Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Málló vakolat, kihúzgált vezetékek maradtak az okmányiroda helyén

Málló vakolat, kihúzgált vezetékek maradtak az okmányiroda helyén
Szeged- Lepusztult irodákat, mosdókat találtunk a Huszár utcai okmányiroda helyén. A város felújíttatja a visszakapott bérleményt, és az NGSZ-t költözteti egy részébe.
A kormányhivatal szegedi járási hivatala 2013 januárjától bérelte az önkormányzat Huszár utcai épületét, amikor sok feladatot átvett az állam. Az akkori járási hivatalvezető, Bodó Imre keseregve kalauzolt az épületben, mondván, az nem alkalmas ügyfélfogadásra. Az állami hivatal nem egészen három évig maradt a bérleményben.

Tavaly októberben átköltöztették a tisztviselőket a Rákóczi téri megyeházán kialakított kormányablakba. Ezzel – megírtuk – 14 év után végleg bezárt a Huszár utcai okmányiroda. (Ma lehet utoljára okmányt kiváltani a Huszár utcában, 2015. október 22.)
 
 Tájkép költözés után. A járási hivatal helyét részben felújítja a város, és saját intézményét működteti benne. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Mintha forgószél járt volna a régi irodaépületben. A bejárattól balra, az okmányiroda helyén mállik a vakolat, a folyosó padlójából csempék hiányoznak. A teakonyhában kifolyt a víz, bűz terjeng, az irodákban széthagyott bútorok, telefon- és számítógép-maradványok árválkodnak.

A porta mögötti részen hasonló a helyzet, de ott már kábeleket szerelnek. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint – mivel az épület ügyfélfogadásra alkalmatlan – felújíttatják. Utána erre a részre a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ) költözik. A renoválás nagyságrendje miatt közbeszerzési pályázatot írt ki a város a kivitelezőre.

Előreláthatólag március–áprilisban végzik el az 1600 négyzetméteren a nagyjából 50 iroda, raktár, folyosó és mosdó helyreállítását. Várhatóan májustól már új helyükön dolgozhatnak az NGSZ munkatársai. Az intézmény most egy közeli épületben egy vállalkozástól bérel irodákat. Ugyancsak több irodát kért az önkormányzat informatikai cége, a RITEK, amely továbbra is a felújításra váró épületszárny emeletén működik. Huszár utcai helyén marad a város adóirodája és anyakönyvi csoportja is. A régi okmányiroda helyiségeit egyelőre üresen hagyják, ahhoz egyelőre nem nyúlnak.

A polgármesteri hivataltól azt kérdeztük, mi lesz a 7-es trolijárattal, amit az okmányiroda forgalma miatt indítottak el annak idején. Egyelőre nem terveznek változást.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebédmenü 690-től 1990 forintig

Ebédmenü 690-től 1990 forintig
A krumplis tarhonyától a roston harcsafiléig. Tovább olvasom