Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Magyar Anna szerint ez egy kitalált történet

Szeged - Nem indul fegyelmi eljárás és vizsgálat Magyar Anna elnök ellen, így döntött tegnap zárt ülésen a megyei közgyűlés többsége. A politikus még a kamerák jelenlétében felolvasott egy nyilatkozatot, amelyet közösen fogalmaztak Csonkáné Balda Ilona főjegyzővel. Eszerint ők nem ütötték meg egymást.
A Fidesz-frakció jelen volt a tegnapi rendkívüli ülésen a megyeházán, ám most az MSZP-SZDSZ székeinek zöme maradt üres. Ez válasz lehetett a fideszesek egy héttel ezelőtti távollétére. A közgyűlés így is határozatképes volt: a kamerák kereszttüzében módosította a költségvetést, segítséget nyújtott a szentesi kórháznak, adóssága rendezéséhez. Nem volt meg viszont a többség – részben jó néhány fideszes képviselő tartózkodása miatt – ahhoz a javaslathoz, amely a főjegyző és az aljegyző helyettesítéséről szólt. Így egyik vezető helyett sem rendelkezhet távollétükben az önkormányzati és jogi osztályvezető.

18 igen, 11 nem és 2 tartózkodás mellett hagyták jóvá viszont azt, hogy tárgyaljon a közgyűlés Kozma József javaslatáról. Az MSZP–SZDSZ-frakció vezetője azt kérte, induljon fegyelmi eljárás és vizsgálat Magyar Anna elnök ellen, a szeptember 24-én történtek kiderítése érdekében.
A téma kapcsán Magyar Anna felolvasott egy nyilatkozatot, amelyről kijelentette, mindezt Csonkáné Balda Ilona főjegyzővel közösen nyilatkozzák. A politikus ezt mondta: „mindkettőnk számára sok kellemetlenséget okozott ez a kitalált történet, amely a kabátlopás tipikus esetévé nőtte ki magát", hozzátette: „egy-két nehéz nap után, amit az igaztalan vádak árnyékában töltöttünk, felülemelkedtünk a konfliktuson".

Az MSZP-s Kozma József (balról) szerint a Fidesz el akarta kerülni, hogy kiderüljön, a két vezető közül ki mikor mondott igazat. Fotók: Schmidt Andrea

Az elnök közölte, közös álláspontjukat két tárgyalás után, ügyvédjeik jelenlétében rögzítették: „Nem ütött meg senki senkit, nem volt semmiféle pofon, sem egyéb ütés. Nem kellett senkit a földről a kollégáknak felsegítenie, az iroda nem nézett úgy ki, mint egy csatatér, a főjegyző asszony pedig nem kiáltott segítségért." Magyar Anna azt mondta, további pontokon cáfolják mindazt, ami a sajtóban megjelent, és bizonyítékai is vannak. Ezután viszont zárt ülést kért. Sándor Attila alelnök ezt elrendelte, a képviselőkön és az érintetteken kívül mindenkinek ki kellett mennie. Később is Sándor ismertette a döntésüket, miszerint elutasította a közgyűlés a fegyelmi indítására tett baloldali javaslatot.

Az ülés után tartott sajtótájékoztatón Kozma József azt mondta, a Fidesz a jelek szerint el akarta kerülni, hogy kiderüljön, a két vezető közül ki mikor mondott igazat és mikor hazudott az elmúlt két hétben, márpedig a két vezető egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett. Simicz József – vállalva azt, hogy feljelentik – elmondta, hogy a zárt ülésen a fideszes frakció tagjainak többsége maga elé nézett, miközben a témát tárgyalták, és hogy a többség szavazással lezárta a vitát, de nekik még végig kellett hallgatniuk, ahogy négy fideszes képviselő a „sárba tapossa" az MSZP-t. A baloldaliak közölték, feljelentést tettek, hogy derüljön ki, mi történt a megyeházán.

