap délután ülést tartott, és úgy foglalt állást, hogy Magyar Anna elnök és Csonkáné Balda Ilona főjegyző összetűzésének tisztázása nem a közgyűlésre, hanem a két érintettre tartozik, vagy a bíróságra. A döntést követte a Fidesz megyei választmányának ülése, amely Szegeden, a Victor Hugo utcai pártirodán kezdődött nem sokkal este hat óra után.

Lapunk munkatársait nem engedték be, de az ülésre érkező politikusok néhány szót azért elejtettek az ajtó előtt, ezekből kiderült, nagyon különbözőképpen vélekednek a történtekről. Az üvegajtón kívülről az látszott, hogy Magyar Annát követően sokan elmondták véleményüket. A megbeszélés két és fél órán át tartott, és végül a körbejáró, tapétával borított papírdoboz látványából a kívülálló arra következtethetett: titkos szavazás zajlik. Ennek eredményéről Farkas Sándor megyei elnök tájékoztatta munkatársunkat.

Magyar Anna a szavazás után. Fotó: Schmidt Andrea
Magyar Anna a szavazás után. Fotó: Schmidt Andrea

– A választmány a megyei közgyűlésben kialakult helyzetet és a frakció munkáját értékelte, gyakorlatilag jóváhagyta a képviselőcsoport délutáni döntését – mondta Farkas Sándor.

– Vitatkoztunk. De végre volt egy olyan alkalom, amikor kicsit politizálhattunk, megbeszélhettük a gondjainkat, a megoldandó feladatokat. Az derült ki számomra, hogy szegedi tagjaink nem ismerik úgy a megyei közgyűlés működését, mint a megye többi településén élők, ezért a megbeszélést egy tájékoztatóval kellett kezdenünk. A titkos szavazáson végül többséget kapott a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának álláspontja. Ez azt jelenti, a választmány is úgy foglal állást, hogy ami történt, nem politikai esemény, és arra a két emberre tartozik. Nekik kettejüknek kell tisztázni a felmerült problémákat. Többségi döntés született, tehát vannak olyan választmányi tagok, akik szerint az esetnek lehet politikai hatása – sajnos, szerintem is ez a helyzet.

Volt olyan pillanat, amikor az ablakon át úgy látszott, hogy Magyar Anna gondterhelt. Fotó: Schmidt Andrea
Volt olyan pillanat, amikor az ablakon át úgy látszott, hogy Magyar Anna gondterhelt. Fotó: Schmidt Andrea

A párt múlt szerda óta hivatalosan nem nyilvánított véleményt az esetről. De azt lehetett tudni, hogy sokan a Fideszben is arra számítanak, Magyar Anna távozik. A mostani bizalmi szavazás után a többséggel szemben alulmaradt csoport most már határozottan nyilvánított véleményt. Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester lapunknak azt mondta: – Sajnos nem a józan ész győzött: beláthatatlan következménye lesz annak, hogy a helyzet normális megítélése kisebbségben maradt. A Fidesz ott folytatja, ahol 2002-ben Szegeden abbahagyta.

Az ajtón kilépő, szemlátomást megkönnyebbült Magyar Annát arról kérdeztük, elmegy-e ma arra a rendkívüli közgyűlésre, amelyet ő hívott össze. Azt mondta, ott lesz.

Arra járt a főjegyző

Miközben zajlott a Fidesz választmányi ülése, az iroda előtt elsétált a szerdai eset másik érintettje, Csonkáné Balda Ilona főjegyző. Azt mondta, az édesanyjánál járt, most hazafelé tart. Munkatársunk megkérdezte tőle, részt vesz-e a mai közgyűlésen. Azt felelte, természetesen igen.

Olvasóink írták

109 hozzászólás
 • 109. Evelyn_26 2011. március 14. 12:19
  „Anna azóta is osztja az észt.”
 • 108. Egy vezető 2008. október 08. 06:07
  „Szerintem az eset nem politikai kérdés. Egy vezető sincs arra feljogosítva, hogy ilyen módon intézze az ügyeit a beosztottjával.

