Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Magyarok, szerbek: jó szomszédok

Csongrád megye - A Csongrád Megyei Agrár Nonprofit Közhasznú Kft. két szerbiai partnerével, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alappal és a Regionális Tudományi Társasággal 2010 júniusában kezdte el a Dél-Pannon Élelmiszerlánc Hálózat elnevezésű program megvalósítását.
A projekt a hazánk és Szerbia határ menti kapcsolatainak erősítését támogató IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programban valósul meg: Bács-Kiskun és Csongrád megye, valamint a Vajdaság élelmiszer-gazdaságában működő vállalkozásait kívánják összekapcsolni.

Csütörtökön, január 27-én 10 órától Szegeden, a megyeházán rendezik meg az Élelmiszerlánc Hálózat nyitókonferenciáját. Az első előadás Magyar Anna országgyűlési képviselőé, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökéé. A magyar–szerb kapcsolatokról Szakáli István Loránd, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője tájékoztat. Az élelmiszer-gazdasági együttműködést Abonyiné Palotás Jolán egyetemi docens, annak határ menti vonatkozásait Kalapáti Magdolna, a VÁTI területi irodájának vezetője ismerteti. Előadást tart még Kucsera Géza, a szabadkai vámszabad területet üzemeltető cég vezérigazgató-helyettese, valamint Besenyi Sándor projektszakértő. Szabó Zoltán, a Csongrád Megyei Agrár Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig magát a projektet mutatja be. A konferencia kísérőrendezvénye egy élelmiszer-ipari kiállítás lesz a megyeházán.

Olvasóink írták

  • 2. k.elvis 2011. január 22. 21:23
    „Ja, azokról a szerbekről beszélünk, akik kiírtottak min. 40ezer magyart a legbrutálisabb módon a 2.vh. idején, és most is az a céljuk, hogy minden magyar eltűnjön a Délvidékről? Nagyapáink forognak a sírjukban.”
  • 1. fili-busz 2011. január 22. 09:19
    „Egy kommentelő társamat idézném:

    8. hozzászólás sevenof9 2011.01.22. 03:26
    ".... (publikalunk,kapunk tamogatast,elutazgatunk,de a haszon nuku) es keptelen a hetkoznapi problemakra valaszt adni...."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Furfangos feladatok a felvételin

A hat- és nyolcosztályos képzésre jelentkezők pénteken, a négyosztályos középiskolákba pályázók szombaton írják a központi felvételi vizsgát. Tovább olvasom