Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Makói zöldségek Horgoson

Mórahalmi segítséggel, részben amerikai pénzből épül agrárlogisztikai központ a vajdasági Horgoson. Először egy zöldségeket csomagoló üzemet építenek, ide a tervek szerint Makó környékéről is viszik majd az árut. Az együttműködéshez a makói Csanád Gazdaságfejlesztési Kht. is csatlakozik.
Kiállítás az aláírás helyszínén, Horgoson. A tervek szerint itt csomagolóüzemet építenek Fotó: Dékány Dóra
Szerződést kötött a horgosi Agrokooperativa Földműves-szövetkezet és a mórahalmi Mórakert. A megállapodás szerint egy csomagolóüzemet is magában foglaló agrárlogisztikai központ létesül a vajdasági településen. Mojzes Péter, a vajdasági szövetkezet igazgatója a megállapodás aláírásakor elmondta, két amerikai alapítvány, az USAID és az ADF összesen 65 ezer dollárt különített el a beruházásra, de további pénz szükséges az agrárcentrum teljes megvalósításához. A tervek szerint elsőként egy csomagolócentrumot építenének ki, ehhez egy tejgazdasági központ csatlakozna, mindezek kiszolgálására raktárhelyiségeket, tárgyalótermeket és egy disztribúciós központot is építenének.

– Mindenfajta segítséget megadunk a most induló vállalkozásnak, ez elsősorban termelési és egyéb szaktanácsadást jelent – mondta Hódi Pál, a Mórakert Tész igazgatója.

Mojzes Péter ezzel kapcsolatban még kiemelte: az együttműködés célja, hogy mindkét ország családi gazdaságai megerősödhessenek. Örülnének, ha még több kistérség és vállalkozás csatlakozna az elképzelés megvalósításához.

A Horgoson aláírt megállapodáshoz csatlakozik a makói Csanád Gazdaságfejlesztési Kht is. Erről már szándéknyilatkozat is született. Szász György, a kht. ügyvezető igazgatója azt mondta, az agrárlogisztikai központ reményeik szerint együttműködik a mórahalmi Mórakertnél már elkészült, és a makói ipari parkban hamarosan megépülő zöldségfeldolgozó üzemekkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen vizsgálták a nőket

Sikeres volt a két egymást követő szombaton tartott rendkívüli mellrákszűrés Szegeden. A Vasas Szent… Tovább olvasom