Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Magyar üzletlánc segít a bajban

Szeged – A tavaly októberben létrehozott Coop Segély Alapítvány több mint 50 millió forint értékű adományt nyújtott azoknak, akiket a természeti katasztrófák sújtottak. Idén a különleges gyermekotthonokat is támogatják.
A Coop Gazdasági Csoport tagjai az első tavalyi katasztrófák után összefogtak, és forrásaikat egyesítve létrehozták a Coop Segély Alapítványt – mondta el Murányi László, a magyar tulajdonban lévő Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója egy tegnapi budapesti sajtótájékoztatón. A felelős magatartást, a magyar termelők és vásárlók támogatását az üzleti életben és a társadalmi szerepvállalásban is fontosnak tartó cég a cél érdekében mozgósította egész országot lefedő üzlethálózatát.

Kelemen László. Fotó: DM/DV
Kelemen László. Fotó: DM/DV

Külön nem hirdették meg, de minden vásárló, aki a kosarába „saját márkás", Coopcímkés terméket tett, a károsultaknak segített: országos szinten a 6 régiós központ 50 millió, a vevőközpontok közel 16 millió forintot gyűjtöttek az alapítványnak, amelyet a társaság még 16,5 millió forinttal és 4 milliós árukészlettel egészített ki. Több mint 86 millió forint értékű adomány gyűlt össze, ebből 52,4 millió forintot adtak vásárlási utalványban, készpénzben, élelmiszercsomagban a rászorulóknak.
Murányi László azt is bejelentette Budapesten, hogy a kuratórium keddi ülésén eldőlt: az alapítvány 2011-ben a természeti katasztrófa károsultjai mellett a különleges gyermekotthonokat segíti. A 2010-ben megmaradt bő 30 millióból 20 millió forintot a gyermekotthonok támogatására, 10 milliót a belvízkárosultaknak szánnak, az év folyamán pedig további 30 milliós bevételre számítanak. Az alapítvány nyílt, a célnak megfelelő adományokkal bárki segítheti.

Kelemen János, a Coop Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az áruházlánc, valamint „előszervezetei", az ÁFÉSZ-
ek a településeken korábban is, ma is támogatják a falunapokat, az iskolai, óvodai rendezvényeket, valamint a sportot. Ezért örül annak, hogy Coop mint a második legnagyobb forgalmú, magyar tulajdonú üzletlánc intézményesen, nagyobb léptékben is segíti az elesetteket. Tavaly a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club közreműködésével 100 ezer forintot adtak a csángó magyar gyerekek magyarnyelv-tanulására – mondta Kelemen János, aki a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának és ügyvivői testületének is tagja. A Coop Szeged Zrt.-nek 23 áruháza van Csongrád megyében.

(x)

Olvasóink írták

 • 4. Herli 2011. január 28. 07:11
  „Kelemen Jánosnak hívják a képen látott manust és Ő volt a Füszért elnöke és tettese, aki a felszámolásba kergette az 1949-ben alapított nagykereskedelmi céget és 1000 embert rakott ki az utcára !
  Szerintem erre büszke lehet a tsaival együtt !”
 • 3. Ajozsi 2011. január 27. 18:30
  „Nem túl régen még úgy hívták : Kelemen János ! (képaláírás)”
 • 2. zoltanszabo 2011. január 27. 11:19
  „Dícséretes amit csinálnak. A többi multi / a külföldire gondolok / is példát vehetnének róluk.
  Mo. a gyerekek kp. 30 % éhezik !!!!Ez a kormány ezzel sem törődik !!!
  Negyon szomorú,hogy családok a nyomorban élnek, nincs munka--giga számlák--giga élelmiszer árak !!!Mi lesz még ha jön tavasszal a kilakoltatás--a bankok elárvereznek otthonokat--családok az utcán találják magukat ???? Felháborító !!!”
 • 1. fili-busz 2011. január 27. 11:02
  „Szép gesztus!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már dolgoznak a legények a gáton: 294 közmunkás állt munkába a vízügynél

547 millió forintot költhet arra az Atikövizig, hogy egy évre közel 400 közmunkást vegyen fel árvízi és belvízi védekezési és karbantartási munkára. Tovább olvasom