  Az természetes, hogy vannak viták, de a vezető soha nem engedheti meg magának azt, hogy a beosztottját megalázza, megsértse. Más a hatalom és más a vezetői feladat. Ilyet csak a hatalom tehet.

  Ha a Főjegyző Asszony nem hajtott végre egy feladatot, vagy elvárást, miért nem adta neki írásba az elnök, és ha akkor sem hajtja végre, lehetett volna szerintem eljárást kezdeményezni ellene, de nem vitába, veszekedésbe belemenni.”
 • 107. benq 2008. október 05. 19:11
  „http://mrahalom.myminicity.com/ind”
 • 106. villám 2008. október 05. 16:37
  „1 vélemény (62.)!
  "hivatali tisztségében és emberi kapcsolataiban az emberi méltóság feltétlen tiszteletben tartása mellett járjon el, munkatársaival szemben legyen szolidáris, segítőkész és együttműködő, kollegiális kapcsolatait hassa át a tisztelet és megbecsülés."

  És ez Magyar Annára nem vonatkozik????”
 • 105. gitike 2008. október 04. 20:18
  „Sajnos eltudom kepzelni, hogy elobb-utobb tisztazatlan okokbol az orszag nepe is osszeverekedhet, de ki hoz majd igazsagot?”
 • 104. macilaci 2008. október 04. 09:53
  „"""95. hozzászólás Joghézag 2008.10.03. 22:31
  Nem "firkász" írta, hanem olvasó, aki cenzúrázatlanul szeretne tájékozódni.
  Elkeserítő, hogy egyesek arra is rájöttek, hogyan lehet egymás nicknevével írkálni. Eszembe nem jutott volna más nincknevét kipróbálni. Hiszen ez a fórum arról szól, hogy tönkre tettek egy embert, aki nem ezt ""
  Egyetértek !
  Akik visszaéltek mások nick-nevével(is)pofátlan,gerinctelen,agresszív jobboldali gondolkodásúak.Összetévesztik a "radikális" és az"agresszív"valamint a gátlástalan szó jelentését!Önigazolásra....”
 • 103. macilaci 2008. október 04. 09:46
  „90. hozzászólás Hammer 2008.10.03. 21:46
  Kedves Hammer !A jelen esetben (is)pontosan a gyöngyösi fidesz játszotta el azt,amire xéloz,csak sokkal brutálisabban!Kilóg a lóláb !”
 • 102. Joghézag 2008. október 04. 08:38
  „Tényleg! Mi furcsa van abban, hogy Ilonka saját városának utcáin végigsétál? Van itt egy tősgyökeres szegedi, aki rajtam kívül tudja, hogy melyik a Victor Hugo utca?! A Klauzál teret a Roosevelt térrel összekötő kis utca. Eddigi életem során majdnem minden nap végéigsétáltam rajta. Ebből is lehet aljas indokkal következtetéseket levonni?
  Ilonkának ez a város az otthona! Ott sétál benne, ahol akar. Az lenne a furcsa, ha Domaszéken sétálna.”
 • 101. Joghézag 2008. október 04. 08:29
  „98-nak
  Kedves Golobo!
  Egy szóval sem írtam, hogy másról ne írjanak!
  Csupán azon hozzászólások kapcsán nyilvánultam meg, amelyek elítélték, hogy az újságírók tájékoztató jelleggel megírták az elnöki tisztség megszűnésének (ez esetben sajnos meg nem szűnésének) jogi lehetőségeit, Magyar Anna lépéseit stb.
  Ti. néhány hozzászólásból úgy tűnt, hogy azon cikkeket nem "szabadott volna" megírnia a sajtónak, amelyek nem Magyar Anna mellett szólnak. (!)
  Folyamatosan értesülni szeretnék minden hírről, ami a Megyeházán történtekkel kapcsolatos, illetve annak következtében történik. Bántja ugyanis az igazságérzetemet, és magam is úgy gondolom, hogy mindez a Magyar Közigazgatás, a Magyar Köztisztviselők elleni támadás volt, s ha ez büntetlenül megtörténhet, annak beláthatatlan következményei lesznek. Nem "szemfesték" elkenés szintű probléma!”
 • 100. mamacska 2008. október 04. 06:43
  „Sejtettem, hogy ez lesz. Bár ilyen biztos lenne az ötösöm. :-)”
 • 99. ekerö 2008. október 03. 23:40
  „97 gologbo, ebben viszont neked van igazad...csak elég furán jött ki a lépés és mint tudjuk a többség nem befolyásolható.”
 • 98. gologbo 2008. október 03. 23:35
  „95 Joghézag


