Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Magyarcsanádra költözik Krisztina és öt gyermeke

Szeged, Magyarcsanád - Az egész országból érkeztek felajánlások a Vízvári családnak, akik Nagybaracska helyett Magyarcsanádra költöznek.
Bár kedden még boldogan fogadta el a Baja melletti faluban felajánlott házrészt, az ingatlanról kiderült, hogy még nincs rákötve a csatornahálózatra, és bojler sincs benne. Bár a tulajdonos megígérte, hogy hamarosan pótolja ezeket a hiányosságokat, a sérült gyereket is nevelő asszony mégis inkább más megoldást keresett. Mivel több ajánlat is érkezett, ezekből választott. Miután kedd délelőtt a végrehajtók lezárták a szegedi lakást, ahol eddig laktak, legszükségesebb holmijukkal elindultak Magyarcsanádra. Ott egy kétszobás házat ajánlottak számukra.
A napokban a holmijukat költöztetők viszik majd utánuk, a költségeket a Szent-Györgyi Albert Rotary Club vállalta magára.

Korábban

– Mindent összepakoltunk. A nagyfiam betegen hordta egész nap a dobozokat fel a padlásra, hogy legalább a cuccaink ne ázzanak szét, ha utcára kerülünk. Szerdán megyünk, de hogy hova, azt még nem tudom – fogadott bennünket hétfő déltájban Vízvári Krisztina. Akkor ő még nem tudta, amit mi már igen: cikkünk megjelenése után számtalan felajánlást kapott, hogy öt gyermekével, köztük a sérült Topival ne kelljen utcára mennie. Az ország minden részéről érkeztek telefonok, hogy befogadnák őket, albérletet adnának nekik. Krisztinának már csak választania kellett.

Mint megírtuk, az asszony másfél hónappal ezelőtt úgy döntött, kiköltözik az anyaotthonból, ahol öt gyermekével lakott. Egyikük sérült: egy autóbaleset után hónapokig kómában volt. Bár járni már tud, szellemileg nem ép. A gyerekek apjának bérleményébe költöztek, arról azonban kiderült, olyan sok adósság terheli, ami kezelhetetlen. Ma lakoltatják ki őket. A végrehajtókkal együtt azonban a segítség is megérkezik délelőtt.

Nagybaracskára költöznek Vízváriék. Fotó: Frank Yvette
Nagybaracskára költöznek Vízváriék. Fotó: Frank Yvette

István – teljes nevét nem írhatjuk le – Nagybaracskán ajánlott az asszonynak és öt gyermekének otthont. A Bajától 20 kilométerre lévő faluban 3 szobás családi háza a vízparton áll egy 650 négyzetméteres telken. Egyedül él benne, ide fogadja be Krisztináékat teljesen ingyen. Egy évig még rezsit sem kell fizetniük.

– Nem kell az utcára mennünk – kiabált a hír hallatán örömében Krisztina. Utána kérdezett: Baján is van fejlesztő iskola, ahová sérült fia járhat, a többiek pedig a faluban járhatnak iskolába. Egyedül a legnagyobb fia marad Szegeden, mert már elkezdte a szakmunkásképzőt. Ő valószínűleg kollégista lesz.

Krisztina ma már el is indul Nagybaracskára: István délelőtt eljön Szegedre és amíg a gyerekek iskolában vannak, megnézi vele a házat és beszél a helyi családsegítővel. Költöztetésüket a Szent-Györgyi Albert Rotary Club segíti: egy tehertaxit fizetnek sofőrrel és rakodóval, hogy a holmijaikat is egyből el tudják vinni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszorúzás Szent-Györgyi Albert születésnapján

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora stílszerűen egy paprikákkal díszített koszorút helyezett el a szobornál, megemlékezve a tudós örökségéről. Tovább olvasom