Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Magyarország, szeretlek! - Csongrád megyében

Csongrád megye - A Magyar Televízió Zrt. kormányzati támogatással nagyszabású programsorozatot hívott életre Szent Mihály napjára.
Szeptember utolsó hétvégéjén a közmédia és a Magyar Turizmus Zrt. arra buzdítja a nézőket – éljenek bárhol is a világban –, hogy kerekedjenek fel, látogassanak el szülőfalujukba, szülővárosukba, és ünnepeljenek azon a helyen, ahol igazán otthon érzik magukat. Szeptember utolsó hétvégéjén három napon át országszerte közel 1300 település kínál különleges programokat. Csongrád megyében 38 település pályázott eredményesen a kiírt pályázaton.

A hagyományteremtő tűzgyújtás központi helyszíne Ópusztaszeren lesz, ahonnan egyenes adásban közvetíti a televízió az iparosok bemutatóját, a paprikaőrlést és paprikás étel készítését, pásztorkutyás terelést, lovas bemutatót és nemezelést is. Makón kihozzák a múzeumból a Ford T-modellt, amelynek tervezésében részt vett a makói származású Galamb József. Készítenek a T-modell mintájára egy fagyis kocsit, amelyet szintén bemutat az MTVA. A Hagymavirág Foltvarró Egyesület különféle hagymán alapuló varrásokat tár a nagyközönség elé. Balástya pedig zöldség-, virágfesztivállal és lovas napokkal nevezett az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! országos programsorozatra.

Óborkóstoló és tűzgyújtás

Csongrádi járás

Az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! programhoz Csongrád az Egy nap a belvárosban című rendezvénnyel csatlakozik. Szombaton 17 órakor a művelődési központban Mihály-napi óborkóstolót, vasárnap 14 órától az Öregvár és a Gyökér utcában estig tartó programokat szerveznek. Csanyteleken Együtt a gyermekekért, a csanyteleki közösségért címmel tartják az összejövetelt. Szombaton 14 órától egészségdélután kezdődik az óvodában, vasárnap 9.30-kor Farkas Sándor országgyűlési képviselő mond beszédet a közösségi játszótér hivatalos átadásán. Az est mindkét településen a Szent Mihály-napi őrtűz gyújtásával ér véget 21.30-kor.

Szentesi járás

Szentesen szombaton 10 és 14 órakor a múzeumban foglalkozást, a konferencia-központban 19 órától szüreti mulatságot, vasárnap 19 órától a Dózsa-háznál bemutatókat szerveznek az országos Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! kezdeményezéshez kapcsolódva. 21.30-kor a Kurca-parton gyújtanak pásztortüzet. Fábiánsebestyén szombaton 18 órától a faluházban az I. Fábiáni pecsenyeest és -bál rendezvénnyel ünnepel. Derekegyház szombaton 14 órától Nagymágocsra és Árpádhalomra kerékpáros természetjárást, 20 órától vacsorát szervez, vasárnap este az őrtűz gyújtásával vesz részt az eseményen.

Olvasóink írták

 • 4. nanenáné 2013. szeptember 28. 13:14
  „"Csongrád megyében 38 település pályázott eredményesen a kiírt pályázaton." Ehhez képes felsorol 8 települést....”
 • 3. Qllancs 2013. szeptember 28. 10:49
  „1. IGEN ! 1 milliárd ft kapott rá !
  Jó gondolat. Csak élhetőnek kéne lenni az országnak ! 467 000 munkanélküli !!! 300 000 közmunkás !!! 500 000 nél több külföldre költözött magyar !
  Hol a beígért 1 millió munkahely ???? SEHOL !!!! Tündérország ...naponta 12 rablás..gyilkosság, kifosztás ! hvg.hu
  A vizsgált 42 országból..a magyar a dobogós ..a korrupcióban !! 400 000 gyerek éhezik ! 4,5 millió szegénységben él ! Ez a ráta / Londoni elemzők / csak Magyon .nőtt és Ugandában !!!
  MIRŐL BESZÉLÜNK !!!!????????
  Itt a jólét CSAK is a politikusok, fidesz nyesgemek élvezik ! Sógor..koma,volt iskolatást...akik élvezői e rendszernek.”
 • 2. RowarAtkinson 2013. szeptember 27. 08:59
  „Szeged az ország 3. legnagyobb városa ebből is kimarad.”
 • 1. szatyi 2013. szeptember 27. 07:59
  „Ez az a projekt, amiben a Rákay Philip majd´ egymilliárdot tapsoltathat el a köztévéken keresztül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis volt a Hitler-festmény

Nem volt eredeti az a Hitler 1914 szignóval ellátott tájkép, amelyet tavaly nyáron foglaltak le a nyomozók egy gyanús adásvétel során Szegeden. Tovább olvasom