Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Májusig csak tájékoztat a rendőrség

Szeged - A közlekedési szabályokat megszegő autósok tucatjai hívják telefonon a szegedi rendőrséget: hol kell befizetniük a hatóságtól kapott büntetőcédulát?
– A levélben szereplő összeg május 1-ig csak tájékoztató jellegű. Arról informáljuk az embereket, hogy ettől az időponttól mennyit kell majd fizetniük, ha ugyanazt a szabálysértést követik el mint most – mondta Sahin-Tóth Dezső rendőr alezredes. Ettől a naptól kezdve azonban nem lesz kegyelem: a rendőrség minden esetben közigazgatási bírságot szab ki a jármű üzembentartójára, ha autójával megszegik az alábbi közlekedési szabályokat. Ilyen a megengedett legnagyobb sebességre-, a vasúti átjárón való áthaladásra-, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire-, a járművel történő megállásra és várakozásra-, az autópálya leálló sávjának használatára-, a behajtási tilalomra és kötelező haladási irányra-, valamint a természet védelmére vonatkozó elírások figyelmen kívül hagyása.

– Ezek elkövetésekor a szabályszegés súlyosságától függően 30-300 ezer forint közötti közigazgatási bírságot szabunk majd ki az autó tulajdonosára. Akkor is fizetnie kell, ha nem ő vezette a járművet – mondta az alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maratoni előadás a jogi karon

Szeged - A szegedi jogi kar egyik oktatója, Kasza Péter Ferenc tegnap reggel nyolctól délután négy… Tovább olvasom