Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Majális idején könnyebben nyílik a pénztárca

Ismét birtokukba vették a ligetet a szegediek. A háromnapos majálisra már szombaton sokan látogattak ki. A pecsenyesütők és a sörösstandok felkészültek a rohamra: ételből és italból is nagy a kínálat. Cikkünkben a majális hétfői programja is megtalálható.
Szombat a ligetben (Fotók: Frank Yvette)
A rántott kárászok és pisztrángok, sültkolbászokhoz hasonlóan a háromnapos majális első délutánján még békésen hevertek a pecsenyesütők standján. Az emberek többsége inkább az árakkal, a kínálattal és a vidámparkok forgóival ismerkedett. Persze az idő múlásával egyre több kisgyereket lehetett látni vattacukrot, esetleg méretes gumicukrot majszolgatni és szépen lassan a sétányon felállított sátrak előtti padokat is birtokba vették a kilátogatók.

A Ferenczi családnak is jobban esett a szabad ég alatt elfogyasztott hekk, amit asztaluk közepére raktak ki, mellé sültburgonyát és savanyú uborkát majszolgattak. – Ez az igazi ligeti hangulat, amikor a családdal együtt jó levegőn, madárének mellett ebédelhetünk meg – mondta Ferenczi Lajos.
– Ötszáz forint, ötszáz forint – rohant lélekszakadva két kissrác a felfújható gumicsúszdától szüleikhez. – Nagyszerű – mondta lehangolva édesanyjuk, de már nyúlt is a pénztárcája után és egy ezrest nyomott a kicsik markába, akik ugyanazzal a lendülettel amivel jöttek, már rohantak is vissza a meghódítandó gumihegy felé.

Papp Jenő is szorgalmasan számolta le a garasokat a különböző standok előtt, aki unokáját, Varga Endrét hozta ki a ligetbe ezen a napon. – Voltunk már forgózni, előtte egy dinólufit és egy ventillátoros nyalókát vettem az unokámnak. Mindig én hozom ki a ligetbe, de idén úgy tűnt ez elmarad, mert a vízügynél dolgozom. Szerencsére kaptam két óra pihenőt így mégsem szakadt meg a hagyomány. Azért most már lassan befejezzük a vásárlást és megyünk haza – utalt a lágyszívű nagypapa arra, neki sem feneketlen a pénztárcája.

 
A majális mai programja

Újszegedi liget, nagyszínpad

10.00: Peter & Pan koncert
13.00: Dankó Pista Cigányzenekar műsora
14.00: Az okos nyuszi születésnapja – A Grimbusz színház gyermekelőadása
15.00: Az Akrobat Dance School bemutatója
15.40: A Szegedi Táncművészeti Iskola hastáncbemutatója
16.00: Az Andy Dance School bemutatója
16.30: Új arcok Szegeden: Jeffo’s Dream koncert
18.00: Simon's - Paul Simon tribute koncert
19.30: Világbajnokokat Szegednek! – színpadon a kajak-kenu vb szegedi sztárjai
20.00: Blues BR Others Show
21.00: Tűzijáték
21.30: Coco Bongo zenekar – latin koncert

További programok a színpad mellett:
10.00: Tekergő játszóház – délelőtti gyerekprogramok, csokitőzsde, színek háborúja, sorversenyek, arcfestés
Május Európában – óránként EU – kvíz nyereményekkel
10.00: A Fricsay Ferenc Fúvószenekar felvonulása a városháza elől  

Simon Attila barátnőjével, a félegyházi Barna Papp Évátval érkezett a ligetbe bemutatni, hogyan is majálisoznak a szegediek. – Odahaza csak elsején van banzáj. Tetszik, hogy Szegeden többnaposra szervezték a majálist – árulta el a lány. A fiatalok először a vidámparkba szabadultak be, ahol először 200 forintot fizettek ki egy félperces kosárlabdázásért, de kevés sikerrel próbálták a labdákat a gyűrűbe hajigálni. – Az a biztosabb – mutatott a fiú a horgászatra, ahol ugyan dupla ennyi pénzt hagyott ott, de legalább a nyeremény garantált volt. Barátnője egy feketeszínű halálfejes csuklószorítóval lett gazdagabb a halászás után.

Végül egy jótanács azoknak, akik ma vagy holnap szeretnének kilátogatni a ligetbe: nem árt, ha alaposan megtömik pénztárcájukat. Az illatozó csülökre és kolbászra, valamint a kisgyerekek könyörésére mindenkinek könnyebben nyílik meg a bukszája. Korgógyomrú ligetelőknek álljon itt egy kis ártanácsadás: tíz deka sültkolbászért és ugyanennyi csülökért 300, rántott halért 200-500 forintot kell kiszámolnunk a pecsenyesütők standjára. Hozzá félliteres üditő 300 forintért kapható. Egy pohár csapolt sör 200, ugyanennek korsója 300-350 forintba kerül. Édesszájúaknak ajánlott a vattacukor 250-500 forint közötti áron nagyságtól függően, míg a kürtöskalács darabja ízesítéstől függetlenül 400 forint. Aki pedig a vurstlit akarja kipróbálni, átlagban 400-500 forintot kell áldoznia a néhány perces önfeledt mulatságért.

(Vasárnapi Délmagyarország)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre kezdődhet az újszegedi bevásárlóközpont építése

Több tervváltozatot is bemutatott a városházán az újszegedi bevásárlóközpontot építő cég. Ezek… Tovább olvasom