  "Szegény agyonbírált firkászoknál"-hogy a k..va anyjukba van az, hogy arról szintre percről-percre tudósítanak, hogy mit botrányoskodik MAgyaranna, arról viszont egy k..va sort sem írnak, hogy mi volt a ma reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján????!!!”
 • 97. gologbo 2008. október 03. 23:33
  „96ekerö  ok igaz. de erről akkor se a szegediek tehetnek.”
 • 96. ekerö 2008. október 03. 23:06
  „77 Gologbo, sztem inkább hagyjuk ezen kár összeveszni....akkor ilyen alapon kéretik a baloldali szavazókat nem megbélyegezni Fletó kartárs öszödi beszólása vagy éppen a lokálpatrióta ÚjHülye őszinte beszéde miatt....”
 • 95. Joghézag 2008. október 03. 22:31
  „Nem "firkász" írta, hanem olvasó, aki cenzúrázatlanul szeretne tájékozódni.
  Elkeserítő, hogy egyesek arra is rájöttek, hogyan lehet egymás nicknevével írkálni. Eszembe nem jutott volna más nincknevét kipróbálni. Hiszen ez a fórum arról szól, hogy tönkre tettek egy embert, aki nem ezt érdemelte. Sokkal inkább érdekel, mit érezhet most, mint az, hogy egyesek hogyan szórakozzak egy fórumon.”
 • 94. Lolka és Bolka 2008. október 03. 22:12
  „93. Írta: Bakos András "firkász"! :)”
 • 93. Joghézag 2008. október 03. 22:09
  „Néhány korábbi hozzászólással ellentétben úgy gondolom, nagyon helyes, hogy a sajtó továbbra is folyamatosan tájékoztat e témában minden fejleményről. Szegény agyonbírált "firkászoknak" ez elemi kötelessége, még akkor is, ha sokaknak a sajtó cenzúrázása jobban tetszene.”
 • 92. Joghézag 2008. október 03. 22:09
  „Néhány korábbi hozzászólással ellentétben úgy gondolom, nagyon helyes, hogy a sajtó továbbra is folyamatosan tájékoztat e témában minden fejleményről. Szegény agyonbírált "firkászoknak" ez elemi kötelessége, még akkor is, ha sokaknak a sajtó cenzúrázása jobban tetszene.”
 • 91. Joghézag 2008. október 03. 22:09
  „Néhány korábbi hozzászólással ellentétben úgy gondolom, nagyon helyes, hogy a sajtó továbbra is folyamatosan tájékoztat e témában minden fejleményről. Szegény agyonbírált "firkászoknak" ez elemi kötelessége, még akkor is, ha sokaknak a sajtó cenzúrázása jobban tetszene.”
 • 90. Hammer 2008. október 03. 21:46
  „Az emeszpés képviselők gyakran keverik az önkormányzati munkát a cégvezetéssel.
  Elfelejtik, hogy nem a KISZ-es diktatúrában vagyunk, hogy majd a KISZ-titkár elftárs dönti el hogy mit akar a település lakossága.”
109 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen férfi halt meg a szegedi kórházban

Szeged - A szegedi Csefkó utca egyik lépcsőházában találtak rá szeptember 22-én egy eszméletlen… Tovább olvasom