Olvasóink írták

98 hozzászólás
 • 98. Joghézag 2008. október 12. 11:53
  „88.-nak
  Ép elméjű ember nem nyilatkozik úgy, mintha minden szegedit személyesen ismerne.
  Hozzászólásának stílusa alapján mélyen egyetértek Önnel abban, hogy mindannyiunknak jobb lett volna, ha Ön előbb disszidál!”
 • 97. Joghézag 2008. október 12. 11:36
  „96-nak.
  Kedves "Véleményem"!
  Eltérő véleményét tiszteletben tartom.
  Mindössze annyit tennék hozzá - pédájánál maradva - hogy a magánéletemet nem teregetem ki kívülállók részére, és nem tőlük várok tanácsot. Persze ebben sem egyformán gondolkodik mindenki.
  Üdvözlettel: "Joghézag"”
 • 96. Véleményem 2008. október 11. 22:38
  „Joghézag!
  Nem osztom a véleményedet.
  Na jó, abban egyetértünk hogy a tüntetők között ne legyen külföldre szakadt hazánkfia. De ettől függetlenül én kíváncsi vagyok azoknak a véleményére, akik jelenleg más kultúrában élnek, kívülről látják hogy mi folyik ebben a kis országban.A világ valahogy megítéli azt hogy az ország miben jó és mi a rossz.
  A magánéletben is el kell fogadni olykor mások véleményét.
  A kultúra szót direkt használtam, mert itt inkább politikát kellene írnom. Talán nálunk fontosabb a politikai hovatartozás.
  Most viszont össze kellene fogni,mert nagyon kiszámíthatatlan a világ és mi nagyon kicsik vagyunk.”
 • 95. Joghézag 2008. október 11. 22:07
  „Bocsánat, a "nem" szó feleslegesen került bele, jelentősen megváltoztatva a mondat értelmét! Helyesen: "ami azáltal volt elitebb, hogy ő x éve ááámerikában él."

  87-nek!
  Senkit nem szeretnék megbántani, továbbá tudatom, hogy mindenki véleményét tiszteletben tartom, még akkor is ha ellentétes az enyémmel, DE:
  Mélységesen felháborít, ha helyi, vagy hazai ügyekben olyanok okoskodnak, akik nem itt élnek. Akik magyarnak vallják magukat, de derogál nekik ebben a nyomorult, rossz hangulatú országban élni. Felháborított ez akkor is, amikor a Kossuth téri események kapcsán egy amerikás magyar tyúk ordítozott a mikrofonba közterületen azzal, hogy mindenkit elsöpörjön a borzasztóan elit véleményével, ami azáltal volt elitebb, hogy ő x éve ááámerikában él.
  Neki akkor sokan meg is mondták, hogy menjen szépen haza, és otthon véleményezzen. Azt is elmondták, hogy magyar az, aki ebben a rohadt országban kinlódik, mert ezt érzi otthonának.
  Elnézést mégegyszer, de ha megpróbálja ezt kívülállóként végiggondolni, Ön is gusztustalannak fogja találni...”
 • 94. Joghézag 2008. október 11. 22:03
  „87-nek!
  Senkit nem szeretnék megbántani, továbbá tudatom, hogy mindenki véleményét tiszteletben tartom, még akkor is ha ellentétes az enyémmel, DE:
  Mélységesen felháborít, ha helyi, vagy hazai ügyekben olyanok okoskodnak, akik nem itt élnek. Akik magyarnak vallják magukat, de derogál nekik ebben a nyomorult, rossz hangulatú országban élni. Felháborított ez akkor is, amikor a Kossuth téri események kapcsán egy amerikás magyar tyúk ordítozott a mikrofonba közterületen azzal, hogy mindenkit elsöpörjön a borzasztóan elit véleményével, ami azáltal volt elitebb, hogy ő x éve nem ááámerikában él.
  Neki akkor sokan meg is mondták, hogy menjen szépen haza, és otthon véleményezzen. Azt is elmondták, hogy magyar az, aki ebben a rohadt országban kinlódik, mert ezt érzi otthonának.
  Elnézést mégegyszer, de ha megpróbálja ezt kívülállóként végiggondolni, Ön is gusztustalannak fogja találni...”
 • 93. macilaci 2008. október 11. 09:44
  „88. hozzászólás Szegedieknek, mint szegedi... 2008.10.11. 02:52
  ""az elvert Ilona, aki nem emlekszik semmire,""
  Ne bántsuk a hölgyet!Lehet,hogy akkora taslást kapott,hogy átmeneti amnéziája lett!”
 • 92. macilaci 2008. október 11. 09:35
  „74. hozzászólás trójai 2008.10.10. 21:58

