Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Magyar sportolók a példaképek

Szeged - Lapunk idei Szín 5-ös játékának második szegedi napján összesen 315 kitűnő tanulót fényképeztünk le a Technika Házában. Most a példaképekről kérdeztük az általános iskolásokat. Kiderült: a gyerekek mintának leginkább hazai olimpikonjainkat tekintik, őket a példaképek sorában a szülők követik.
Eminenseket fényképeztünk – tegnap Szegeden, a Technika Házában 315 kiváló általános iskolást. Ma délután is ide várjuk az érdeklődőket. Az immár hatodik alkalommal megrendezett Szín 5-ös játékunk fődíja egy négyszemélyes családi utazás Eurodisney-be.

Ki a példaképed? Kire akarsz leginkább hasonlítani? – kérdeztük tegnap a színötösöktől. Leginkább a foci érdekli az első osztályos Györgyi Balázst, mégsem ismert futballista a példaképe, hanem édesapja, akit néhány éve vesztett el.

Réthi Patrícia Csilla még csak első osztályos, mégis nagyon ambiciózus. Modell szeretne lenni, példaképének Naomi Campbellt tartja. Lelkesen készítette fel a fotózásra édesapja a másodikos Frányó Laurát, aki elárulta: nagyon szeret úszni, ezért kedvence: Kovács Ágnes.

A Gyulai-Nagy család idén négy gyermekkel nevezett: Tamás, Szuzina – kezében Ferenc – Zoltán és Dániel. Fotó: Frank Yvette
A Gyulai-Nagy család idén négy gyermekkel nevezett: Tamás,
Szuzina – kezében Ferenc – Zoltán és Dániel. Fotó: Frank Yvette

Egész családok is érkeztek a fotózásra. Például a Domsa család, ahol a hatodikos Genovévát és a harmadikos Valentint édesapjuk, a táncművész Domsa Sorin kísérte el. Genovéva több sportágban, például a jégtáncban is jeleskedik, mégis szüleit tartja a példaképnek, míg Valentin Vajda Attiláért rajong.

A tavaly óta újabb színötös általános iskolással bővült Gyulai-Nagy család idén már négy gyermekkel nevezett versenyünkre. A legidősebb diák, Gyulai-Nagy Zoltán nagybátyjára, Nagyvári Péterre, a kiváló vízilabdásra néz föl, mert e sportban a fiú is jeleskedik. Öccse, a harmadikos Dániel a kick-boxért és edzőjéért, Kecskés Tiborért rajong, az elsős Tamás pedig a talajtornász Kovács Krisztinára adta a voksát. A családban az egyetlen lány, Szuzina nem emelt ki senkit, leginkább saját útját járná. Testvéreit a legfiatalabb gyermek, az egyéves Ferenc is elkísérte – játékon kívül.

A példaszerű bizonyítványára büszke általános iskolások zöme sportolóra szeretne hasonlítani. Rögtönzött statisztikánk szerint a példaképek sorrendjében az ezüstérem a szülőket illeti.

Fotózási helyszínek és időpontok

Szeged: Technika Háza (Kígyó u. 4.), június 25., 13-tól 18 óráig.

Kistelek: Rendezvényház (Kossuth u.), július 1., 9-től 12 óráig.

Mórahalom: Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei u.), július 1., 13.30-tól 17 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromból kettő otthon újjászületik

Szeged - A szegedi panelpályázatok döntő többsége már megkapta az állami támogatást. Lehet… Tovább olvasom