Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Makó, Vásárhely és Mórahalom fürdője is nyert

Csongrád megye - Makó, Hódmezővásárhely és Mórahalom fürdője is tovább bővülhet, miután a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács tegnap támogatta a települések pályázatait. A régióban Makó nyerte a legnagyobb támogatást.
Összesen közel ötmilliárd forintot nyertek a regionális operatív programon a Dél-Alföld gyógyfürdői. Ezt Varga Zoltán, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke jelentette be tegnapi tájékoztatóján. A támogatás mindenütt a beruházás költségének ötven százalékát fedezi, ez azt jelenti, hogy közel tízmilliárd forint értékben indulnak fürdőberuházások a régióban. A tanács a 4,82 milliárd forintból hat pályázatot támogatott. Bács-Kiskun megyében csak Kiskunmajsa fürdője nyert 784 millió forintot, Békésben pedig Orosháza-Gyopárosfürdő 754 milliót, a gyulai várfürdőt egyelőre tartaléklistára tették, további egyeztetéseken dől el a pályázat sorsa. Csongrád megyében viszont három fürdő is támogatást kapott, csaknem hárommilliárd forint értékben.

Mórahalom 440 millió forintot kap, Hódmezővásárhely pedig 910 milliót költhet a Hód SPA Élményfürdő elnevezésű projektre. A legtöbbet a régióban Makó fürdőfejlesztési terve nyerte. A bírálóbizottság úgy döntött, a 3,5 milliárdos makói beruházást 1,6 milliárddal segíti. A makóiak számára ez azért fontos hír, mert a Makovecz-iroda által készített terveket annak idején nyilvánosan bemutatták, lapunk is közölte a legtöbbet. A beruházással Makó nyilvánvalóvá tette, sokat vár a turizmus fejlesztésétől – és erről az elhatározásról hosszú ideje élénk közbeszéd folyt. Buzás Péter polgármester tegnap lapunknak azt mondta, nagyon örül a döntésnek, ez volt az, amire vártak. Abban bízik, hogy mire az M43-as elkészül, a tovább bővített fürdő már készen, „belakva" várja a délről érkező turistákat – akikre érdemes építeni Makón, ezt az elmúlt évek már bebizonyították. Ahogyan a mórahalmi fürdőbe rendszeresen járnak vajdaságiak, a makóit romániai vendégek is látogatják.
Érdekesség, hogy a támogatottak sorából kimaradt a kiskunfélegyházi terv: a tanács ugyan támogatta, a bírálóbizottság azonban nem. A DARFT-nál azt szeretnék, ha 2009-ben és 2010-ben újabb pályázatokat tudnának segíteni.

Olvasóink írták

 • 9. makói 2008. szeptember 10. 19:12
  „Puhos!

  "Nincs ösztönzés arra, hogy az ember elmenjen hivatalosan dolgozni."

  Az ilyen emberek miatt nincs előrelépés, akik nem dolgoznak és inkább csak tartják kicsiny kacsójukat a pénzért, ami mások munkájából származik.

  "Nincs ösztönzés arra, hogy az ember elmenjen hivatalosan dolgozni."
  Hogy legyen ösztönzés ilyen felfogás mellé???

  Ezen kellene elgondolkodni.

  Tisztelettel”
 • 8. puhos 2008. szeptember 10. 18:00
  „makói!

  Ez mind szép és jó amit írtál. Minimálbérért dolgozni, persze ezek az emberek 4 vagy jobb esetben 8 órára vannak bejelentve, de nem annyit kell melózni. Ha valaki messzebbről jár, akkor benzin, vagy buszköltség amit nem fizetnek. Tehát jobban megéri nem dolgozni, mert így több a jövedelem. Esetleg még egy kis fekete meló!!!
  Nincs ösztönzés arra, hogy az ember elmenjen hivatalosan dolgozni.
  Ebben az országban ezt nem éri meg!!!”
 • 7. a kis matekos 2008. szeptember 10. 14:46
  „"A támogatás mindenütt a beruházás költségének ötven százalékát fedezi, ...."
  A makói beruházás 3,5 milliárd. Ennek 50 %-a 1,750 millió és nem 1,6 milliárd. Ez azt jelenti, hogy Makónak nem 1,750 milliót kell hozzá tenni hitelből, hanem 1, 9 milliárdot. Persze ha ennyi elég lesz erre a gigant épületre.”
 • 6. orbit 2008. szeptember 10. 14:11
  „Kik fogják megfizetni a méregdrága belépőket? Főleg itt Vásárhelyen, ahol a turisták száma 0/2 ???”
 • 5. szgdii 2008. szeptember 10. 12:33
  „A fővárosi FIDESZ majd most is sajnálkozni fog, mint amikor SZEGED nyert pénzt fürdő beruházásra?”
 • 4. makói 2008. szeptember 10. 11:43
  „Végre! :)

  A sok-sok támogatással hátha sikerül Magyarországnak kimászni a gazdasági mélységből. Munkahelyek lesznek, most már csak munkavállalók kellenek! Nem sírni kell, hogy nincs munka, hanem menni dolgozni.”
 • 3. egy csongrádi 2008. szeptember 10. 10:02
  „Hol van csongrád? tényleg ilyen tahók a vezetők? már mindenki elment mellettünk.”
 • 2. dagmar 2008. szeptember 10. 09:05
  „Ennyit Csongrádról és vezetőiről !”
 • 1. kekecke 2008. szeptember 10. 08:33
  „csak be ne fürödjünk !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig kevés a város Csongrád megyében

Csongrád megye - Csongrád megye nincs elhalmozva városokkal: más megyékkel összehasonlítva az… Tovább olvasom