  Bocsi a szerény kérdésemért,de hogy kerül ide Veres János ????
  Szerintem nem alteredők.”
 • 91. jasz 2008. október 11. 09:10
  „Felháborító, hogy a politikusok, legyen helyi vagy országos, mennyire hülytének nézik az embert. Kikérem magamnak! Jellemző a Fideszre ez a kommunista módszer: ha mi azt mondjuk, hogy nincs, akkor az nincs. Jaj nekünk, ha egyszer a Fidesz jut hatalomra. Még azt is ők fogják megmondani, hogy mit álmodhatunk, és majd vigyáznak is rá. Mint Joszif Viszarionovics Dzsugasvili, azaz Sztálin.
  Persze a nagypolitikától függetlenül ezt a két nőt ideje lenne elzavarni a p...ba. Naponta változtatgatják a véleményüket, mint más a gatyáját. Hogy lehet ilyen ember megyei vezető?!”
 • 90. Véleményem 2008. október 11. 08:50
  „Már bocsi:
  Svájc - miért is svájci frankban vesz fel hitelt a nagy többség?
  Miért nem lejben, vagy rubelben, vagy forintban?
  Történelem - nem lett volna jó nekünk is mindig kimaradni a NAGY bulikból? Talán semlegesnek maradni mégiscsak megérte volna.
  A történelmi tények magukért beszélnek. Horty tengernagy hadat üzent Amerikának cirka 70 éve. Miért is? Kiröhögött minket a világ. (Hol van az a Magyarország? Van tengeri ereje? Mit is akarnak pontosan?) Kellett nekünk hol ide, hol oda csapódni?
  Azóta is ide-oda csapódunk. Az egész ország nem tudja eldönteni ma sem, hogy akkor most balra vagy jobbra.
  Egyáltalán! Nem kellene már végre elfelejteni, hogy van baloldal meg jobboldal? A fene egye meg! Szeretnék az út közepén menni!
  A jobbosok meg a balosok meg menjenek a francba az ovis veszekedéseikkel. Velük semmire se megyünk, amíg veszekednek.

  Szeretnék egy új pártot, akiknek a vezetőiben megbízok.De ne legyen kicsit sem jobboldali, kicsit sem baloldali (de liberális és szélsőséges se!).Pont a kettő között, ideológiák nélkül!!”
 • 89. netuddki 2008. október 11. 06:41
  „Joy!Ha nem tudja miböl szürtem le az Önre tett megállapitásomat kérdeze meg a tőbbi fórúmozót,orvosát vagy gyógyszerészét.
  Maradtam egész kevés tisztelettel:56”
 • 88. Szegedieknek, mint szegedi... 2008. október 11. 02:52
  „....rasszista,fajgyülölök vagytok!!!!

  Szegyeljetek magatokat!!

  Mert nektek "allitolag " olyan szarul megy, hogy ebben a szemet orszagban nincs jo elet:

  a Slota, a ciganyok, a zsidok, stb.,stb., a bünösök!!!!

  Mi, kereszteny szegediek, habar a Fogadamiba csak az ejfeli misere megyünk szent este,sebaj,
  csak az a sok idegen, büdös dorozsmai,tapai, szöregi ne lenne itt!!

  Aztan, itt van meg a nyakunkon a Botka (Szentesröl), a Bunyos Panni a Rakoczi terröl, az elvert Ilona, aki nem emlekszik semmire,

  na meg felszaggadtatok az Anna-kut környeket,
  Szeged legrondabb haza a "Bruckner",

  különben, ha Titeket olvaslak, es a DM-et,
  arra gondolok, hogy :

  hamarabb kellett volna disszidalnom!!!!


  nekünk sokkal jobban menne!!!".”
 • 87. "Re:Svajc"-nak! 2008. október 10. 23:59
  „"...kar, hogy nem jartal ott..."

  Frankfurtban lakom, de egy lakasom van Baselben, a Haltingerstraße es a Mörsbergerstraße sarkan.

