Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Magyar Termék Nagydíjas a Szilánk

Idén tizenhárom magyar termék érdemelte ki a nagydíjat, egyikük a Szilánk Rt. szigetelőüveg-gyártó gépek termékcsaládja. A szentesi Hungerit Rt. és a szegedi iKron Kft. oklevelet kapott.
A Magyar Termék Nagydíj pályázat idei felhívásra 197-en jelentkeztek, a címet 13 cég érdemelte ki – egyikük, a Szilánk szegedi –, elismerő és dicsérő oklevelet összesen 42-en vettek át, köztük két megyei pályázó.

A „Kiváló Áruk Fórumának" utódjaként létrehozott és szigorú elbírálási szempontok alapján kiírt pályázat értékelésekor elhangzott, hogy az idei pályamunkák között először jelentek meg gépek, berendezések – a nagydíjas Szilánk Rt. is szigetelőüveg-gyártó berendezéséért kapta meg a magas elismerést. A szegedi Szilánk idén először indult a cím megszerzéséért: hat berendezésből álló gyártósora közepes üvegipari üzemek számára készült. A város egyik legerősebb középvállalkozása ugyanis az üvegek mellett mintegy 40-féle gépet is gyárt.

A szegedi iKron Kft. az Inca-Network Menedzsment, kábeltévé hálózati rendszerével érdemelt dicsérő oklevelet, a szentesi Hungerit Rt. pedig pulykamellsonkájával emelkedett ki a nívós mezőnyből. (Az idei értékelt pályázatok érdekessége volt, hogy 44 százalékuk feldolgozott élelmiszer-ipari termékért kapott elismerést.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenkét polgármester őrizte a lángot

Deszken szombaton a megyei és távolabbi települések elöljárói jó hangulatban főztek kondérnyi… Tovább olvasom