Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 16°C | 25°C Még több cikk.

Magyar Anna vezeti tovább a megyét

Szeged - Ismét Magyar Annát választotta elnökké az új megyei közgyűlés. Alelnökei: Zakar Péter, Ádók János, valamint Vízhányó Ferenc – aki nem volt tagja a közgyűlésnek, és nem is politikus, hanem gazdasági szakember.
43 ezer 712 szavazatot kapott a Fidesz–KDNP listája a megyei önkormányzati választáson, 21 ezer 944-et az MSZP csapata, 9698 voksot a Jobbik. 12 kormánypárti, 6 szocialista és 2 jobbikos képviselő dolgozik mostantól a megyei közgyűlésben, amely korábban 40 tagú volt.
A tegnapi alakuló ülésen, amely Simicz József korelnök vezetésével kezdődött, Csányi László mórahalmi fideszes képviselő tett egyedül javaslatot elnökjelöltre: Magyar Annát, az eddigi elnököt ajánlotta. A titkos szavazáson 16 igen és a jelölt érvénytelen szavazata mellett 3 nem voks született, ez azt jelenti, hogy Magyar Annának ellenzéki támogatói is voltak. Az elnök asszony azt mondta, vezetésével a megyei önkormányzat továbbra sem csak a fenntartott intézményeiért vállal felelősséget, hanem a megye minden lakójáért, és segíteni fogja a települések fejlődését. Széchenyi Istvánt idézte: „Legyünk hazafiak, nem annyira szájjal, mint inkább vállal." A közgyűlés egyhangúlag döntötte el, hogy Magyar Anna illetménye 579 ezer 750 forint lesz, 30 százalékos költségátalány is megilleti. Zakar Pétert 19 igen szavazattal választották főállású alelnökké, illetménye 550 ezer 760 forint, 20 százalékos költségátalány illeti meg. Vízhányó Ferenc 15 igen és 5 nem szavazattal lett a gazdasági ügyekért felelős, tanácskozási joggal meghívott alelnök, a Zakaréval megegyező juttatásokért. Ádók Jánost 19 szavazattal választották társadalmi megbízatású alelnökké. Ő lemondott illetményéről, költségtérítést sem kér.

Toroczkai László (Jobbik) és Szirbik Imre (MSZP) a Csongrád megyei közgyűlés alakuló ülésén. Fotó: Segesvári Csaba
Toroczkai László (Jobbik) és Szirbik Imre (MSZP) a Csongrád megyei közgyűlés alakuló ülésén.
Fotó: Segesvári Csaba

A magyar–magyar kapcsolatokért és a külügyekért felelős tanácsnok Csányi László, a mezőgazdaság tanácsnok Ozgyin Mihály. A Szociális, Egészségügyi és Kisebbségi Bizottságot Gémes László vezeti, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottságot Orbán Imre, a Jogi-ügyrendi Bizottságot Pap Gabriella, a Pénzügyi, Gazdasági Bizottságot Gonda János. A közgyűlés aljegyzőt választott Vadász Csaba személyében, és úgy határozott, hogy idén a Csongrád Megye Szociális Ellátásáért Díjjal Ördögh Jánosnét, a szegedi vakok intézetének dolgozóját és Szügyi Jánost, a területi gyermekvédelmi szolgálat igazgatóját tünteti ki.

Vízhányó: Szerethető önkormányzatot!

Gagarin űrrepülése után egy hónappal született, 1961-ben, Szegeden él, kapcsolata a megyével nem új keletű, ismeri a működését, és egy szerethető önkormányzatért fog dolgozni: Vízhányó Ferenc, a gazdasági ügyekért felelős alelnök röviden ennyit mondott magáról lapunknak az ülés után. Multinacionális és hazai vállalkozásoknál gyűjtött vezetői tapasztalatot. – Nem voltam tagja az állampártnak, sem a demokratikus pártoknak, de szimpatizánsként segítettem a nekem szimpatikus erőket – mondta a közgazdász. Hogyan került képbe? Magyar Anna kereste meg? – Ez indifferens kérdés – mondta mosolyogva. – Benne voltam a rendszerben.

Olvasóink írták

 • 5. falusijóska 2010. október 17. 21:00
  „Ismertem valaha egy Vízhányót. Rendes ember.”
 • 4. Mizujs 2010. október 14. 19:09
  „Éljen Bunyós Panni!!!”
 • 3. saturnus 2010. október 14. 15:05
  „Na majd felpofozza a következő jegyzőt is.”
 • 2. picipest 2010. október 14. 11:48
  „havi 580 ezer forint+egyéb..bezzeg étkezési hozzájárulást nem tudtok adni a megyei fenntartású iskolákban dolgozóknak.vagy olyan sok volt a 3500 ft-os bón, hogy ezen kellett spórolni?”
 • 1. zoltanszabo 2010. október 14. 11:41
  „Próbálták volna nem meg szavazni.Repültek volna mint a győzelmi zászló!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elúszik a Szőke Tisza pénze

Ugyanazon az uniós pályázaton indult a szegedi zsinagóga és a Szőke Tisza felújítása; a zsinagóga nem nyert, a Szőke Tisza pedig visszautasította a támogatást. Tovább olvasom