  Tudom miröl dumalok.”
 • 86. little man 2008. október 10. 23:49
  „Dear "Svajc" Thanks. A fórum nem erről szól, ezért vége.Sok minden OK, amit írtál, de: visszatérve a fórum anyagához, az nem történelem, hogy panna és egyéb ügyben nem lépünk időben? Nem ez üt magyaréknál vissza?”
 • 85. Re: Svájc 2008. október 10. 23:41
  „82. Hozzászólónak írom("Svájc"):
  Az van oda írva pirossal , hogy "HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ"...de ha már felhoztad Svájcot példának, kár , hogy nem jártál ott....!
  Az egész világról kb. minimum 500 éve az aranyat, értékpapírokat oda helyezik el , ugyanis a helvétek nem kotyogják ki a mennyit és a kik helyezték el a pénzt, hanem hallgatnak, illetve tesznek a Nato-ra, mert teli az erszényük.
  Egy svájci átlag embernek van 3-4 autója, de nem flancból(munkába járó autó, hétvégi autó...stb.), hanem , mert tudnak spórolni, nem veszik föl észnélkül a hiteleket(ottani háztartásokról beszélek),illetve mert van az államuknak és már vagy 500 éve van elegendő pénzük.
  Ez a mostani politikai grénium, azt sulykolta, hogy nem probléma a hitelek felvétele, evvel nem kell foglalkozni egy átlag embernek(?), mert BŐVEN tudjuk majd azt törleszteni a GDP arányos növekedéséből...!
  Erre most bejelentik, hogy hoppá, pénzügyi válság vihar felhői közelednek kicsiny országunk határai felé...!!!
  Nesze neked magyar kis ember a svájci lakás hitel, meg a svájci indexálású "garantált" nyugdíj növékedés...!”
 • 84. Dear "little man"! 2008. október 10. 23:30
  „Miert is ne lehetne összehasonlitani???!!!!

  Tötrenelem?
  OK.

  Az ö törtenelmük sem volt sajnos verekben szegenyebb, mint a mijenk!!

  Es nem hiszem, hogy Hollandiaban,Svajcban, Lichtensteinban, Belgiumban, Luxemburgban sokkal-sokkal okosabb emberek
  elnek, mint nalunk Szegeden, vagy Magyarorszagon!!!”
 • 83. little man 2008. október 10. 23:23
  „Kedves Svajc! Van olyan is, hogy történelem. Vannak esélyek, lehetőségek, sőt lehetetlenségek. Ennek fényében mondja el, hogyan lehet összehasonlítani Svájcot Magyarországgal.Megér egy doktori disszertációt. De viccen kívül: csak olyan téglából építhetünk, ami rendelkezésünkre áll.”
 • 82. Svajc 2008. október 10. 23:10
  „A kicsi Svajc szarik a NATO-ra, az ENSZ-re, az EURO-ra!

  Valahogy csak kijönnek!!

  Az eletszinvonal a 20-szorosa a magy. o.-nak!!!

  Egy svajci munkanelküli annyi segelyt kap,
  mint Szegeden egy egyetemi rektor!!!!

  Nem ertem.”
 • 81. little man 2008. október 10. 23:02
  „Kedves KZ! Ezúton tájékoztatom, hogy a szavazatokat nem egypár hozzám hasolóan tájékozatlan hozzászóló pár személy által olvasott megnyilatkozása, hanem az illetékeseknek a felmerülő problémákra adott nem kompetens válasza miatt lehet elveszíteni.”
 • 80. Véleményem 2008. október 10. 22:59
  „Ha már a két nagy pártról is esett szó:
  Tudna valaki egy olyan pártot mondani, akire érdemes majd szavazni 2010-ben?
  MSZP - nem
  Fidesz - nem
  SZDSZ - nem
  MDF - nem (most ott is nagy a belső gond)
  Jobbik -nem
  Munkáspárt - nem

  Visszasírom a Kádár rendszer 80-as éveit. Igenis jó volt huszonévesen akkor élni.
  Kérdeznék:
  - Euró?
  - normális minimálbér összeg?
  - kevesebb adó és járulék?
  - kiszámíthatóbb és tervezhetőbb jövő?
  - tartható költségvetési terv?
  - Olimpia rendezése Magyarországon?
  - nyugdíj fedezetének kérdése 2020 után?
  - jóval kisebb létszámú államapparátus?
  - szolgáltatást végző Apeh, nem pedig Hatóság?
  - állampolgár barát állami intézmények?
  - elfogadható ellátási szint kórházakban, szakrendelőkben?
  - hálapénz megszűnése?
  - itthon maradó jól kereső, elégedett orvosok, mérnökök?
  - elsőfokú bíróságok jogszabályokat sértő és felkészületnel, bíróinak számonkérhetősége?
  - korrupció ellenőrzése és drasztikus visszaszorítása a bíróságokon, rendőrségeken és egyéb közszférában?

  Mikor?”
 • 79. Zsuzsikanak igaza van! 2008. október 10. 22:39
  „Mindennek a vege a lenyeg!!!!!!!!”
98 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halasi kórházban nem tudták, hogy Majsa hozzájuk tartozik

Szeged - Botrányt kavart tegnap megjelent cikkünk, amelyben egy negyedmagával közlekedési balesetet… Tovább olvasom